Bedački

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
[ksz]

Danes sta me dva bedačka prehitela. Sem imel sopotnico, ki ji ovinkasta cesta žal dviga želodec in tako sem vozil bolj počasi. Takoj ko je prišla ravnina me je prvi bedak prehitel in takoj zabremzal, ker je sledil ovinek. Sam odpelem ovinek brez bremzanja in glej ga hudiča, bedak je le dve dolžini avta pred mano. No, drugi bedak mi je vozil za rito in ko smo prišli v naselje, me je prehitel čez polno črto in čez 500 m sem ju lepo ujel ter vozil za njima in tist drugi bedak se je lepo limal prvemu na rit.

Enostavno ne razumem . . .

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.388
5.664
113
Ritem vožnje.......eni mate pač to ne(srečo) da vozte lih v neki vmesni prestavi...in to je unbeliveable annoying!

Dopuščam pa možnost da je za to lahko kriva tud nekompatibilnost dveh avtov (menjalnika)

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Prej nekompatibilnost v glavi s prometnimi predpisi. Najveckrat to vidim v Medvodah, omejitev je 50, pa je nekaterim silno tezko spustiti nogo s plina in se trudijo prehiteti v rondoju (nic ne de da pri tem z izsiljevanjem se ogrozajo sebe in druge ...), da lahko potem peljejo 60 do semaforja, kjer smo potem spet skupaj in se naprej celo pot do Ljubljane. Ce se mu tako mudi, bi vstal malo prej in sel pet minut prej od doma.

miha_zd

Pripravnik
7. jan 2010
535
0
16
Maribor
Menim, da vsaj 30% ljudi v Sloveniji ne zna vozit oz. si ne zasluži vozniškega izpita. To je samo moja ocena morda se kdo ne strinja, ampak samo poglejte si dvojna krožna križišča, da ne omenjamo rondoja v Tomačevem, kaj vse se tam najde, najbolj specialno krožno je pa itak na koncu koroškega mosta v Mariboru (2 pasa noter 1 ven - nastanejo veliki problemi). Da pa sploh ne omenjam kakih del na avtocesti, ko je tabla za zožitev cestišča že 2km prej postavljena eni carji pa do konca drugem pasu pol pa tam stojijo pa izsiljujejo ljudi, ki so normalni in se razvrstijo prej. Da ne omenjam negledanja tabel pred cestninskimi postajami (čez katere sploh lahko greš) in vidiš imbecile, ki vozijo vzvratno ker so zgrešili pravi pas.

O tem bi lahko razpredal še nekaj vrstic a se mi ne da. Znanje slovenskih voznikov je v glavnem zelo ubogo, glede na to kako razvita dežela bi naj bili.

Kamele0N

23. jul 2008
42.388
5.664
113
Pazi sedaj boš napaden da si omejen ker ne poznaš sistema zadrge!
grims-1.gif

P.S.: drugače se pa strinjam 3/4 normalnih se zna prej postavt na pravi pas......ostala 1/4 bo danes planla po tebi
smile-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.155
4.132
113
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Prej nekompatibilnost v glavi s prometnimi predpisi. Najveckrat to vidim v Medvodah, omejitev je 50, pa je nekaterim silno tezko spustiti nogo s plina in se trudijo prehiteti v rondoju (nic ne de da pri tem z izsiljevanjem se ogrozajo sebe in druge ...), da lahko potem peljejo 60 do semaforja, kjer smo potem spet skupaj in se naprej celo pot do Ljubljane. Ce se mu tako mudi, bi vstal malo prej in sel pet minut prej od doma.

Medvoški rondo smo že parkrat obdelal, tam 99% ljudi vozi narobe in "pacient", ki prehiteva po notranjem (levem) pasu je v bistvu edini ki vozi po predpisih. Kdo koga ogroža je tezko rečt, sam tudi v tistem rondoju prehitim po notranji strani (ponavadi že ko se pas razcepi) če je spredaj pacient oz. dva .. lepo pelješ 40 (mislim da je 40 omejitev in ne 50) pa prehitiš, ker večina se jih na črti rondoja ustavi/skoraj ustavi in potem vozijo 20km/h da ne zdrsnejo z vozišča (po zunanjem pasu jasno). Če je gužva, recimo ob konicah se prilagodiš ostalim (greš "narobe") ...

Sam bi izpostavil še eno kategorijo lenivcev, ki so doma na deželi, vsak dan (sploh sedaj v času lovske sezone) srečujem stare jagre, ki zjutraj pridejo iz gozda s svojimi "terenci". To da so celo noč čakali svinjo/srno/medveda in vmes držali budnost s "ta kratkimi" jim še ne daje pravice, da se kar po domače vključujo na glavno cesto (po travniku dirkekt na cesto kjer je omejitev 90, brez žmigovca in luči) in potem cik-cakajo veselo domov (ali v gostilno)! Danes srečal enega takega, pa nisem vedel a vozi srna ali lovec!
10.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Medvoški rondo smo že parkrat obdelal, tam 99% ljudi vozi narobe in "pacient", ki prehiteva po notranjem (levem) pasu je v bistvu edini ki vozi po predpisih. .

