bedaki na cesti

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.092
16.262
113
Citat:
Uporabnik eXHair pravi:

403745_10150566297080053_582245052_8795991_950308930_n.jpg

wow.
hysterical-1.gif

gr69

Guru
15. dec 2009
11.639
2.687
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
pa se kaj zaračuna tem tovornjakarjem ali krije zavarovalnica vse?
Po mojem tisto ta drugo...

Ni nujno - opozorila so, prepoved tudi - tistemu, ki rine v tako mu zavarovalnica hitro obesi "grobo malomarnost" in "izstopi" iz zavarovalne pogodbe.
Morebitnim drugim udeležencem sicer izplača škodo - le-to pa nato regresira pri nosilcu zavarovanja.

Je pa dostikrat tako, da stranke enostavno nočejo razumeti, da se ne da dostavljati in prevoznike izsiljujejo in grozijo s penali ipd.
crazy1.gif

Odnehajo običajno šele takrat, ko od njih zahtevaš v pisni obliki, da bodo pokrili vso morebitno škodo in da prevzemajo vso odgovornost.
stupid-1.gif

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Sem slučajno gledal 24 kur, pa mi je bil najboljši oni Latvijec, ko je rekel, da so naši policisti kreteni, ker ga ne spustijo naprej, saj ima kao dovolj težek kamion...
stupid-1.gif
Če bi ga pa odpihnilo s ceste, pa bi bili spet policisti kreteni, ker ga niso opozorili na veter.
Očitno ni navajen tovrstnega vetra.

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Je pa tudi res da 40tonskega šleperja ne bo kar prevrnilo, še kar sem videl prevrnjenih vozil po Vipavski dolini so bili ti prazni ali prelahki ceradarji ali pa povišani kombiji.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
To je že podobno, kot pred časom na Vranskem, ko so delali meritve refleksov, in je vinjen moški imel boljše reflekse kot trezna ženska... pa kljub temu ne sme vinjen voziti, trezna ženska pa lahko...
smile-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.100
6.936
113
pri taščici
Ampak tega pa niso nikjer objavili....
Sicer pa 40T sleperja najbrz res burja ne prevrne kar tako. Prazen ki tehta 1/3 te teze pa najbrz ko keks.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik Alan pravi:
Je pa tudi res da 40tonskega šleperja ne bo kar prevrnilo, še kar sem videl prevrnjenih vozil po Vipavski dolini so bili ti prazni ali prelahki ceradarji ali pa povišani kombiji.
Ampak nenaden sunek burje s hitrostjo 180 km/h premakne še tako težek kamion. Sploh, če je kak šalabajzer, ki na pol spi, za volanom.
Tako pač je, če je prepovedana vožnja, je prepovedana. Enako za sneg in samoizločanje kamionarjev iz prometa. Vsak si pa reče, "eh saj bo šlo, mam vredi gume, pa fajn obteženega". Potem pa katastrofa sredi brega...

gr69

Guru
15. dec 2009
11.639
2.687
113
še v SLO - ampak komaj
ksz (al pa niti ne - samoizločanje)

jezen.gif

Pa koji qoorac folk ob takih razmerah sili na cesto (pot iz štajersko na notransko danes zjutraj od 6:15 do 9:15 - skupaj 155 km
crazy1.gif
).

Bilo je vsega - od vratolomne vožnje z 15 km/h, do vožnje z meglenkami, kampiranja na levem pasu na AC, vožnja po levem pasu z 60 km/h - ob tem desni prazen, prehitevanja po desni (kaj pa če kamion drugega narediti ko naleti na tako budalo), pasenja zijal na karamboliranih vozilih na Trojanah (p.... mu materina - premikal se je z 20 km/h mimo - pa še na bremzo stopil, da je ja boljše videl - kolona pa čez dva tunela, zaradi takih
bonk.gif
).
Ostalega se hvala Bogu ne spomnim - mi je pao mrak na oči.

Jaz pa nobene možnosti, da se izognem potovanju (no - cijazenju).
crazy1.gif

Ma mi je šlo enih živcev danes.
frown-1.gif

Aja - nazaj na naslov: uzakonit bi morali (mah kaj ko je potem izak neizvedljivo) samoizločanje vseh, ki se niso sposobni peljati 40 km/h po rahlo zasneženi magistralki (in 90 km/h po spluženi mokri AC).

@sistemik: moram - kam bi se pa naj "samoizločili" kamioni? Kdaj? In kdo odloča? Ter predvsem - zakaj bi se izločili?

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Pustil je prostor, da so sploh lahko iz glavne ceste zavili v to križišče. :p

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
@sistemik: moram - kam bi se pa naj "samoizločili" kamioni? Kdaj? In kdo odloča? Ter predvsem - zakaj bi se izločili?
To ni moj problem, kam... Problem je potem na AC, ker se ne izločajo.

Sicer pa niso vremenske napovedi za eno uro naprej, ampak za kak dan, dva, tri naprej...