Mogoče mi lahko pomagate s svojimi izkušnjami (nimam prav nobenih, baba pa teži z bazenom) - imam par vprašanj (če kdo ve odgovore na kakšnega):
1. Hrvaška - kakšen poseben predpis glede velikosti/površine,, kako dovoljenje, kak davek na luksuz (placa je malo, računam da max 4x2m)
2. Sem precej omejen s prostorom, računal sem na cca 4x2m ter protitok za plavat
3. Kakšna je potrebna/primerna globina za tako zadevo
4. Se to zida ali je bolje kaj "predpripravljenega v zemljo zakopat
5. Priključki - ok za štrom in vodo mi je jasno (colska pride k meni do bajte), kaj pa odtok (imam greznico, pa še to čisto na drugi strani bajte) - a je to zaprt sistem in ko prazniš bazen gre to lahko ven brez klasičnega odtoka v greznico
6. Recimo da bi rad "podaljšal" uporabo časovno - je kombinacija kake toplotne črpalke in steklenjaka za pokrit to kar naj gledam?
7. Namena sta dva: prvi je dejanska uporaba, drugi pa povečanje vrednosti nepremičnine - se lažje proda in dosega višjo ceno.
8. Ali se zaradi teh omejitev mogoče bolj splača gledat nekaj nadzemnega kar ima protitok in enostavno postavit montažno?
9. Še kaj drugega (glede na zapisano mogoče niti ne pride v poštev, ampak vseeno bi rad vedel v kaj se spuščam) - je pa tako da je na Hr hiša tam 8 mesecev v uporabi, praktično dnevno, ne samo za vikend.
Hvala vsakemu vnaprej za informacije.