bedaki na cesti

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Hmm, jaz mislil na trdo valuto, evre.

(tako poceni pa spet nisem
wink-1.gif
)

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Hmm, jaz mislil na trdo valuto, evre.

(tako poceni pa spet nisem
wink-1.gif
)
Ma če mi jurja eur nakažete na moj račun obljubim, da bom potem pisal samo vam všečne poste.
Bom post na prejšnji strani popravil in napisal, da lažje ustaviš pred rdečo, če si obveščen 3sek pred rdečo, kot pa če to veš 10sek prej, potem bom napisal da je Maček za tiste tri zaslužil 3x 12 let aresta, za tistega, ki jih je na dolenjki ubil 8 ljudi je pa 4 leta, ki jih je dobil več kot dovolj. Še mnogo preveč pa je za tistega hrvaškega politika, ki je ubil 2 in dobil 2 leti pogojne. Potem bom napisal, da je Maček čisto namerno ubil tiste tri, da je namenoma pil in vozil kontra za stavo z namenom tri ubit, medtem ko je pa tisti policaj na njivi povozil mulca čisto nenamerno in slučajno. Kaj pa ima mulc za delat na njivi, sam si je kriv.
Potem lahko napišem, da so policaji /redarji nezmotljivi, da nikoli še ni noben nič pogoljufal ali, si izmislil kakšne kazni, računa pa zato, ker ga skrbi varnost, in kazni piše zgolj zato da te izučijo, bognedaj da bi kdo pomislil da polni proračun. On samo skrbi za varnost.
Tista izjava, da imajo normo je pa zgolj lokalno spodrsljaj. Sicer pa za policaja fizikalni zakoni ne veljajo, če vozi 100km/h po naselju je to povsem varno, lahko ustavi vsak trenutek, on nikogar ne ogroža če parkira ali ustavlja na odstavnem, sredi ceste.....za razliko od drugih. Pravtako bom napisal, da pijan voznik pije povsem zavestno in če zleti s ceste si je čisto sam kriv, treznemu divjaku pa na gas pritiska nekdo drug in če zleti s ceste je krivo cestno podjetje, dars in vsi drugi. Tudi vožnja brez dokumentov za kar je danes predvidena 4-mestna kazen ni noben hud prekršek, seveda če se pišeš Goršek, če se pišeš Novak pa boš zaslužil doživljenski zapor.
Pa pisal bimn da teža prekrška pri plačilu kazni nebi smela imet vpliva. Kazni bi morali pravzaprav v glavnem plačevat samo tisti z dobrimi avti, al pa težkim računom v banki, pa sosedje, nikakor pa ne sami.
Pa pisal bom da je parkiranje na prostoru za invalide najhujši prekršek, saj mora zaradi tega invalid peš it dolgih 5 m dlje, ni pa sploh prekršek parkirat na intervencijski poti, četudi lahko komu pogori hiša ali zdravnik ne more do njega po infarktu, in če slučajno redar enkrat napiše prekršek, se je treba pritožit in jok in stok za krivico, ki se je zgodila po 20-letnem parkiranju na intervencijski poti. .....itd

No kar zberite jurja eur, pa gremo dalje na novih osnovah.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
in kljub temu vsak dan samo kle po kranju vidim na desetine če ne stotitne kretenov, ki prevozi rdečo...ja res je vsaka sekunda ko kasneje prideš na cilj je izredno pomembno...da prihranka realno ni, ker kasneje nabašeš na kolono tako ali tako pa nima veze...važen je tisti feeling "glej prevozil sem rdečo, plavih itak nikjer v 99% ni"...kaj mi pa morejo.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.641
2.690
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik motofrik pravi:
Ne rabimo utripajoče zelene. Na večini semarorjev so že odštevalniki...

... in nekdo je odlično zaslužil! Vse v imenu varnosti! (Običajno ne tulim na tak način - samo "akcija" z ukinitvijo UZ je precej "neokusna".)

Je pa res, da sedaj po novem vidim kako dolgo še bo svetila rdeča! Priceless!
crazy1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.403
5.660
113
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Pravi vzrok, za nesrečo bi bila ukinitev utripajoče zelene. Če bi zelena utripala, bi imel voznik 5-10 sek več časa da ustavi pred rdečo.
Za jurja ga banam. Trajno.

Evo, jurja ALT-ov nakazanih. Gasa.

