bedaki na cesti

kamela213

Fizikalc
9. mar 2011
1.102
45
48
Citat:
Uporabnik juris pravi:
In kaj bi kresalčki storili? Nič! Beseda proti besedi.
nepoznavanje prava škodi, oz. ignorantia iuris nocet. izjava je dovolj za izdajo plačilnega naloga.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.637
2.686
113
še v SLO - ampak komaj
ne-ne-1.gif

Potem odpreš možnost, da bo vsako lahko špilal šerifa na cesti.

Po mojem je edina pravilna pot izobraziti voznike in organe represije (policijo), ter povečati kontrolo (beri: prisotnost) tam kjer je res potrebno.

Mimogrede - nekako se mi dozdeva, da sem nekje pobral (zdi se mi TV dnevnik - sicer iščem objavo pa ne najdem), da je Ljubo Zajc v začetku tega leta izjavil, da naj bi od sedaj dajali večji poudarek vplivu cest in infrastrkture na prometno varnost. Za razumeti je tako kot, da sem "jim" je posvetilo, da za vse nesreče le niso krivi vozniki in da je potrebno zagotoviti tudi ustrezno prometno infrastrukuro in le-to tudi nadzirati. Je še kdo drugi slišal/bral/videl?
Da pa ne bo zdaj kdo mislil, da pa voznike sploh več ne bodo kontrolirali in potem mene "buzeriral", da sem nekoga zavedel. Vsak vozi na svojo odgovornost.
tongue-1.gif

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Citat:
Uporabnik kamela213 pravi:
Citat:
Uporabnik juris pravi:
nepoznavanje prava škodi, oz. ignorantia iuris nocet. izjava je dovolj za izdajo plačilnega naloga.

Zanimivo! Le da tvoji kolegi tega ne vedo ali pa nočejo vedeti. In nekateri tudi kategorično trdijo, da to ni res.
Sicer pa ..., zašpecani vedno lahko nekaj nasprotnega trdi zate, čeprav je izmišljeno. In kresalčki mu boste seveda verjeli.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
drugič pa to, da če zaviješ ven na drugem ali tretjem izhodu, je pravilno da vmes zapelješ še malo na notranji pas
Ne drži. Ni edino tako pravilno kot hočeš prikazat. Lahko se mirno pelješ po zunanjem pasu in nisi v prekršku (jasno če tudi talne označbe pravijo da se lahko tako pelješ).
Je pa menda priporočljivo in spodobi se, da tudi v rondojih menjaš pasove. S pripombo, da takrat ko je to smiselno (beri: ko ima rondo premer večji od pokrova WC školjke).

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Pa zakaj bi samo špecali? Saj bi lahko vsak tak , ki je prekršek videl ali posnel, tudi lahko še plačilni nalog napisal,
evil.gif

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
včer zvečer je blo pa legendarno, kej tazga še nism vidu/doživel. Stojim na križišču (v smeri obvoznice) poleg BTC poslovne zgradbe (desno se zavije na ameriško). Razvrstim se na levi pas, na desnem nekdo zavija proti BTC-ju. Čakam da se pržge zelena, ko kr naenkrat slišm da se neki približuje(pač tisti zvok) in v tistem k se pržge zelena in še preden pogledam v špegu, legendarni pacient iz tote štajerske (MB) z novim črnim BMW5, konkretno preko 100km/h po pasu ki je namenjen za levo zavijanje, prihara mim da mi niti mal ni blo jasn ko se je zdele nardil.... Skratka jst sm ga že vidu u kandelabri ampak je sfuru zadevo in se odpelu do McD po vrjetno krvavo zaslužen pokvarjen čizburger...
wink-1.gif

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Da dodam še eno kratko kot repliko na prepucavanje zadnjih 4-5 strani.
Zelo pogost pojav v krožiščih:
- tisti ki sicer menja pasove v krožišču, zapelje ven direktno iz notranjega pasu na enopasovni izvoz. Adijo pamet.
- ko želiš približno en izvoz pred željenim odhodom iz krožišča zamenjat pas in it na zunanjega (in to nakažeš s smernikom), te majmun ki prihaja v krožišče gladko ignorira in zapelje v krožišče, čeprav je sodeč po citiranih členih iz zakona on tisti ki nima prednosti in bi glede na situacijo moral počakat, da neovirano zamenjaš pas.

