Ma če mi jurja eur nakažete na moj račun obljubim, da bom potem pisal samo vam všečne poste.Citat:
Uporabnik stein pravi:
Hmm, jaz mislil na trdo valuto, evre.
(tako poceni pa spet nisem)
Citat:
Uporabnik motofrik pravi:
Ne rabimo utripajoče zelene. Na večini semarorjev so že odštevalniki...
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Za jurja ga banam. Trajno.Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Pravi vzrok, za nesrečo bi bila ukinitev utripajoče zelene. Če bi zelena utripala, bi imel voznik 5-10 sek več časa da ustavi pred rdečo.
Evo, jurja ALT-ov nakazanih. Gasa.
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Hoces v kosu al bi se dalo na obroke? MAl sestavljam financno konstrukcijo projekta =)Citat:
Uporabnik stein pravi:
Za jurja ga banam. Trajno.Citat:
Pravi vzrok, za nesrečo bi bila ukinitev utripajoče zelene. Če bi zelena utripala, bi imel voznik 5-10 sek več časa da ustavi pred rdečo.
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Hmm, jaz mislil na trdo valuto, evre.
(tako poceni pa spet nisem)
Ampak zanimivo da so te desetine, če ne stotine kretenov, ki prevozi rdečo, postali kreteni ravno tisti dan, ko so na semaforju ukinili UZ. Prej so pa lahko vedno ustavili pred rdečo.Citat:
Uporabnik Jado pravi:
in kljub temu vsak dan samo kle po kranju vidim na desetine če ne stotitne kretenov, ki prevozi rdečo...ja res je vsaka sekunda ko kasneje prideš na cilj je izredno pomembno...da prihranka realno ni, ker kasneje nabašeš na kolono tako ali tako pa nima veze...važen je tisti feeling "glej prevozil sem rdečo, plavih itak nikjer v 99% ni"...kaj mi pa morejo.
Ni res. Skozi redečo se po ukinitvi UZ vozi vsaj 10x bolj pogosto, kot se je prej. Če ne verjameš, pojdi takoj čez severno mejo pogledat, koliko jih tam zapelje v rdečo kjer jim zelena utripa in koliko pri nas.Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Ti si zatiskas oci... in stalno tumbas in gonis eno in isto... Cez rdeco se je vozilo tako prej... kot sedaj... ze od nekdaj... In tudi bo se...
Tudi to kar si sedajle ugotovil, vam tumbam že leta. Lokalni šerifi s svojimi redarji, planom pokasiranega in normami delujejo že precej časa. In niso (ne bodo) samo zasebna podjetja tista, ki mastno služijo na račun prekrškov, in jim je zaradi tega varnost na zadnjem mestu. In točno v ta kontekst lepo spada tudi ukinitev utripajoče zelene. Zeleno so ukinili, da bi povečali vožnje v rdečo in nato kasirali. In tudi bodo. Zaenkrat jim gre vse lepo po planu, z vašo pomočjo, ko tako vneto hvalite ta sistem.Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Kangler je ze zavohal cekincke... in bodo na semaforjih menda namestili radarje... in to bo baje celo pocelo neko zasebno podjetje... >> http://www.dnevnik.si/tiskane_izdaje/dnevnik/1042539422
Citat:
Ni res. Skozi redečo se po ukinitvi UZ vozi vsaj 10x bolj pogosto, kot se je prej. Če ne verjameš, pojdi takoj čez severno mejo pogledat, koliko jih tam zapelje v rdečo kjer jim zelena utripa in koliko pri nas.
Citat:
Uporabnik synthman pravi:Tudi to kar si sedajle ugotovil, vam tumbam že leta. Lokalni šerifi s svojimi redarji, planom pokasiranega in normami delujejo že precej časa. In niso (ne bodo) samo zasebna podjetja tista, ki mastno služijo na račun prekrškov, in jim je zaradi tega varnost na zadnjem mestu. In točno v ta kontekst lepo spada tudi ukinitev utripajoče zelene. Zeleno so ukinili, da bi povečali vožnje v rdečo in nato kasirali. In tudi bodo. Zaenkrat jim gre vse lepo po planu, z vašo pomočjo, ko tako vneto hvalite ta sistem.