Jaz jih dam vseh 22285,00
redface-1.gif

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Pravi vzrok, za nesrečo bi bila ukinitev utripajoče zelene. Če bi zelena utripala, bi imel voznik 5-10 sek več časa da ustavi pred rdečo.
Za jurja ga banam. Trajno.
Hoces v kosu al bi se dalo na obroke? MAl sestavljam financno konstrukcijo projekta =)

Saj ni treba, da sam nosiš finančno breme projekta, zato pa obstajajo takše strani :D

http://www.kickstarter.com/

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
in kljub temu vsak dan samo kle po kranju vidim na desetine če ne stotitne kretenov, ki prevozi rdečo...ja res je vsaka sekunda ko kasneje prideš na cilj je izredno pomembno...da prihranka realno ni, ker kasneje nabašeš na kolono tako ali tako pa nima veze...važen je tisti feeling "glej prevozil sem rdečo, plavih itak nikjer v 99% ni"...kaj mi pa morejo.
Ampak zanimivo da so te desetine, če ne stotine kretenov, ki prevozi rdečo, postali kreteni ravno tisti dan, ko so na semaforju ukinili UZ. Prej so pa lahko vedno ustavili pred rdečo.
A o teh feelingih ti iz lastnih izkušenj? Jest imam namreč popolnoma drugačne feelinge, ko prevozim rdečo.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Ti si zatiskas oci... in stalno tumbas in gonis eno in isto... Cez rdeco se je vozilo tako prej... kot sedaj... ze od nekdaj... In tudi bo se...
Ni res. Skozi redečo se po ukinitvi UZ vozi vsaj 10x bolj pogosto, kot se je prej. Če ne verjameš, pojdi takoj čez severno mejo pogledat, koliko jih tam zapelje v rdečo kjer jim zelena utripa in koliko pri nas.
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Kangler je ze zavohal cekincke... in bodo na semaforjih menda namestili radarje... in to bo baje celo pocelo neko zasebno podjetje... >> http://www.dnevnik.si/tiskane_izdaje/dnevnik/1042539422
bonk.gif
Tudi to kar si sedajle ugotovil, vam tumbam že leta. Lokalni šerifi s svojimi redarji, planom pokasiranega in normami delujejo že precej časa. In niso (ne bodo) samo zasebna podjetja tista, ki mastno služijo na račun prekrškov, in jim je zaradi tega varnost na zadnjem mestu. In točno v ta kontekst lepo spada tudi ukinitev utripajoče zelene. Zeleno so ukinili, da bi povečali vožnje v rdečo in nato kasirali. In tudi bodo. Zaenkrat jim gre vse lepo po planu, z vašo pomočjo, ko tako vneto hvalite ta sistem.

In zakaj tako na vse pretege hvalite ukinitev UZ? Ali zaradi dunajske konvencije iz l 1968, kot je bila uradna obrazložitev, katera ne velja niti v Avstriji, in ne predvideva UZ, (a odštevalniki so pa v skladu z konvencijo?), ali zaradi tega, da bi mestni, državni in od sedaj kot praviš še zasebni proračun lahko čimveč pokasirali, ali še zaradi česa drugega?

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.053
457
83
tam ko se terc po tori rola
Zastonj so odštevalniki, če pa bebci ne gledajo gor. Ko je kolona pred rdečo, kje je problem dati v prvo, ko je na displeju 1-2 sekundi do oranžne in zelene? Tako pa prvi mogoče še gleda gor in takoj spelje, ostali bebci zadaj pa po sistemu ''aha, oni spredaj je speljal, zdaj bom pa jaz dal v prvo'', pa ročno pozabi spustiti in gare normalno ugasnejo komu vmes...
Ko pa gori zelena, pa gledajo ''aha, dve sekundi bo še zelena, dajmo gasa'', in ko je 0, je šele pred križiščem in gre skozi rdečo...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.512
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:

Ni res. Skozi redečo se po ukinitvi UZ vozi vsaj 10x bolj pogosto, kot se je prej. Če ne verjameš, pojdi takoj čez severno mejo pogledat, koliko jih tam zapelje v rdečo kjer jim zelena utripa in koliko pri nas.

Ze nekaj jih je napisalo, da to ne drzi... ampak ti se vedno trobis svoje...
bonk.gif

Citat:
Uporabnik synthman pravi:Tudi to kar si sedajle ugotovil, vam tumbam že leta. Lokalni šerifi s svojimi redarji, planom pokasiranega in normami delujejo že precej časa. In niso (ne bodo) samo zasebna podjetja tista, ki mastno služijo na račun prekrškov, in jim je zaradi tega varnost na zadnjem mestu. In točno v ta kontekst lepo spada tudi ukinitev utripajoče zelene. Zeleno so ukinili, da bi povečali vožnje v rdečo in nato kasirali. In tudi bodo. Zaenkrat jim gre vse lepo po planu, z vašo pomočjo, ko tako vneto hvalite ta sistem.

Blablabla... blablabla ... blablabla... tako nekako jaz berem tvoje nebuloze
bonk.gif

Citat:
Uporabnik synthman pravi: In zakaj tako na vse pretege hvalite ukinitev UZ? Ali zaradi dunajske konvencije iz l 1968, kot je bila uradna obrazložitev, katera ne velja niti v Avstriji, in ne predvideva UZ, (a odštevalniki so pa v skladu z konvencijo?), ali zaradi tega, da bi mestni, državni in od sedaj kot praviš še zasebni proračun lahko čimveč pokasirali, ali še zaradi česa drugega?

