bedaki na cesti

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik ribicija pravi:
Evo kamela213 je po mojem nekdo iz foha..., ker po mojem zelo natančno razlaga člen, ki smo ga že večkrat dodali na prejšnjih straneh.
Še kar ne verjameš. No eno vprašanje zate.
Če v zakonu piše : " Voznik, ki zapelje na krožno križišče, se razvrsti na notranji pas, razen če zapušča križišče na najbližjem izvozu "
Ali se lahko voznik razvrsti na zunanji pas, če NE zapušča križišča na najbližjem izhodu????? DA/NE
Citat:
Kakor koli. NE zdi se mi logično, da bi se morali vsi vozniki v primeru ko prihajamo po dvo pasovni cesti in se vključujemo na več pasovni rondo v primeru, ko ne gremo ven na prvem izvozu, v rondo zapeljati iz levega pasu. Pri manjših rondojih z malim premerom, je namreč med enim in drugim izvozom ponavadi zelo mala razdalja in ponavadi ne moreš niti enkrat menjati pasu (menjava notranji/zunanju pas) kaj šele da bi to izvedel dvakrat (zunaji/notranji in notranji/zunanji). Torej če bi v takšnih malih pa tudi pri velikih rondojih vsi v rondo peljali z levega pasu, bi nam tem pasu imeli verjetno velikanski zastoj.
Me razumete zdaj kaj je moje razmišljanje? In pustite zdaj osebne žalitve in ne vem kaj še vse. Gre za debato, ki je lahko na normalnem nivoju.
A se ti zdi logično, da ko pripelješ v navadno križišče, pa ima dva pasova: en pas za desno, ter en pas za naravnost in levo, da se vse ki želijo peljat naravnost ali levo razvrstijo na levi pas?
Razumemo tvoje razmišljanje. Ampak ni problem iz levega pasu zapeljat na notranji pas in od tam ven, v bistvu samo sekaš ovinek. Bolj je problem pravočasno dat žmigavec. To je kar precej metrov ali sekund preden zaviješ. Jest trdim da je v manjših krožiščih to nemogoče, oz. dajanje žmigovca nesmiselno in bolj bega voznike, kot jim koristi, ampak so me še vedno prav vsi prepričevali, da je to možno in da sami nimajo teh problemov.
Pravzaprav nekateri orgazme doživljate in mahate, če nekdo ne da žmigovca, svoje napačne vožnje pa ne vidite, in še po nekajkratnem branju tistega člena zakona tega ne dojamete. .

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.094
1.271
113
42
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Evo kamela213 je po mojem nekdo iz foha..., ker po mojem zelo natančno razlaga člen, ki smo ga že večkrat dodali na prejšnjih straneh.
Če v zakonu piše : " Voznik, ki zapelje na krožno križišče, se razvrsti na notranji pas, razen če zapušča križišče na najbližjem izvozu "
Ali se lahko voznik razvrsti na zunanji pas, če NE zapušča križišča na najbližjem izhodu????? DA/NE

DA! zato ker nisi citiral celega zakona...napiši še naslednji stavek pa malo razmisli zakaj lahko...

kamela213

Fizikalc
9. mar 2011
1.102
45
48
Citat:
Načelom al pa explicitno? LOL kaj se boš še spomnil, tako 2 kot 3 odst ne vsebujeta besede "mora" ne vem zakaj delaš potem razlike med njima. Ampak če boš peljal drugače, kot je tam zapisano boš plačal 80 eur.
Kje pa piše, kateri členi veljajo načeloma in kateri eksplicitno? LOL
Hjao... ne gre se za besedo morati, tu se gre da druge poti kot je ta ni, torej da se mora. Razlika med določbama definitivno je saj določata različne stvari, če tega ne vidiš ni moj problem.

Nikjer ne piše, ker je zakonodajalec očitno napačno pričakoval da bo bralec vedel kaj pomeni eksplicitno in načeloma... Eksplicitno je seveda takrat ko druge poti ni, načeloma pa takrat ko dopušča tudi drugačno ravnanje ob upoštevanju določenih dejavnikov. Bo?
Citat:
še enkrat.
(3)....se vozilo na desnem prometnem pasu razvrsti na zunanji prometni pas, vozilo na levem prometnem pasu pa na notranji prometni pas
(2)..Voznik, ki zapelje na krožno križišče..se razvrsti na notranji pas ..., razen če zapušča križišče na najbližjem izvozu

Kot sem že napisal, en odstavek ureja vključevanje z 2 prometnih pasov, en pa iz samo enega. 2. odstavek velja v primeru vključevanja z enega prometnega pasu, 3. odstavek pa v primeru vključevanja z 2h prometnih pasov in se kot taka tudi ne povezujeta.

Napisano si zaradi mene tolmači kot si želiš, sam se o tej stvari ne bom več pregovarjal, saj je bilo že vse povedano in razloženo.

