Becel pro-activ margarina

kdk

Fizikalc
25. feb 2014
198
29
28
okoli MB
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Citat:
Uporabnik shootek pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Maslo, tapravo, ne poceni shit iz hoferja

In kaj je narobe npr. z milfina maslom iz Hoferja?

Predvidevam, da je narejeno iz manj kvalitetnega mleka, drugače bi ziher kje to oglaševali. Posledično je lipidni profil relativno slab, in pa tudi recimo vitamina K ima malo, pa ALA...dobro..ne bo nič narobe, ampak vseeno se priporoča boljše kvalitete maslo, predvsem ker ni zdaj tu razlike med bogatijo in revščino, vseeno se ne poje par kg masla na teden
wink-1.gif

Ampak na testu zveze potrošnikov v letu 2013 je bilo vseeno na prvem mestu ( maslo Milfina-prodajalec Hofer-proizvajalec Pomurske mlekarne)

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Verjetno je to samo hofer brand ljutomerskega masla. Pomurske mlekarne se zadnje čase res trudija ja, tako da možno da je podobne kvalitete kot bohinjsko mleko.

bi pa bilo zanimivo videt, kaj so tam testirali, če omega 3 vs omega 6 razmerje, vsebnost vitamina K, ipd, ali samo kake bolj nepomembne lastnosti. Teksturo, ceno, svežino, ipd
wink-1.gif

shootek

Fizikalc
3. sep 2007
902
91
28
select 1 from dual;
Lahko ti primerjaš okuse naših masel z Kerrygold? Mene po okusu najbolj prepriča to Lidlovo Golden Hills maslo.

Drugače ima pa to Hoferjevo maslo res kar nekaj nagrad:
Slovensko čajno maslo, ki ga proizvajajo Pomurske mlekarne, je v letu 2013 na preverjanju kakovosti 11 izdelkov, ki ga je izvedla Zveza potrošnikov Slovenije, prejelo oceno zelo dobro (4,8).

Slovensko čajno maslo je že leta 2010 na 24. mednarodnem ocenjevanju mleka in mlečnih izdelkov v sklopu sejma Agra v Gornji Radgoni prejelo laskavo priznanje Šampion kakovosti. Tako visoko priznanje prejmejo izdelki, ki na sejmu Agra tri leta zapored osvojijo Veliko zlato medaljo za kakovost.

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
ksz...

in zakaj je margarina slabša? Zadnje informacije ki so mi bile rečene/prebrane, naj bi kao tut margarine drugače delal in naj nebi bile tako škodljive (kao, baje in vse to.... nisem se nikol sama poglabljala v te zadeve in nisem raziskovala)

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Citat:
Uporabnik shootek pravi:
Lahko ti primerjaš okuse naših masel z Kerrygold? Mene po okusu najbolj prepriča to Lidlovo Golden Hills maslo.

uf, to pa bo težka, jaz pa okusi...meni je skoraj vsaj hrana dobra, če lahko čiste BCAA pa whey prebavljam, potem veš da ni neke sile
wink-1.gif

KG mi je top predvsem zaradi texture, je izjemno mehak, ni mi jasno kako to naredijo, saj maščob bi naj imel enako, kot ostala masla, cca 82%. Ker recimo hoferjevo čajno je pa trdo ko beton, če je v hladilniku, KG pa mehak ko...ko puter
smile-1.gif

Res je ja, hoferjev je marsikdaj že bil nagrajen, bi me pa vseeno zanimali kriteriji..če kdo ve oz so kje zapisani?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.649
6.706
113
pri taščici
Mama obcasno doma naredi iz domacega mleka najprej "puter" potem pa iz njega maslo. Tisto maslo je trdo da bi ga moral s sekiro sekati. Ne pa po kruhu mazati.
Kaj dodajo maslu da se lahko maze?
Obcasno si tisti domač puter namazem na kruh.

Nisem pa ravno domac v predelavi mleka. Puter naredi iz kuhanega mleka. Mislim da so vcasih s "pincami" proizvajali puter iz surovega mleka, nisem pa siguren. Foter to ve, ker so to delali nekoc.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
no saj maslo se tudi težje namaže na kruh, edino če je na sobni temperaturi nekaj ur.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.921
-8.639
113
Citat:
Uporabnik komar89 pravi:
Margarina je delno hidrogenirana trans maščoba tekočih rastlinskih olj. Olje strujejo s kemičnim procesom s pomočjo hidrogena. Katastrofa za zdravje!
Ah dej no, vsaj napiši vodik

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Drugače pa margarine bojda več nimajo trans maščob, mogoče one cheap shit sicer še vedno, ampak "normalna" pa bojda ne več?

Je pa pač problem tudi v rastlinskem olju, ki seveda ni primerno za človeka, zaradi visoke vsebnosti omega6 maščob - to pa niso trans.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
no, sem šel včeraj v Merkator in niso imeli Planika masla in sem vzel maslo od Zelenih dolin mlekarna Celje (na škatli piše brez GSO) in pol sem vzel še kokosovo mast od EDEN firme.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Žal je tale kokosova mast hidrogenirana tako da si kupil mačka v žaklju. Kupit se mora deviško, hladnostiskano, olje, cene so tam cca 20 eur na kg, medtem ko je mas nekaj €
wink-1.gif

Drugače pa kaj si bil v kakšnem manjšem mercatorju, ker ziher imajo, edino pač če zmanjkalo zaloge:

https://trgovina.mercator.si/market/brskaj#categories=14535407;

MASLO PLANIKA, 250G

Blagovna znamka: PLANIKA
Koda artikla: 00016517

2,39 €

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Bil sem v Postojni, tko da
rolleyes-1.gif

Potem odsvetuješ kakršnokoli kokosovo mast?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Potem odsvetuješ kakršnokoli kokosovo mast?
Ne.
Samo napačnega si kupil:)
Hladno stiskani so ponavadi v steklenem kozarcu in res dost dražji...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Kokosova mast je gut za kakšno cvrtje hrane, ker tam pa res olja ne moreš uporabljat, bi bakrotiral. Rastlinsko olje je pa itak strup. Potem pač kokosovo mast.

Drugače pa tapravo olje, jaz ga zjutraj čajno žličko, v kavo. Za zdravje
smile-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Citat:
Uporabnik Sijan pravi:
Margarina katerakoli = strup. Ravnotako katerokoli rafinirano olje.

Maslo,najbolj naravno in zdravo. Ter v normalnih mejah uporabe
smile-1.gif

Ali hladno stiskana olja.

Točno tako. Vse je isti drek le reklama je druga.

Puter, svinjska mast...to so prave maščobe.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Ok, najlepša hvala vsem, ki ste si vzeli čas. Sedaj vem nekaj več
zmaga.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.847
677
113
Glede na to, da se bo mast uporabila za cvrtje, je nekako vseeno ali se kupi hladno ali toplo stiskano. Pa način stiskanja nima veze z hidrogeniranjem, saj je to povsem drug postopek.

Sicer pa uporabite svinjsko mast. Tam ni nobenega od naštetih postopkov
evil.gif

shootek

Fizikalc
3. sep 2007
902
91
28
select 1 from dual;
Darjan saj je vse OK, samo ne preveč strašit folka no, ker si ne bodo upali kupit nič, ker v vsaki stvari najdeš napako
evil.gif

Jaz jem Eden skoraj vsak dan za zajtrk v kavi, vem da ni čisto idealno, pa kaj. Bom pa živel 119 let namesto 120.
cool-1.gif