Nisem šel gledati točno modela, ampak ker je Intex, predvidevam da:
1.) Časovnik je v oknu 24 ur. Če boš nastavil 8 ur, bo črpalka delala 8 ur in nato 16 ur stala. Če boš nastavil 12 ur, bo delala 12 ur in 12 ur stala.
2.) Časovnik se začne takrat, ko vklopiš stikalo 0/1. Če zmanjka elektrike, časovnik prične takrat, ko se elektrika vrne - torej ja, se prestavi.
3.) Kolikor poznam Intex, ne - časovnik lahk okoristiš 1x na dan
Če pustiš glavno stikalo za vklop črpalke in generatorja klora na 1, lahko vklaplja in izkalpljaš oboje preko časovne ure. S tem da je potrebno biti pazljiv, saj Intex (vsaj pri integriranih modelih črpalka/klorgenerator) obrača polariteto na celicah vsakih 18 ur delovanja. S tem preprečijo nabiranje soli na elektrodah. Ob spremembi polaritete se na zapacani elektrodi prične sol luščiti in nato nabirati na drugi celici. Če klorgenerator ugasneš, se izgubi ta števec in pravzaprav nikoli ne obrne polaritete na elektrodah. Na elektrodi se sčasoma nabere preveč soli in začne javljat napako, da je v vodi premalo soli (ne meri več pravilno prevodnosti vode). Elektrode je takrat potrebno odstranit, jih potopit v kis za vlaganje za kakšno uro, očistiti in vstaviti nazaj. V primeru, da ne obračaš polaritete (tako sem imel na začetku jaz preko časovnika in sicer 3 ure zjutraj, 2 uri opoldne in spet 3 ure zvečer), je potrebno elektrode čistiti 3x na sezono (v povprečju). lani sem imel samo časovnik na črpalki in sicer 9 ur čez noč in ni bilo potrebno čistiti elektrod...