Tokrat sem imel v mislij ravno na drugem pasu (bel golf 2 je najprej tako pripeljal noter, da ce bi zavijal iz notranjega pasu za Svetje, bi pocilo, potem pa prehitel po zunanji strani - seveda je potem potegnil tudi po klancu navzdol), to sem dozivel nekaj dni nazaj.

V glavnem problem je, ker enim konstantno ne uspe oditi dovolj zgodaj, da bi prisli na cilj pravocasno, potem pa divjajo in ogrozajo druge, brez da bi s tem kaj pridobili (potem se vozis skupaj z njimi v isti koloni, pa ceprav so prej pridno drzali 60-70 ob omejitvi 50 ...).

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Citat:
Uporabnik lager pravi:
Citat:
Uporabnik novaa pravi:
kaj ko bi vas kaki bolj življenski primeri živcirali ne pa take malenkosti

467716-post_slo.gif
Res brezveze se ukvarjat s takimi primeri, malo strpnosti res ne škodi.. za tiste kurčeve 2 minuti več si grist živce.. sploh v tej mali kokoški.

Oprosti ampak ravno ti mali primeri so primeren odraz ignorance in odnosa "ko vas jebe, jas bom zdaj egoist", ki se dogaja v nasi kokoski na vseh podrocjih.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.155
4.132
113
Citat:
Uporabnik Maci pravi:
Včeraj je bila nesreča v tem rondoju
cheer.gif
.

Sej je velikokrat, dva večja avta ga že težko zvozita vštric ... potem še visi v vse 3D, paš e bi lahko našteval!
stupid-1.gif

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
ksz

evo pa se je začelo vreme za bedačke
jezen.gif

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

23. jul 2008
42.388
5.664
113
To bo pokal zdej na gorenjskem koncu ( KamRinešpress
grin1.gif
)

creep

Fizikalc
19. jul 2007
1.306
50
48
42
www.lampret.net
Čakam prve junake/bedačke, ki bodo danes z letnimi poskušali prit po klancu domov.
smile-1.gif
Lani smo bili kar odrezani od sveta ob prvem snezenju, zaradi zdrsov in prometnih nesreč.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Citat:
Uporabnik miha_zd pravi:
Menim, da vsaj 30% ljudi v Sloveniji ne zna vozit oz. si ne zasluži vozniškega izpita. To je samo moja ocena morda se kdo ne strinja, ampak samo poglejte si dvojna krožna križišča, da ne omenjamo rondoja v Tomačevem, kaj vse se tam najde, najbolj specialno krožno je pa itak na koncu koroškega mosta v Mariboru (2 pasa noter 1 ven - nastanejo veliki problemi). Da pa sploh ne omenjam kakih del na avtocesti, ko je tabla za zožitev cestišča že 2km prej postavljena eni carji pa do konca drugem pasu pol pa tam stojijo pa izsiljujejo ljudi, ki so normalni in se razvrstijo prej. Da ne omenjam negledanja tabel pred cestninskimi postajami (čez katere sploh lahko greš) in vidiš imbecile, ki vozijo vzvratno ker so zgrešili pravi pas.

O tem bi lahko razpredal še nekaj vrstic a se mi ne da. Znanje slovenskih voznikov je v glavnem zelo ubogo, glede na to kako razvita dežela bi naj bili.

Najmanj 1/3....in uvesti ponovno opravljanje izpitne vožnje na 10 let recimo, če opraviš v nekih merilih gratis, če ne plačaš in ponovno......jebat ga v življenju se moramo izobraževati nonstop zakaj bi vožnja morilskega orožja bila izjema?

Realman

Pripravnik
21. maj 2008
393
2
18
Saj verjamem, da bom popljuvan, samo enostavno moram.
miha_zd:
Pri vsakem zožanju ceste iz dveh pasov na enega, je pravilo zadrge, katerega 90% slovencev sigurno ne pozna. In to, kar je bilo napisano zgoraj, da se moraš prej umaknit na pas kateri se nadaljuje je bullšit. V tem primeru, se vedno pelje do konca zožitve in se čisto na koncu vključi. In tukaj ne gre za nobeno izsiljevanje, ampak pravilo zadrge da se izmenično iz vsakega pasa eden avta vključi.
Ampak to je žal v sloveniji znanstvena fantastika, vsi neki cukajo bremzajo in s tem kolono upočasnijo še bolj.
Jaz se v slo vedno postavim tam, kjer zmanjka pasa, razlog je preprost, ker po tem pasu prideš ziher enkrat hitreje skozi. Sem se vozil veliko v italiji, tam pa začuda pri zožitvah oba pasa tečeta približno enako hitro. Le zakaj???

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.401
235
63
Pri nas se pred zadrgo večina vozi, kot da jih je strah, da si bodo preškrnili mošnjiček. Ko pa pride do mesta združitve, pa vidiš, da je ta strah odveč, saj so vsi p...e.
bonk.gif

p.s. Se opravičujem za vulgarnost, a lepih besed si večina Slovenčkov in Slovenčic na cesti ne zasluži.