Kdo pa hvali ukinitev? Meni osebno je dobro tako kot je bilo... a zato ne trmarim, ker ni tako... Ce bos ti se sto let vpil svoje, zaradi tega ne bo nic drugace ... So mi pa veliko bolj vsec odstevalniki ... in bi lahko rumeno celo popolnoma ukinili
smile-1.gif
)

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Zastonj so odštevalniki, če pa bebci ne gledajo gor. Ko je kolona pred rdečo, kje je problem dati v prvo, ko je na displeju 1-2 sekundi do oranžne in zelene? Tako pa prvi mogoče še gleda gor in takoj spelje, ostali bebci zadaj pa po sistemu ''aha, oni spredaj je speljal, zdaj bom pa jaz dal v prvo'', pa ročno pozabi spustiti in gare normalno ugasnejo komu vmes...
Ko pa gori zelena, pa gledajo ''aha, dve sekundi bo še zelena, dajmo gasa'', in ko je 0, je šele pred križiščem in gre skozi rdečo...
Odštevalniki niti slučajno niso ustrezna zamenjava za utripajočo zeleno, ki si jo videl že na pol kilometra daleč.
Odštevalniki so bolj namenjeni služenju podjetij, ki jih prodajajo, montirajo in vzdržujejo, kot pa čem drugim.
Sicer pa UZ ni od nekdaj. Utripajočo zeleno so uvedli pred desetletji prav zato, da bi izboljšali varnost v križišču in zmanjšali vožnje v rdečo. In tudi so jih. In je laufalo, dokler ni nekdo zavohal zaslužka z povečanimi vožnjami v rdečo in UZ ukinil.

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
Citat:

Ni res. Skozi redečo se po ukinitvi UZ vozi vsaj 10x bolj pogosto, kot se je prej.

Drzna trditev, prosim da jo podkrepiš s številkami, v nasprotnem primeru je vredna manj kot nič.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Citat:
Ne rabimo utripajoče zelene. Na večini semarorjev so že odštevalniki...

... in nekdo je odlično zaslužil! Vse v imenu varnosti! (Običajno ne tulim na tak način - samo "akcija" z ukinitvijo UZ je precej "neokusna".)

Je pa res, da sedaj po novem vidim kako dolgo še bo svetila rdeča! Priceless!
crazy1.gif

Najbolj priceless je to, ko si na glavni (cesta, ki je ob nedelovanju semaforjev prednostna) cesti in vidiš, da je interval rdeče daljši od intervala zelene
bonk.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Moongoose pravi:
Citat:

Ni res. Skozi redečo se po ukinitvi UZ vozi vsaj 10x bolj pogosto, kot se je prej.

Drzna trditev, prosim da jo podkrepiš s številkami, v nasprotnem primeru je vredna manj kot nič.
Drzna trditev, ki jo do sedaj še nihči ni mogel s številkami ovrečt. In sem prepričan da bi jo takoj, če bi jo le mogli. Ampkak je logično, da težje ustaviš v treh sekundah ali manj, kot pa v desetih. In niso vsi tisti odločilni trenutek, ko se luč zamenja z očmi na semaforju, ne vozijo vsi po omejitvah, vozniki morajo opazovat tudi okolico, nekatere luč preseneti, imajo manj časa za razmislek, al peljat ali ustavit, pa v pomanjkanju časa in zbeganosti naredijo napako in gredo v rdečo. In ne zanima me ali namerno ali nenamerno, ali bi lahko ustavili pa niso.....zanima me samo posledica, ali vožnje v rdečo so ali niso.

Policaji so nekoč povedali, da so nekateri vozniki pri UZ pospeševali in vozili v rumeno. in celo povedali za koliko. Torej so dobro opazovali križišča. Le zakaj niso še povedali koliko je voženj v rdečo prej in sedaj. Pa tudi niso povedali da tisti sedaj stopijo po gasu pri rumeni, tako kot model na posnetku, in peljejo v rdečo.

Sicer pa če ne verjameš, da je voženj v rdečo po ukinitvi UZ več, sam se zapelji v avstrijo, stoj 3 ure pred semaforjem in štej, potem pa to ponovi na podobnem križišču v Sloveniji, pa boš videl razliko.

In zakaj misliš da so policaji ob ukinitvi UZ še posebej javno po medijih opozarjali na previdnost, če bi mislili da bo enako kot prej?

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Ampak zanimivo da so te desetine, če ne stotine kretenov, ki prevozi rdečo, postali kreteni ravno tisti dan, ko so na semaforju ukinili UZ. Prej so pa lahko vedno ustavili pred rdečo.
A o teh feelingih ti iz lastnih izkušenj? Jest imam namreč popolnoma drugačne feelinge, ko prevozim rdečo.

Glede feelingov te pa razumem. Tudi jaz imam čudne feelinge, ko vidim, da drugim nekaj uspeva, meni pa ne rata.