Nekaj bi vprašal: v bazenu imamo sol in priklopljen klorinator... Slabih 2 tedna nazaj je bila zelo motna voda, zato sem imel klorinator (in filter) prižgan skoraj po cele dneve.. In je dokaj hitro spucalo vodo.. Je pa mi zanimivo, da kljub temu, da je v zadnjih dneh klorinator delal ogromno, mi tester kaže, da ni nič klora v vodi (merjeno s takim testerjem:
https://mtehnika.mercator.si/izdelek/16486221/tester). Kaj nena klorinator v bistvu iz soli dela klor? Al pač te tablete ne reagirajo na klor, ki je "pridelan" iz soli?
Pa še en info glede solarne folije.. par dni nazaj se nam je voda v bazenu segrela preveč.. In smo 2 dni (v tej vročini) imeli nepokritega in je temperatura kar hitro padla na prijetno temperaturo.. Zaradi ogromno svinjarije (os in čebel, ki letos neverjetno dosti pijejo vodo iz bazena, prejšnja leta pa res redko) in drugega mrčesa smo ga ponovno pokrili in spet je temperatura hitro in občutno narastla, čeprav so zadnji dnevi (in noči) podobno vroče... Torej očitno solarna folija deluje tako kot bi naj - da drži toploto...
Se je poznalo, ko bazen ni bil pokrit..