Jaz se vprašujem zakaj enostavno ne uporabljate multitabs tablete? Sicer imam bazen komaj dva meseca, in je precej v uporabi, ampak z temi tabletami se mi ni potrebno ukvarjat z meritvami. Voda je cel čas kristalna.Nekaj strani nazaj sem objavil sliko našega bazena. Pokrivam ga, ker mi ohranja temp. Spodaj ga imam na izolaciji, stranice so temne, ponjava je temna, voda je topla. Vanj dajem le klor in algicid po dežju. Voda je po šestih tednih bistra in pod 26°C ni padla. Zmatrala mi ga je sahara in kakšno obilno deževje. Takrat dam malce več klora (40g) in malce več algicida (0,6dcl) in mi kar dobro uspeva. Za prvo sezono sem zelo zadovoljen. Mi bo pa ponjava propadla, se že trga na dveh koncih in je vprašanje, če bo drugo leto ok.
Tistega zgoščevanja letos nisem uporabil, sem imel pa včeraj noro veliko malih mušic v vodi, sem jih cel dan po malem pobiral ven.
Predelaj ohišje na one poliesterske kosme. Če maš koga, da ti nastavek naprinta.Posesal sem ga le enkrat do zdaj. Še enkrat ga bom. Uporabil sem dva filtra, za drugo leto bom kupil vsaj tri filtre in ostal bom na kartušni črpalki.
Kaka dodatna info, yt link?Predelaj ohišje na one poliesterske kosme. Če maš koga, da ti nastavek naprinta.
Evo, sezona je pri kraju in bazen je že (nažalost) pospravljen... Ker smo letos prvič imeli vodo s soljo in klor generatorjem, moram rečt, da se je odneslo odlično... Prvi dan samo dodali sol in nato je celo sezono deloval samo klor generator, nismo čisto nič drugega dodajali v vodo in je še včeraj bila voda "čista ko suza".. Enkrat smo morali samo klor generator ščistit s kisom...
Ker smo letos imeli prvič tudi filter na pesek, me zanima, kaj naret na koncu sezone na filtru? Zanima me naslednje:
- ker bo filter prezimil v čisti kleti, je verjetno najbolje pesek odstranit in filter spucat, kajne? Zaenkrat sem samo vodo ven spustil...
- Ali je stekleni pesek za vrečt vstran ali je še uporaben? Se ga da kako "ščistit"?? Stekleni pesek je bil uporabljen samo 1 sezono...
Prosim za odgovore tiste, ki že imate izkušnje... Pa hvala lepa že vnaprej...