Citat:
Uporabnik synthman pravi: In zakaj tako na vse pretege hvalite ukinitev UZ? Ali zaradi dunajske konvencije iz l 1968, kot je bila uradna obrazložitev, katera ne velja niti v Avstriji, in ne predvideva UZ, (a odštevalniki so pa v skladu z konvencijo?), ali zaradi tega, da bi mestni, državni in od sedaj kot praviš še zasebni proračun lahko čimveč pokasirali, ali še zaradi česa drugega?
Odštevalniki niti slučajno niso ustrezna zamenjava za utripajočo zeleno, ki si jo videl že na pol kilometra daleč.Citat:
Zastonj so odštevalniki, če pa bebci ne gledajo gor. Ko je kolona pred rdečo, kje je problem dati v prvo, ko je na displeju 1-2 sekundi do oranžne in zelene? Tako pa prvi mogoče še gleda gor in takoj spelje, ostali bebci zadaj pa po sistemu ''aha, oni spredaj je speljal, zdaj bom pa jaz dal v prvo'', pa ročno pozabi spustiti in gare normalno ugasnejo komu vmes...
Ko pa gori zelena, pa gledajo ''aha, dve sekundi bo še zelena, dajmo gasa'', in ko je 0, je šele pred križiščem in gre skozi rdečo...
Citat:
Ni res. Skozi redečo se po ukinitvi UZ vozi vsaj 10x bolj pogosto, kot se je prej.
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Citat:
Ne rabimo utripajoče zelene. Na večini semarorjev so že odštevalniki...
... in nekdo je odlično zaslužil! Vse v imenu varnosti! (Običajno ne tulim na tak način - samo "akcija" z ukinitvijo UZ je precej "neokusna".)
Je pa res, da sedaj po novem vidim kako dolgo še bo svetila rdeča! Priceless!
Drzna trditev, ki jo do sedaj še nihči ni mogel s številkami ovrečt. In sem prepričan da bi jo takoj, če bi jo le mogli. Ampkak je logično, da težje ustaviš v treh sekundah ali manj, kot pa v desetih. In niso vsi tisti odločilni trenutek, ko se luč zamenja z očmi na semaforju, ne vozijo vsi po omejitvah, vozniki morajo opazovat tudi okolico, nekatere luč preseneti, imajo manj časa za razmislek, al peljat ali ustavit, pa v pomanjkanju časa in zbeganosti naredijo napako in gredo v rdečo. In ne zanima me ali namerno ali nenamerno, ali bi lahko ustavili pa niso.....zanima me samo posledica, ali vožnje v rdečo so ali niso.Citat:
Uporabnik Moongoose pravi:
Citat:
Ni res. Skozi redečo se po ukinitvi UZ vozi vsaj 10x bolj pogosto, kot se je prej.
Drzna trditev, prosim da jo podkrepiš s številkami, v nasprotnem primeru je vredna manj kot nič.
Citat:
Sicer pa če ne verjameš, da je voženj v rdečo po ukinitvi UZ več, sam se zapelji v avstrijo, stoj 3 ure pred semaforjem in štej, potem pa to ponovi na podobnem križišču v Sloveniji, pa boš videl razliko.
Citat:
Ampak zanimivo da so te desetine, če ne stotine kretenov, ki prevozi rdečo, postali kreteni ravno tisti dan, ko so na semaforju ukinili UZ. Prej so pa lahko vedno ustavili pred rdečo.Citat:
Uporabnik Jado pravi:
in kljub temu vsak dan samo kle po kranju vidim na desetine če ne stotitne kretenov, ki prevozi rdečo...ja res je vsaka sekunda ko kasneje prideš na cilj je izredno pomembno...da prihranka realno ni, ker kasneje nabašeš na kolono tako ali tako pa nima veze...važen je tisti feeling "glej prevozil sem rdečo, plavih itak nikjer v 99% ni"...kaj mi pa morejo.
A o teh feelingih ti iz lastnih izkušenj? Jest imam namreč popolnoma drugačne feelinge, ko prevozim rdečo.