bedaki na cesti

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.185
113
Res nimam nič proti motoristom, ampak to res ni normalno, ne da ogrožajo tudi sebe, ogrožajo predvsem ostale udeležence.

Večinoma ogrožajo sebe saj jo vozniki v avtih bolje odnesejo, kolesarjev pa ni toliko. Enak primer je vožnja z Rakitne proti Lj. Pred leti še preden so tiste črte narisal se je že naredilo da sva s kolegom navzdol odpeljala po levi , motorist pa po notranji strani ker je čisto sekal ovinek. Na srečo ni bilo nič od takrat pa vseno ovinke vozim precej počasi na takih odsekih.

• Všeč mi je
Reactions: brane_new

aljoman

Majstr
16. dec 2013
2.882
-1.352
63
Večinoma ogrožajo sebe saj jo vozniki v avtih bolje odnesejo, kolesarjev pa ni toliko. Enak primer je vožnja z Rakitne proti Lj. Pred leti še preden so tiste črte narisal se je že naredilo da sva s kolegom navzdol odpeljala po levi , motorist pa po notranji strani ker je čisto sekal ovinek. Na srečo ni bilo nič od takrat pa vseno ovinke vozim precej počasi na takih odsekih.
Še eno tako odprto dirkališče so tiste kačje ride nad Planino.
Ni fino, če si voznik in ti tak metek prileti v avtomobil, če si pa kolesar, ti pa skoraj ni pomoči.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.168
1.142
113
Daj vzemi nekaj za pomiritev. A si bralno nepismen?

Zanimalo me je, če gre taka situacija, ki sem jo opisal zgoraj, lahko skozi pri zavarovalnici. Kapiš?
A potem zavarovalnica tudi ne plača, če STOP znak prevoziš (in pride do nesreče)?
Saj bi vendar moral STOP videt.

Enako za čisto vsa križišča s prednostno cesto. Saj menda vidiš narobe obrnjen trikotnik.

Za potopljen podvoz pa: "luči so se bleščale, cesta je zgledala gladka, nisem pričakoval vode, tam sem se že 100x peljal".
Če zavarovalnica nima posnetka s FBja, kjer voznik v živo predvaja "Glejte voda. Gremo probat, če pridem čez.", bo gladko izkašljala kasko.

• Všeč mi je
Reactions: Pepe

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.404
4.978
113
TEGA ZAVAROVANJE NE KRIJE!

Tudi tega ne krije:

To pa krije kasko zavarovanje:

Mislim da razlika je dovolj očitna,

• Všeč mi je
Reactions: BornSkeptic

Corvette

Majstr
6. nov 2008
434
306
63
Vsi se hudujejo nad Oplovo podmornico, nihče pa ne omenja Toyote-taksija, ki se lepo pelje po kolesarski :)

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.168
1.142
113
TEGA ZAVAROVANJE NE KRIJE!

Tudi tega ne krije:

To pa krije kasko zavarovanje:
Za zadnja 2 mi je jasno, za prvega pa ne. Zakaj zavarovanje ne bi krilo?
Pač nesreča. Avto je končal v vodi.
Enako kot tisti starejši par nekaj tednov nazaj, ko sta v Kopru s pomola zapeljala. In končala v vodi.
Ali pa nebroj voznikov, ki so zapeljali pred vlak.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.541
-3.641
113
In, prjatu @M, če je policija rekla, da je motorist pripeljal pravilno, to še ne pomeni, da je upošteval hitrost. Je pa vozil po svojem pasu. Kar pa je pravilno.
Kadar policija še posebej napiše in poudari, da je nekdo vozil pravilno, med vrsticami to največkrat pomeni, da policija laže in zavaja.
In tudi tokrat je tako, saj motorist prav zagotovo ni peljal 70km/h ali manj, kolikor je tam omejitev ampak konkretno več, kar se že od oka vidi po poškodbah na avtomobilu in predvsem kje je voznik pristal po 300m dolgi vzletni stezi. in to ni bilo prav blizu trčenja.

Policija je tam, da zabeleži dejstva in shrani dokaze, ne pa da sodi o krivcu in to dobro vedo.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.541
-3.641
113
Tem "pacientom" se vsakih nasmejim. Kaj v takih primerih reče zavaovalnica?
Poglej priponko 71174
Pa saj ko je model zapeljal v podvoz, tam zagotovo ni bilo toliko vode, kot na sliki, slika je nastala kasneje, ko je voda še bolj narasla.

Se je pa meni tudi že zgodilo, da sem v podvozu ostal sredi luže :-( Pripeljem do podvoza, vidim vodo - ustavim, premišljujem, kolk je globoko, ali it ali ne, .. potem me ene trije prehitijo in gredo uspešno čez, potem grem še js in avto mi crkne nasredi podvoza :-( Pomoje sm prehitro pripeljal, avto ni imel pod motorjem stene, pa je voda špricnila po vžigalnih kablih in je blo konec veselja.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.119
6.948
113
pri taščici
Kadar policija še posebej napiše in poudari, da je nekdo vozil pravilno, med vrsticami to največkrat pomeni, da policija laže in zavaja.
In tudi tokrat je tako, saj motorist prav zagotovo ni peljal 70km/h ali manj, kolikor je tam omejitev ampak konkretno več, kar se že od oka vidi po poškodbah na avtomobilu in predvsem kje je voznik pristal po 300m dolgi vzletni stezi. in to ni bilo prav blizu trčenja.

Policija je tam, da zabeleži dejstva in shrani dokaze, ne pa da sodi o krivcu in to dobro vedo.
300m .
A si danes pravljice bral otrokom v vrtcu? A so ju v top montiral pred izstrelek

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.541
-3.641
113
300m .
A si danes pravljice bral otrokom v vrtcu? A so ju v top montiral pred izstrelek
In otroci v vrtcu so me bolje razumeli kot ti.
Še enkrat zate, 300m je imel ravne vzletne steze od krožnega pa do do mesta trčenja, potem je poletel - po vaških govoricah precej dlje kot brata Wright pri prvem zgodovinskem poletu z letalom.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.404
4.978
113
Pa saj ko je model zapeljal v podvoz, tam zagotovo ni bilo toliko vode, kot na sliki, slika je nastala kasneje, ko je voda še bolj narasla.

Se je pa meni tudi že zgodilo, da sem v podvozu ostal sredi luže :-( Pripeljem do podvoza, vidim vodo - ustavim, premišljujem, kolk je globoko, ali it ali ne, .. potem me ene trije prehitijo in gredo uspešno čez, potem grem še js in avto mi crkne nasredi podvoza :-( Pomoje sm prehitro pripeljal, avto ni imel pod motorjem stene, pa je voda špricnila po vžigalnih kablih in je blo konec veselja.
Ne, tolk vode res ni bilo ko je notri zapeljal, vendar bistveno preveč, da bi običajen avto to zvozil...

Ali je glup, ali pa ni videl, v obeh primerih bolje, da taki vrnete izpit, ker ste verjetno tudi v drugih situacijah
ogrožajoči za sebe in okolico...

krko

Guru
5. sep 2010
2.759
1.444
113
Od prjatla objava na Stravi (aplikacija katero uporablja dosti kolesarjev). Vožnja je bila normalna ob robu v skladu s pravili, cesta je široka in pregledna iz nasprotne smeri nikogar. Lokacija malo pred Zalogom iz smeri Podgradu.

Zajeta slika.PNG

• Wow
Reactions: aljoman

sad

Guru
24. avg 2007
21.192
9.826
113
Od prjatla objava na Stravi (aplikacija katero uporablja dosti kolesarjev). Vožnja je bila normalna ob robu v skladu s pravili, cesta je široka in pregledna iz nasprotne smeri nikogar. Lokacija malo pred Zalogom iz smeri Podgradu.

Poglej priponko 71379
Sicer ne podpiram, ampak takim v ZDA motoristi izrabljeno vžigalno svečko v vetrobransko steklo parkirajo.
To moraš res biti lowlife, da greš šibkejšega udeleženca v prometu zavestno ogrožat. Ampak Karma vedno useka.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.098
16.270
113

Ukrainian patrol police release video of traffic stop shooting in Dnipro​

TRANSLATION: The man was drunk driving (as you can see in the traffic picture) and was pulled over for speeding and reckless driving (with children in the car). The woman (girlfriend) switched spots acting like she was the driver. They argued with the police and when the police went to arrest the drunk man, they started fighting. The drunk man punched the female officer in the face who screamed, so they shot him.
UPDATE: An officer fired 3 shots. The drunk man took 2 fatal shots to the chest with 1 missing.