@goba
v temu primeru bi moral odgovoriti z NE, ampak zakon je drugače napisan tako da je ta debata brezpredmetna.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.094
1.271
113
42
dej pust sintiča. Skot joka kako so zakoni in kazni hudi potem s epa krega pri katerem nima pojma haha

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Citat:
Citat:

DA! zato ker nisi citiral celega zakona...napiši še naslednji stavek pa malo razmisli zakaj lahko...
No pa še naslednji stavek že že hočeš.
" (2) Voznik, ki zapelje na krožno križišče, se razvrsti na notranji pas, razen če zapušča križišče na najbližjem izvozu ali mu prometna ureditev ali prometna situacija tega ne dovoljuje .
Drugi stavek sicer nima veze za naš primer, pravi pa, da voznik ne sme na notranji pas, če mu prometna signalizacija to prepoveduje. V našem primeru ni znaka, ki bi prepovedoval vožnjo na notranji pas. šleparja pa tud ni vozil, da bi bila situacija takšna da ne more slalomirat.
Prejšnje vprašanje ostaja, no ti si odgovoril, z "DA", Kamela z "odvisno", turbobitch tud pravi "da ni prekršek če zapelješ na zunanji pas in nadaljuješ po njem", čakam še odgovor ribičije.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
[censored] a si res tak trol al si pa res tako glup...
Samo berem zakon.
In če v zakonu piše, da voznik zapelje na notranji pas, razen če ne gre na prvem izvozu ven, potem pač sklepam da NE SME zapeljat samo na zunanji pas in vozit tam do zadnjega izhoda. Čisto preprosto. Gre za normalno krožišče brez posebnih znakov omejitev in izjemnih situacij.

Ker pa na notranji pas smeš zapeljat samo z levega vstopnega pasu, pa sklepam da moraš zapeljat na levi pas, da potem zapelješ na notranji pas.
Ampak očitno se mnogi z mojo logiko ne strinjate, kaj čmo.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Danes na izvozu avtoceste. Zadnji trenutek mi pot mi preseka prejšnja Opel Astra, malo je manjkalo pa bi tip poljubil ograjo, se je že malo majal. Si rečem retard pač. Gre malo naprej, prehiti stoječo kolono, ki zavija levo, na križišču se ustavi, zapre desni pas, ki gre desno in čaka, da ga bo nekdo spustil v kolono. Seveda se mu naredil light in sound show. Naj ogroža sebe, samo kaj ko še druge zraven. Da imam kakšno staro rusko lado, mu naredim hatchback iz tiste posrane Astre karavan.

zabar

fotograf
20. mar 2011
975
0
16
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Citat:
Uporabnik zabar pravi:
Citat:
haha, drži. In takih bedakov je preveč na naših cestah. Enaka zgodba rondo Mengeš-Domžale, 4 izvozi dva pasova. VEDNO, VEDNO vozi folk po zunanjem pasu, pa ne gre pri prvem izvozu ven ! !
Res, tudi jaz! Vedno! Zmeri! In zakaj? Ker sem do nedavnega zmeraj zapeljal na notranji pas, ko pa sem hotu zapustit krožišče lepo pravilno, tudi z žmigavcem, ja, se je nekajkrat našel pacient, ki je prinorel po zunanjem in me ni pustil ven... Tko da, na žalost...

Odlično, še eden od bedakov, ki ne znajo vozit po rondojih. Vrni izpit. Na tebi je, da se pravilni čas postaviš na pas za izhod, še pred tem pa daš žmigavc. Le zakaj potem meni dosedaj še nikoli ni zaprl pot ven, kot ti praviš, pa se vozim čez ta rondo dnevno vsaj dvakrat in to odkar so ga odprli ?!
p.s: v tvojem primeru, če te ne izpusti, pa narediš še en krog. Res je veliiiika izguba časa, če se naredi še en krog. To, da voziš apriorij po ZUNANJEM pasu zaradi drugih...?! brez nadaljnih besed.
Kot prvo, če se peljem iz smeri Mengša in grem v Domžale, ostanem na zunanjem, ker je visoka nepregledna ograja, ki zastira pogled levo proti obvoznici iz Kamnika, odkoder folk prileti z veliko hitrostjo in potem sicer po predpisih gre na notranji pas in potem na zunanji ter naprej po obvoznici. To pa ne dela zato, ker so taki predpisi, ampak zato, da rondo čimbolj seka!!! In če grem na notranji pas tvegam enega teh v mojem boku ali riti!!!
Kot drugo pa, če se peljem iz Domžal v smeri Mengša pa jaz naredim isto, se pravi hitro na notranji pas, žmigovc in potem na zunanjega, ter izvoz Mengeš! Je pa razlika, ker imam jaz v tem primeru odličen razgled na vse strani, vozniki iz Kamnika v prvem primeru pa pač ne in bi morali upočasniti, ampak žal ne...