Fetici

Fizikalc
1. feb 2008
550
36
28
Najboljša krožna križišča so v Kopru, tam nimaš kej dosti razmišljat! Taka bi morala vsa križišča
cheer.gif

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Da dodam še eno kratko kot repliko na prepucavanje zadnjih 4-5 strani.
Zelo pogost pojav v krožiščih:
- tisti ki sicer menja pasove v krožišču, zapelje ven direktno iz notranjega pasu na enopasovni izvoz. Adijo pamet.
- ko želiš približno en izvoz pred željenim odhodom iz krožišča zamenjat pas in it na zunanjega (in to nakažeš s smernikom), te majmun ki prihaja v krožišče gladko ignorira in zapelje v krožišče, čeprav je sodeč po citiranih členih iz zakona on tisti ki nima prednosti in bi glede na situacijo moral počakat, da neovirano zamenjaš pas.
In zato se ti rajši voziš po zunanjem pasu okrog in okrog...
priden.gif

kamela213

Fizikalc
9. mar 2011
1.102
45
48
Citat:
Uporabnik juris pravi:
Citat:
Uporabnik kamela213 pravi:
Citat:
Uporabnik juris pravi:

Zanimivo! Le da tvoji kolegi tega ne vedo ali pa nočejo vedeti. In nekateri tudi kategorično trdijo, da to ni res.
Sicer pa ..., zašpecani vedno lahko nekaj nasprotnega trdi zate, čeprav je izmišljeno. In kresalčki mu boste seveda verjeli.
tako kot verjame enemu mora verjeti tudi drugemu. Za presojanje gdo laže in kdo ne, je pristojno sodišče in ne policija.

marjan

Pripravnik
25. jul 2007
799
3
18
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
ne-ne-1.gif

Potem odpreš možnost, da bo vsako lahko špilal šerifa na cesti.

Po mojem je edina pravilna pot izobraziti voznike in organe represije (policijo), ter povečati kontrolo (beri: prisotnost) tam kjer je res potrebno.

Mimogrede - nekako se mi dozdeva, da sem nekje pobral (zdi se mi TV dnevnik - sicer iščem objavo pa ne najdem), da je Ljubo Zajc v začetku tega leta izjavil, da naj bi od sedaj dajali večji poudarek vplivu cest in infrastrkture na prometno varnost. Za razumeti je tako kot, da sem "jim" je posvetilo, da za vse nesreče le niso krivi vozniki in da je potrebno zagotoviti tudi ustrezno prometno infrastrukuro in le-to tudi nadzirati. Je še kdo drugi slišal/bral/videl?
Da pa ne bo zdaj kdo mislil, da pa voznike sploh več ne bodo kontrolirali in potem mene "buzeriral", da sem nekoga zavedel. Vsak vozi na svojo odgovornost.
tongue-1.gif

Jaz sem poslušal celo oddajo na valu202.. Tako je; rekel je da za vse niso krivi vozniki in bodo v prihodnje namenili čas tudi za preučevanje infrastrukture. V ta namen naj bi najeli cel kup strokovnjakov, ki bodo ocenjevali infrastrukturo(ceste,cestne oznake, ograje...) Navedel je primer ko je umrl romunski državljan tik čez it. mejo, ker je zletel iz ceste v kandelaber..Če tega kandelabra ne bi bilo bi verjetno preživel, itd.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik marjan pravi:
Tako je; rekel je da za vse niso krivi vozniki in bodo v prihodnje namenili čas tudi za preučevanje infrastrukture. V ta namen naj bi najeli cel kup strokovnjakov, ki bodo ocenjevali infrastrukturo(ceste,cestne oznake, ograje...)
Pa koliko časa se Zajc ukvarja s prometom, da je prišel do te ugotovitve?
No sej verjamem, cel kup strokovnjakov, bo proučevalo, na koncu bodo pa zvišali kazni, tako kot še vedno do sedaj.
Le tako se namreč polni proračun kar je cilj prometne politike.

Citat:
Uporabnik marjan pravi:
Navedel je primer ko je umrl romunski državljan tik čez it. mejo, ker je zletel iz ceste v kandelaber..Če tega kandelabra ne bi bilo bi verjetno preživel, itd.
Gotovo podobnega primera pri nas še nikoli ni bilo, da navaja italijanskega.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik eXHair pravi:
Najbrž kar mastno. Verjemi, da so že vse dogovorjeni, kolk bo kdo vzel.
wink-1.gif
Mastno, ampak zasluženo. Zaradi njihovih ukrepov se bodo v državno blagajno dodatno natekli miljoni.

Take strokovnjake, ki v 15-tih letih dvignejo cene storitev za 20x, (ob enakih stroških), in še povečajo prodajo si želi vsako podjetje.
Obenem pa ti strokovnjaki še znajo prepričat večino uporabnikov teh storitev, da so te še prepoceni.

Če ne verjamete kar preberite starejše poste, kako ste nekateri pred letom hvalili nov zakon, ki bo končno spravil pijance in divjake s cest, naredil red, zmanjšal število nesreč in smrtnih žrtev .... pa tiste poste kjer uporabniki pravijo, kako bi oni tega in onega prekrškarja kaznovali še z višjimi kaznimi, kako bi še okrepili nadzor.... itd.

Nazadnje urejeno: