bedaki na cesti

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.309
9.516
113
EU
Prehiteval je tovornjak, ki vozi devetdeset na uro, vendar števec mu laže (ne tovornjaku) nekaj kilometrov v plus. Tako ga ni mogel prehiteti pravočasno.

Ledenko

Guru
18. jul 2011
2.548
927
113
Ena s FB-ja:
361597071_2485282668345671_7068471789495758951_n.jpg

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.472
5.001
113
Prehiteval je tovornjak, ki vozi devetdeset na uro, vendar števec mu laže (ne tovornjaku) nekaj kilometrov v plus. Tako ga ni mogel prehiteti pravočasno.
Ne boš verjel, lahko ga je prehitel na delu, kjer je omejitev še vedno 100 km / h, vendar se odpre kak km ravnega. In ima ohišje za radar. Tvoja teorija odpade.
Moja teorija je, da se mu je zdel prehitevalni pas preozek za osebno vozilo.
Voznik je bil brez očal, rekel bi, da mlajši od 50 let, ko nam je dovolil priti mimo.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

bigMIKE

Majstr
19. mar 2012
1.260
152
63
Moja teorija je, da se mu je zdel prehitevalni pas preozek za osebno vozilo.
Lj severna obvoznica, zaradi obnovitvenih promet poteka po dveh zožanih pasovih ob omejitvi 60km/h. Pe levem pasu vozi mogoče 10-15% voznikov,ostalih se tja ne upajo, tudi če je zastoj na desnem pasu in je levi pas prazen. Razlog?

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.236
1.498
113
Lj severna obvoznica, zaradi obnovitvenih promet poteka po dveh zožanih pasovih ob omejitvi 60km/h. Pe levem pasu vozi mogoče 10-15% voznikov,ostalih se tja ne upajo, tudi če je zastoj na desnem pasu in je levi pas prazen. Razlog?

Razlog je, da nisi samo od sebe odvisen. Samo en bedak na desnem pasu, ki zapelje malo čez črto, je dovolj, da te stisne v ograjo. Šleparji so pa sploh poglavje zase, ko si enkrat vzporedno z njim, kam se boš reševal, če ga zanese.

Na ravbarkomandi je bilo enako, ko so jo (3x) prenavljali pred časom. Pač riziko ne odtehta prihranjenega časa na odseku. Priznam, da smo parkrat v koloni vozili kar po sredini med obema pasovoma, pa ni nihče živčen hotel mimo.

ps. Res pa, da na desnem nikoli ni bil zastoj.

tony

Guru
23. jul 2007
9.647
1.479
113
Ko sem to nazadnje tam probal je bilo malo na knap... pa je radar zapiskal in uzgal po bremzi... pa sem se lepo usral in sel nazaj na desno :zardelalter:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.180
1.193
113
www.adriamedia.si
Eni se težko znajdejo na internetu pa jim je treba pomagat

65. člen

(ustavitev in parkiranje)
...
...
(4) Ustavitev in parkiranje je prepovedano:

....
...
7. v predoru, galeriji in podvozu, ter na viaduktu, mostu in nadvozu;
....

Edinokazen je zelo nizka kar je ob možnosti da te dobijo zanemarljivo (če te seveda nihče ne nagazi od zadaj).

(6) Z globo 80 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju z določbo 1., 4., 7., 9., 16., 18., 19. ali 21. točko četrtega odstavka tega člena.

Torej polovička 40€:bonk:
30. člen smo prezrli?
Kazen je pa tudi tam prenizka (300 €)

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.573
6.660
113
pri taščici
Ce bi polovico voznikov vozilo po levem pasu z isto hitrostjo kot po desnem , vendar v zamiku, bi lahko varnostna razdalja bila 2x daljsa. Tako bi tudi vkljucevanje ostalih udelezencev iz uvozov bilo lazje

• Všeč mi je
Reactions: sass in luciano

erikson

Guru
25. avg 2007
22.274
6.106
113
Prizori iz tujih video posnetkov tudi v Sloveniji.

Policisti so v ponedeljek ob 7.55 prejeli prijavo, da po avtocesti proti Postojni nevarno vozi voznik osebnega avtomobila BMW, med prehitevanjem pa da je skoraj oplazil vozilo, v katerem je bila prijaviteljica (vozil je njen partner). V Postojni so avtocesto zapustili in peljali proti Pivki, kjer naj bi nevarni voznik skoraj trčil v kolesarja. Ustavili so se na izogibališču nasproti letališča v Rakitniku, tam je do voznika beemveja stopil partner prijaviteljice.

Voznik beemveja mu je z namenom ustrahovanja najprej pokazal strašilno pištolo, nakar je prišlo do fizičnega obračunavanja. Voznik beemveja je odpeljal, a se je kasneje vrnil. Policisti so identificirali 21-letnega državljana Kosova, ki prebiva v Sloveniji. V vozilu sta bili še potnici, prav tako državljanki Kosova, ki prebivata v Sloveniji. Eni od njiju je bilo slabo, nudili so ji prvo pomoč in jo odpeljali v ZD Postojna. V vozilu je bila najdena tudi imitacija pištole beretta znamke Bruni, ki pa ne spada v kategorijo orožja po ZOro-1 (gre za strašilko, ki se jo dobi v prosti prodaji).

• Všeč mi je
Reactions: tony

igiNo1

Guru
24. feb 2018
1.450
661
113
Je šel zamenjat pištolo? :)
Koliko moraš bit fuknjen, od 1 do 10, da slediš norega voznika, ki si ga že prijavil policiji , da bi ga discipliniral?

• Všeč mi je
Reactions: asteliks