Menjaj filtrirni medij, ki bo dovolj dober, da zadrži delce, ki povzročajo motno vodo. Ponavadi so to alge. In če praviš da merilec kaže majn kot ena čeprav si pretiraval s klorom je to ponavadi znak dosti organskih delcev (alge) s katerimi klor reagira.Potem pa povej kaj bi naredil? Voda motna, pH 7.2, narediš klor šok, voda smrdi po kloru, merilec kaže manj kot 1ppm klora. Daš noter 4 multitabe po 200g, pumpa 24/7, po parih dneh brez sprememb. Backwash ne vrže ven nobene svinjarije, kar pomeni, da je motnost vodi daje kemična lastnost in ne fizični delci. Flockstar ne pomaga, ker praktično ni trdnih delcev. Sesalec priključen gor non-stop, čeprav ni svinjarije, ki bi jo pobral. Stene čiste in ne spolzke. Torej - kaj storiti po tvoje?
čez 27 še ni šel, 42 kubikov, LjubljanaKoliko mate kaj stopinj v bazenu te dni?
Se je napolnil, zdaj bom opravil sok kloriranje, za naprej pa sem nabavil quatrotabs (klor, algicid, ph, flokulant). Se mi zdi najlazje, bom pa videl kako funkcionira v praksi. Lahko te tablete vrzem v pumpo ali je potrebno nujno v tisto plavajoco zadevo?
Lahko, samo bojo v dveh urah zginle. Smisel teh tablet je, da se počasi topijo.. Lahko te tablete vrzem v pumpo ali je potrebno nujno v tisto plavajoco zadevo?
Voda iz vodovoda ni toliko dražja kot vsa potrebna kemija v tem primeru:
Odstranjevanje kovin iz bazenske vode -Metal magic -
Metal magic je specialni preparat za odstranjevanje železa, bakra, srebra in ostalih kovin iz bazenske vodewww.bazenistotinka.si
Flokulant in bo filter pobral. Jaz sem isto mel ko sem polnil. V kurcu napeljava in je bla vidno rjava. Potem je pa filter pobral to.