bedaki na cesti

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Kje drugje je pa se marsikaj drugega uzakonjeno, ampak me to ne briga ker se tam ne vozim, tako da brezvezen komentar.
Traktorjev nisem nikjer omenjal, tako da zopet neumestni komentar.

Glede kolesarjev voznje en ob drugem ne odobravam, bi se pa vecinoma morali voziti bolj po sredini ceste, ker sedaj se vecina ljudi odloci da jih prehiti ceprav je na nasprotnem pasu avto in to je lahko nevarno.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:
Že tako je večina voznikov nestrpnih, takoj ko vidijo kolesarja in bi ga najraje povozili.
Večina? Pa kje ti živiš in se voziš. Jaz sem veliko v avtu in na kolesu pa tega ne opažam. Vedno se najde kakšen debilen posameznik, ki pa vsekakor ni večina.
Vidim tudi kakšnega neotesanega in pravičniškega kolesarja, vendar zato še ne mislim, da je takih večina.

Mr_Orange

Pripravnik
15. avg 2007
723
3
18
49
Murgle
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik Mr_Orange pravi:
Zanimivo pa je, da se vsem uspe pravočasno ustavit, ne glede na to, da zelena ne utripa pa tudi interval od zelene do rdeče je precej kratek
shocked-1.gif

Pa nihče ne beži pred policajem, pa čeprav jim grozi brezvezna kazen
shocked-1.gif
Še bolj zanimivo pa je, da je nekdo v Mariboru investiral 30 miljonov in postavil senzorje in kamere na semaforje, da bi kasiral vožnje v rdečo, kljub temu da vsem uspe pravočasno ustavit. No ti to praviš, jaz ne vem če res vsi ustavijo, se po Mariboru ne vozim.
Misliš da je denar proč vržen?

No, jaz se vsakodnevno vozim po Mariboru, pa me nameščanje kamer za vožnjo v rdečo sploh ne skrbi, pravzaprav sem jih celo vesel
zmaga.gif

Me pa res nekaj zanima... kaki avto ti voziš, da te policaji tako redno za brezveze ustavljajo? Mene so, ko sem kot mulc imel skoraj do tal spuščeno stoenko, pa najtemnejšo možno folijo na vseh šipah (razen sprednji seveda), odkar pa vozim "normalne" avte pa me še povohajo ne. Kaj maš ti? Neonke na podvozju? Vedno prižgane meglenke? Nalepko "Fxxx the police"? Aston Martina ki ti ga celo MNZ zavida?

Pa pridi kaj v Maribor, pa vse kolege s sabo pripelji, da nam malo občinski proračun napolniš, rabimo več takih, ki ne znaj pri rdeči ustavit...
grims-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Pa pridi kaj v Maribor, pa vse kolege s sabo pripelji, da nam malo občinski proračun napolniš, rabimo več takih, ki ne znaj pri rdeči ustavit...
grims-1.gif
Zanimive želje. Da nekdo želi da se zgodi čimveč prekrškov in nevarnih situacij (kar vožnja v rdečo nedvomno je) samo zato, da bi več pokasiral ??????

Čudno, da se naša oblast še ni spomnila tega, khmmm.... al pa se je spomnila, ukinila UZ, posledično povečala vožnje v rdečo, potem nabavila senzorje, zdej pa kasirat. Vse za varnost, pardon proračun.

Mr_Orange

Pripravnik
15. avg 2007
723
3
18
49
Murgle
Da ne bo pomote, to želim samo in izključno tebi in tebi podobnim "žrtvam sistema", ki znate samo jamrat, sistemu pa se s svojimi možganskimi kapacitetami pač nisi sposoben prilagoditi podobno kot familija Strojan...
Take je treba dobro pomolzt!

Da se nisi sposoben pravočasno ustaviti pred rdečo lučjo je lahko samo popolna laž (in se v tem primeru najdi v zgornjem odstavku) ali popolna nesposobnost - v tem primeru pa raje vrni izpit in bo bolj varno zate in za vse nas ostale udeležence v prometu. Tretja možnost pa je da si član KVZD ali pa celo sam Ludvik Poljanec
hysterical-1.gif

Naj uganem, tudi pripasaš se ne, ker tebi pa že ne bo nekdo tega predpisoval.
priden.gif

Nisi pa še napisal kaki avto voziš, da te vedno ustavljajo.

Ausc

Pripravnik
10. sep 2011
584
1
16
Wow, tale je bila pa hudicevo blizu... Tole ste se vsi 3 vozniki se kaksen km vozili s polnimi hlacami pomoje.... Pa se s sopotnikom na motorju in v kratki majici, kolikor vidim, psihopat...
bonk.gif

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.810
388
83
Vipavska dolina
KSZ

zakaj je postavitev radarjev, senzorjev ali kaj jaz vem koga avtomatsko polnjenje proračuna. Voziš po predpisih pa ne boš "podaril" niti enega centa. Delaj prekrške pa plačaj, da te bo glava bolela.
To je vsa umetnost. Ne rečem da včasih ni radar kje postavljen predvsemn z namenom "nabirke" ampak včasih je kje za potrebo, ker ko vidiš kakšnega asa v stilu vožnje dirkačev si zaželiš, da bi ga "hudiča" ustavili in krepko "ocarilili".

