Na hiterco; telo potrebuje PUFA maščobe (o3, o6 in o9), problem je v "moderni" hrani, ki seveda vsebuje ulala več omega 6 maščob. In te maščobe morajo biti v nekem "normalnem" razmerju, recimo o3 vs o6 nekje 1:2 ali 1:3 (zaradi "moderne" hrane, pa je razmerje čisto porušeno 1:10 ali še več). Zato se recimo svetuje dodatek omega 3, da potem z dodatkom omega3 nekako prideš do normalne meje.
In rastlinsko olje, recimo sončnično, vsebuje skoraj izključno samo omega 6 maščobe. Recimo meso slabe kvalitete, torej pitano govedo, ima spet višek omega6, tudi pri ribah, ki so gojene je razmerje porušeno, ampak še vedno boljše, kot pa pri govedu recimo.
Pravo razmerje ima recimo ghee narejen iz "pravega" masla, ali pa bio repično olje, meso pašne živine tudi, ipd.
Jaz delam vse na gheeju, lahko pa tudi na maslu, če se ti ne da delat gheeja, itak je ghee samo prečiščeno maslo. Pa tudi hrana je tako bolj okusna, kot narejena na olju. Za recimo cvrtje pa uporabiš kokosovo mast, zaradi ekonomskega vidika pač, recimo krofe, ipd sranje, če se že mora delat
PS, kokosovo olje ima tudi izključno samo omega6 maščobe, ampak tu je finta v tem, da ga je sila malo, le 2%, torej tudi če rukneš 100gramov masla, s tem ne boš naredil neke škode, ker bo to le 2g omega6