Tole s travo je res krneki, jaz sem posledično kar plošče položil. Pa seveda prej zaradi izogiba posedanju relativno globoko izkopal zemljo, nasul več vrst peska ter močno utrdil.Če ga maš na travi je treba vsako leto spet travo nasejat, da ni blata, pa pol spomladi spet teren poravnat. Če pa maš spodaj nek pesek al pa kaj je pa čisto vseeno če tisto plešo gledaš al pa bazen
Po moje je se najbolj opasen klor. Po raznih klor sokih zagotovo kak dan ni pametno se v njega metati. Klor šok je pa kot razumem itak pametno narediti po kaksnem dezevju oziroma množicnem kopanju.Kako je pa kaj s temi kemikalijami in kopanjem? Je z uporabo bazena priporočljivo počakati nekaj časa po tistem, ko vliješ algicit, ph- , itd. in če ja - koliko časa?
Nekateri pa samo mislijo,da imajo vredu vodo,dejansko je pa kalna in polno usedlin. Multitab, sesanje in dnevno fotriranje je najbolj pomembo. Ce tega ni dosledno,pride na vrsto kemikalije. Kolk uspesno je pa debata posebej..... BAzen ne pokrivati,ce le ni nujo zaradi listja .....Jah nekateri nimajo tezav z vodo, nekateri pa skoz nekaj muckamo
Kaj je to TA.. dvigujejo pH, pri čemer TA ostaja enak. Ko nižamo pH, pa hkrati nižamo tudi TA. Prenizek TA vodi v nestabilnost in neučinkovitost pH, naroben pH pa bo povzročil, da klor ne bo deloval (voda ti smrdi po kloru, ampak ni haska). In nato cela spirala...
Kako dvigniti TA?Total alkalinity... V bistvu vrednost pove koncentracijo vseh alkalnih snovi, ki lahko oddajajo in sprejemajo vodikove atome, ki so pomembni za stabilnost pH. Višja je vrednost TA (ki bi naj bil med 80 - 120ppm), prej bo pH "pobegnil" navzgor in več kisline (pH-) bo potrebne za znižanje oz. stabilizacijo pH.