Speedy

Pripravnik
31. jul 2007
724
0
16
38
CENTAR LJ
Citat:
Uporabnik Ausc pravi:
Wow, tale je bila pa hudicevo blizu... Tole ste se vsi 3 vozniki se kaksen km vozili s polnimi hlacami pomoje.... Pa se s sopotnikom na motorju in v kratki majici, kolikor vidim, psihopat...
bonk.gif

Pri nas v teh koncih smo že navajeni takih "kamikaz", cca 30s do 1 minute si malo v šoku in debatiraš s sopotnikom, potem pozabiš in čez 15-20min dobiš naslednjega motorista ali pa kombi na tvojem pasu, in si spet kjer si bil - v šoku 30s in gremo dalje. Hitro se navadiš.

Saj po eni strani jih žal razumem motoriste, saj reveži nimajo kam iti, za na grobnik je pa predaleč + predrago + 1 mio izgovorov, a za nov najnovejši motor imajo pa vsi
cool-1.gif

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik Rambo013 pravi:
KSZ

zakaj je postavitev radarjev, senzorjev ali kaj jaz vem koga avtomatsko polnjenje proračuna. Voziš po predpisih pa ne boš "podaril" niti enega centa. Delaj prekrške pa plačaj, da te bo glava bolela.
To je vsa umetnost. Ne rečem da včasih ni radar kje postavljen predvsemn z namenom "nabirke" ampak včasih je kje za potrebo, ker ko vidiš kakšnega asa v stilu vožnje dirkačev si zaželiš, da bi ga "hudiča" ustavili in krepko "ocarilili".
Točno tako, Celovška je bila včasih dirkališče in policaji so imeli hudo dobro bero, kadarkoli so se postavili pod SloveniaAvto. Ko jih sedaj gledam, več ali manj samevajo in tudi hrup zaradi kretenov se je zelo znižal, tako da jaz podpiram take nabirke.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Dirkališče je eno, 5 km/h + na prelomu vzpetine na 10 metrov široki cesti z najbližjo stavbo 50 metrov stran pa je nekaj drugega.

Se strinjam, da je prvo smiselno in zaželeno.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Rambo013 pravi:
KSZ

Jaz recimo gledam na stacionarne radarje kot odlično sredstvo za umirjanje prometa in nikakor ne kot nek bajni vir zaslužka. Sam bi dal enega na vsako točko, kjer se je zgodilo več nesreč.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Naj naredijo kot Španci, cel kup škatel in znakov za radar, same mašine pa selijo. Že znak umiri promet.
Sicer pri nas delajo podobno, samo znakov je premalo in škatel tudi, tut po mestih bi lahko bili.

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
v španiji so že tako ali tako disciplinirani...vsaj v Madridu je tako...

tam pešec samo pogleda na prehod pa se vsi ustavijo, brez nerganja in ne vem česa...da ne govorim o njihovih rondokih, ali pa rondo v rondoju.....pri nas pa bože nedaj da bi se ustavil pešcu al da ne govorim o dirkah v rondojih...
bonk.gif

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Opažam, da se tudi ustavljanje pešcem popravlja, vsaj v Ljubljani (kjer tako ali tako ne znamo vozit :p), z izjemo bab v meni, ki kolektivno stopijo po gasu, ko vidijo starša z vozičkom pred prehodom. Te iste tudi stopijo na cesto, kot da je cel svet njihov, najraje z vnučkom v eni in mobitelom v drugi roki.

O Madridu pa raje ne bi, sem vse prevečkrat tam, ni tako zelo lepo, kot praviš.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Da ne bo pomote, to želim samo in izključno tebi in tebi podobnim "žrtvam sistema", ki znate samo jamrat, sistemu pa se s svojimi možganskimi kapacitetami pač nisi sposoben prilagoditi podobno kot familija Strojan...
Take je treba dobro pomolzt!

Da se nisi sposoben pravočasno ustaviti pred rdečo lučjo je lahko samo popolna laž (in se v tem primeru najdi v zgornjem odstavku) ali popolna nesposobnost - v tem primeru pa raje vrni izpit in bo bolj varno zate in za vse nas ostale udeležence v prometu. Tretja možnost pa je da si član KVZD ali pa celo sam Ludvik Poljanec
hysterical-1.gif

Naj uganem, tudi pripasaš se ne, ker tebi pa že ne bo nekdo tega predpisoval.
priden.gif

Nisi pa še napisal kaki avto voziš, da te vedno ustavljajo.
V času, ko so me v enem tednu ustavili 5x sem vozil avto, kakršnih je bili v sloveniji takrat največ, nič predelan nič vpadljiv. In nisem naredil nobenega prekrška in tudi 5x odpeljal naprej brez kazni.
No enkrat drugič mi je policaj šel gledat v rezervne žarnice, če so vse nitke cele, tako mu je dišal moj denar.
Drugače pa ne mislim, da me ustavljajo kaj bolj pogosto kot druge.

Si pa škodoželen, že sedaj, ko nimaš nič od tega želiš da bi jaz in meni podobni plačevali kazni. Le kako bi si šele želel da plačujemo, če bi ti od vsakega prekrška v žep kapnilo par 100 eurov. Ali bi poskrbel za to, da bi bilo prekrškov čim manj, če bi fajn služil na prekrških?

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Butasti so zakoni....to bi mogl spremenit. Policaji pac samo upostevajo te zakone....ampak ce upostevajo butaste zakone,so pac tud sami butasti.

Mr_Orange

Pripravnik
15. avg 2007
723
3
18
49
Murgle
To je zato, ker zelena ni utripala in se ni mogel varno ustaviti! Tistega policaja ki je hotel njegov denar in se je skrival v temi pa nisi mogel posneti?