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik zabar pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik zabar pravi:
Citat:
haha, drži. In takih bedakov je preveč na naših cestah. Enaka zgodba rondo Mengeš-Domžale, 4 izvozi dva pasova. VEDNO, VEDNO vozi folk po zunanjem pasu, pa ne gre pri prvem izvozu ven ! !
Res, tudi jaz! Vedno! Zmeri! In zakaj? Ker sem do nedavnega zmeraj zapeljal na notranji pas, ko pa sem hotu zapustit krožišče lepo pravilno, tudi z žmigavcem, ja, se je nekajkrat našel pacient, ki je prinorel po zunanjem in me ni pustil ven... Tko da, na žalost...

Odlično, še eden od bedakov, ki ne znajo vozit po rondojih. Vrni izpit. Na tebi je, da se pravilni čas postaviš na pas za izhod, še pred tem pa daš žmigavc. Le zakaj potem meni dosedaj še nikoli ni zaprl pot ven, kot ti praviš, pa se vozim čez ta rondo dnevno vsaj dvakrat in to odkar so ga odprli ?!
p.s: v tvojem primeru, če te ne izpusti, pa narediš še en krog. Res je veliiiika izguba časa, če se naredi še en krog. To, da voziš apriorij po ZUNANJEM pasu zaradi drugih...?! brez nadaljnih besed.
Kot prvo, če se peljem iz smeri Mengša in grem v Domžale, ostanem na zunanjem, ker je visoka nepregledna ograja, ki zastira pogled levo proti obvoznici iz Kamnika, odkoder folk prileti z veliko hitrostjo in potem sicer po predpisih gre na notranji pas in potem na zunanji ter naprej po obvoznici. To pa ne dela zato, ker so taki predpisi, ampak zato, da rondo čimbolj seka!!! In če grem na notranji pas tvegam enega teh v mojem boku ali riti!!!
Kot drugo pa, če se peljem iz Domžal v smeri Mengša pa jaz naredim isto, se pravi hitro na notranji pas, žmigovc in potem na zunanjega, ter izvoz Mengeš! Je pa razlika, ker imam jaz v tem primeru odličen razgled na vse strani, vozniki iz Kamnika v prvem primeru pa pač ne in bi morali upočasniti, ampak žal ne...

visoka nepregledna ograja....
bonk.gif

wilin

Pripravnik
5. maj 2008
114
1
16
Danes tovornjakar, slovenske tablice L1-96-NM, od Boštanja do Laškega ne vem če je vozil 10% časa po desnem pasu. Večino časa je bil nekje z polovico tovornjaka čez sredinsko črto, nekajkrat tudi z desnimi kolesi na sredinski črti. Prvič je nekoga skoraj nasadil pred Zidanim Mostom (pribremzala do ustavitve oba), drugič je skoraj povzročil nesrečo malo naprej od Zidanega Mosta, kjer manjka pol cestišča (dva avta sta prihajala naproti izza ovinka, kar se je videlo, pa je vseeno šel mimo ovire, tako da sta morala nasproti vozeča avta pošteno bremzat), tretjič pa pred Laškim, v ovinku, sta šla tovornjak in avto zelo na knap mimo (pri visoki hitrosti).
Omejitve 50 čez naselje ni hebal 5%. Zgubili smo ga na sredini Laškega, dohiteli šele na avtocesti proti Mariboru.

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:

No pa še naslednji stavek že že hočeš.
" (2) Voznik, ki zapelje na krožno križišče, se razvrsti na notranji pas, razen če zapušča križišče na najbližjem izvozu ali mu prometna ureditev ali prometna situacija tega ne dovoljuje .
Drugi stavek sicer nima veze za naš primer, pravi pa, da voznik ne sme na notranji pas, če mu prometna signalizacija to prepoveduje. V našem primeru ni znaka, ki bi prepovedoval vožnjo na notranji pas. šleparja pa tud ni vozil, da bi bila situacija takšna da ne more slalomirat.
Prejšnje vprašanje ostaja, no ti si odgovoril, z "DA", Kamela z "odvisno", turbobitch tud pravi "da ni prekršek če zapelješ na zunanji pas in nadaljuješ po njem", čakam še odgovor ribičije.

OK pa saj vseeno pač se razvrsti zunaj not sam se razporedim vedno not če ne grem na prvem ven.Pač malo več dela ampak daš potem nekomu možnost da se lepo vključi. Ni problema. Ampak ko se oni ki gre po idealni liniji najprej na zunanji pas potem pa sredi križišča , da gre bolj idealno kar naenkrat naravnost na notranjega (in zapre onega, ki je na pravilnem notranjem) in potem spet na zunanjega in ven. To je meni nerazumljivo.

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
In kaj bi kresalčki storili? Nič! Beseda proti besedi. Tečni voznik opravlja dobrega, profesionalnega, nedolžnega voznika tovornjaka, ki nič hudega sluteč po predpisih vozi po širjavah Slovenije, razni nebodijihtreba amaterji, ki ne znajo držat niti volana, jih pa špecajo.

Jaz že nekaj let ne kličem več kresalčkov. Škoda časa in živcev.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Spremenit jebeni zakon, da kdor posname tako budalo, da na sodišču obvelja pa je. Primer exHAIR, ki ima dobro kamero.