bedaki na cesti

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Daj ga še ti zajebaj, pa NJEGOV najljubši simbol obrni na glavo v svoj avatar.
zmaga.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
v vsakem postu kjer zagovrajaš vožnjo v rdečo ti bom stisnil spam
Ti kar stisni spam, če boš našel kak tak post. samo ga ne boš našel.

Jaz namreč ne zagovarjam vožnje v rdečo, ampak le pojasnujem, zakaj do teh voženj pride. Vožnje v rdečo zagovarjate tisti, ki zagovarjate ukinitev UZ, zaradi česar do teh voženj v rdečo pride.
Dokler je zelena utripala, si vožno v rdečo videl le izjemoma, odkar so pa UZ ukinili, je pa to stalnica.

Jaz bi raje, da zelena utripa, in voženj v rdečo nebi bilo toliko, nekateri pa zagovarjate ukinitev UZ, kar je posledično prineslo vožnje v rdečo in kasiranje.
Če pa po tolikih letih še vedno ne ločiš, kaj jaz pojasnujem in kaj vi zagovarjate, si pač funkcionalno nepismen. Tu ti pa ne morem pomagat.

Ampak da imam prav je iz dneva v dan bolj očitno in jasno. Ne še vsem, ampak razmerje se počasi in zanesljivo obrača na mojo stran. Sploh po montaži tistih kamer v Mariboru.
In nekaterim postaja že malo nerodno, ko se spominjajo s kakšno vnemo so nekoč pisali, da policaji/redarji delajo izključno samo za varnost in nikakor ne iz pridobitnih razlogov. Ti in pa tisti, ki ta denar pobašejo v svoj žep bi radi, da to neham pisat.

irCAR81

Majstr
19. mar 2008
1.736
109
63
Sej ni samo eno stojalo s tremi lučmi, kjer gori zelena, kar na enkrat se pa prižge rdeča in pelješ čez. Ni to F1 štart, kjer naključno ugasnejo luči. Načeloma že nekaj 100m daleč spremljaš kaj se dogaja, ponavadi vidiš stranske semaforje, semaforje za pešce, maš nek občutek za čas. Mislim da ni problema do max 2s natančno ugant kdaj bo rdeča/zelena, dostkrat pa gre celo pod 1s.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik irCAR81 pravi:
Sej ni samo eno stojalo s tremi lučmi, kjer gori zelena, kar na enkrat se pa prižge rdeča in pelješ čez. Ni to F1 štart, kjer naključno ugasnejo luči. Načeloma že nekaj 100m daleč spremljaš kaj se dogaja, ponavadi vidiš stranske semaforje, semaforje za pešce, maš nek občutek za čas. Mislim da ni problema do max 2s natančno ugant kdaj bo rdeča/zelena, dostkrat pa gre celo pod 1s.
Jest očitno nimam tega občutka in predvidevanj. Jaz vem da se bo prižgala rdeča šele takrat, ko se prižge rumena. To je največ 3 sek prej, če sem pa tisti trenutek gledal kam drugam pa temu ustrezno manj.
Ko pa je pa zelena še utripala, sem pa vedel, da se bo prižgala rdeča 10 sek prej, kar je meni in drugim voznilkom omogočalo več časa, da varno ustavimo pred rdečo.
Pa saj pojt v Avstrijo pogledat tja kjer zelena še utripa. Pa poročaj, če jih boš tudi toliko videl da so peljali v rdečo kot pri nas.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.096
1.272
113
42
KSZ
Še moj tamal ve. Rdeča pomeni čaki, rumena je pazi, zelena pomeni gemo pa je star 20 mescov, eni debili to še pri 30ih plus ne veste

JakeOnBreak

Majstr
18. jun 2012
732
296
63
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Pa saj pojt v Avstrijo pogledat tja kjer zelena še utripa. Pa poročaj, če jih boš tudi toliko videl da so peljali v rdečo kot pri nas.

Po tvoji logiki bi potem skoraj vsak avstrijec, ki pride v slovenijo oz. katerokoli drugo državo, kjer nimajo utripajoče zelene, peljal v rdečo, ker ima premalo časa, da se pripravi na ustavitev in samo zaustavitev tudi varno izvede? Kot jaz spremljam avtrijce v SLO in tujini s tem nimjao težav.

Pri tej problematiki gre pomoje samo za to, kako zbrano spremljaš promet okoli sebe. Če zbrano spremljaš dogajanje, se komot pravočasno ustaviš. Če pa zasanjano šaltaš radio, pišeš smsje ipd pa verjamem, da ti bolj leži UZ

Nazadnje urejeno:

JakeOnBreak

Majstr
18. jun 2012
732
296
63
Citat:
Jest očitno nimam tega občutka in predvidevanj. Jaz vem da se bo prižgala rdeča šele takrat, ko se prižge rumena. To je največ 3 sek prej, če sem pa tisti trenutek gledal kam drugam pa temu ustrezno manj.
Pri tem me rasno skrbi, kako reagiraš, ko pešec na nesemaforiziranem prehodu prečka cesto, če rabiš 10 sekund, da opaziš določeno situacijo. Namreč marsi kateri pešec so odloči za prečkanje cestišča, ko ima vozilo do prehoda manj kot 3 sekunde (toliko kot ponavadi gori rumena).

Sicer pa ta zadnji kombi iz posnetka, bi v rdečo peljal, tudi če bi bila UZ, saj je od spremembe luči v rumeno, pa do prevoza kombija minilo 7 sekund. Nekaterim pač ni pomoči.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.096
1.272
113
42
Citat:
Uporabnik ozze pravi:
gre se zato, kaj je vozniku bolj prijazno.
To je samo izgovor. Vsak dobr voznik nima s semaforji nobenih težav. In na tistmu posnetku bi oba kombija lahko normalno ustavla.

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.141
316
83
Nimam prav nobenih težav z rdečo. Mi je pa mnogo manj stresno vozit po Avstriji, kot pri nas. Pejd enkrat probat, Celovec ni daleč.
Z ukinitvijo UZ očitno niso nič naredl, folk še vedno vozi skoz rdečo.

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Super stvar so tisti števci poleg semaforja, da točno vidiš kdaj se bo luč zamenjala. V Velenju jih majo, drugje ne vem.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.096
1.272
113
42
Utripajoča rumena je samo izgovor za prehitre voznike. Jaz nimam nobenih problemov z semaforji, čez rdečo pa že stolet nism zapelu. Pa ne mi rečt da bi unedva kombija ustavla če bi rumena utripala.

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Citat:
Uporabnik irCAR81 pravi:
Ko pa je pa zelena še utripala, sem pa vedel, da se bo prižgala rdeča 10 sek prej, kar je meni in drugim voznilkom omogočalo več časa, da varno ustavimo pred rdečo.

A si ti mogoče danes v Lj. vozil en bel kombi z registrsko številko LJ UL 899? Če nisi bil ti, je bil pa en tak [cenzura], ki jih ti zagovarjaš. Najprej je pripeljal čez rdečo, ko je na drugi strani že več sekund gorela zelena. Potem sem ga čez minuto srečal na črpalki. Sem že hotel stopit do njega in ga vprašat, če si to ti?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik irCAR81 pravi:

A si ti mogoče danes v Lj. vozil en bel kombi z registrsko številko LJ UL 899? Če nisi bil ti, je bil pa en tak [cenzura], ki jih ti zagovarjaš. Najprej je pripeljal čez rdečo, ko je na drugi strani že več sekund gorela zelena. Potem sem ga čez minuto srečal na črpalki. Sem že hotel stopit do njega in ga vprašat, če si to ti?
Ne, nisem tankal včeraj. Pa saj je takih, ki vozijo v rdečo tisoče. Škoda res, da ga nisi povprašal, če je v rdečo vozil tudi prej, ko je zelena še utripala. Ampak najbrž odgovora itak ne želiš slišati.

Jaz ne zagovarjam vožnje v rdečo, to si narobe razumel. Očitno sem še premalokrat napisal. Vožnjo v rdečo podpirate vi, ki vam je ljubše, da zelena ne utripa, posledično pa ljudje vozijo v rdečo. Al namenoma ali nenamenoma ni popolnoma nič važno, važen je rezultat. Jaz samo pravim, da so z ukinitvijo UZ namenoma povečali število vožnje v rdečo, da bi v bodočnosti več kasirali. In to sem pisal že takrat, ko so UZ ukinili. Zdej na Mariborskem primeru vidimo da bodo kasirali celo v privatne žepe.

Evo kaj so se v Italiji spomnili redarji/policaji, da več kasirajo. Kako pa to komentiraš?
Naj nekdo povzame kaj piše tistim, ki ne znajo italijansko
http://www.motoblog.it/post/28864/autovelox-truccati-una-truffa-che-coinvolge-146-comuni

Ausc

Pripravnik
10. sep 2011
584
1
16
mojster, ce res nimas popolnoma nobenega obcutka, kdaj se bo prizgala rumena in nato rdeca, mogoce zacni razmisljati o avtobusu (kot potnik, ne kot voznik
hysterical-1.gif
). Ker tako kot je omenil nekdo zgoraj, ce spremljas semaforje za pesce, lahko precej natancno vidis, kdaj se bo prizgala rumena...

irCAR81

Majstr
19. mar 2008
1.736
109
63
synthman: Ljudje vozijo v rdečo zato, ker se jim strašansko mudi in ker vedo da se je pravkar prižgala ter da je možno da še pridejo čez brez kazni/nesreče.

jello

Guru
22. sep 2008
10.273
3.910
113
Ne razumem tega da futrate trola uporabniki, ki se že 5 let ( na 10 let sux podlage) valate tukaj gor in to na temo, ki je že od ukinitve utripajoče zelene ista (to je kolk? 5 let?).
13.gif