Bavčar in Šrot gresta klavir igrat

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
kot vedno v našem Bananastanu; tresla se je gora, rodila se je miš
rolleyes-1.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
oslarija in populistična poteza naše oblasti. Poln penis imam oblastnikov in pooblaščenih organov, ki z aretacijami v javnem mnenju križajo posameznike, hkrati pa jim ta država na sodišču ni sposobna dokazati kaznivega dejanja in speljati obsodbe.

osebno podpiram Šrota in Bavčarja. Znašla sta se, jaz bi se povsem enako na njunem mestu. Če pa je kaj kaznivega je tukaj država, da to preganja, predvsem pa dokaže. Dokler tega ni in ni pravnomočne obsodbe sta oba nedolžna, vsa nasprotna mnenja pa zadosti za prijavo kaznivega dejanja obrekovanja ter civilne tožbe z zahtevo po povrnitvi posledic takšnega obrekovanja.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.425
5.661
113
Pomojem gre samo zato da so jim mal pristrigli krila ker bi lahko z $$$ in interesi lahko začel ogrožat vladajočo politiko! V smislu da politika ne bi mela več kontrole nad grabljenjem vsega $$$

ta 2 bojo mal obravnaval.......raja bo srečna da padajo tud velike ribe....čez 3 mesce bo pa s5 isto

Nazadnje urejeno:

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Kot je dejal Aleksander Jevšek v studiu na 24ur, so mediji tisti, ki zelo otežujejo preiskavo s svojim poročanjem o dogodkih. S tem delajo veliko uslugo obrambi...

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
oslarija in populistična poteza naše oblasti. Poln penis imam oblastnikov in pooblaščenih organov, ki z aretacijami v javnem mnenju križajo posameznike, hkrati pa jim ta država na sodišču ni sposobna dokazati kaznivega dejanja in speljati obsodbe.

osebno podpiram Šrota in Bavčarja. Znašla sta se, jaz bi se povsem enako na njunem mestu. Če pa je kaj kaznivega je tukaj država, da to preganja, predvsem pa dokaže. Dokler tega ni in ni pravnomočne obsodbe sta oba nedolžna, vsa nasprotna mnenja pa zadosti za prijavo kaznivega dejanja obrekovanja ter civilne tožbe z zahtevo po povrnitvi posledic takšnega obrekovanja.
Jaz sem pa, nasprotno, mnenja, da je takele "iznajdljiveže" treba za pete obesit na Prešernov trg, z njihovimi odvetniki vred.
Par takih primerov, pa bi bilo stanje v državi v trenutku čudežno boljše. Dokler pa pravo s plačilom z umazanim denarjem brani umazane kvazi menedžerje, v povezavi s podkupljenimi mediji, pa imamo, kar imamo - stoletne kazni za kurje tatove, in odškodnine (poleg vsega nakradenega) iz žepov vseh nas za "iznajdljive"
bonk.gif
.
Komaj čakam, da bo en enga z mačeto na pol presekal. Pol se bo pa začelo
smile-1.gif

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.186
113
Citat:
Uporabnik Jerez pravi:
Odvračanje pozornosti folka od pravih problemov...

To je res..... ampak tudi onadva sta med drugim kriva za te probleme, sicer pa itaq iz tega ne bo nič

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.463
2.453
113
Citat:
Uporabnik reality pravi:
to da sta uspešna, jima mormo priznat...

ker ne zna vsak nasrat bank za tolko keša......

Kot nek bančnik bi lahko vedal da je skoraj nemogoče banko "nasrat" za dnar, tukaj so bila pač druga ozadja... Vsak je imel nekaj od tega, kajne?

Lp

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.194
3.562
113
Marlbor
Bosta dobila celico zraven Zidarja in Tovšakove! Aja, ups, ona dva sta že odslužila svoje.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
banke ni nemogoče nasrat za denar. eni so zelo uspešni pri takih zadevah
ampak tu ni šlo za nasrat banke. tu je bil befel od lastnikov bank ( politika, država ) da da kredo tajkunčičem
vsi so med sabo povezani. nadzorni sveti, uprave bank, država-politika. največje banke pa so itak v lasti državi

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Da daš garancijo, katera vrednost bo enkrat špekulativna ( v tem primeru višja), morš res bit dober, da ti odobrijo glede na gambling puf.........

Jasno je, da so bile garancije premajhne...., zdodil se je pa črn scenarij...

Dejansko morjo pa banke zasežena sredstva prodat na licitaciji ali na borzi in ne tako kot so naredile to same... to po zakonu ima šrot prau, in trikrat ni zareč, da bo tožbo dobil..

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune
ksz.....

A ni blo pr 24 ur povedano, da na zahodu občudujejo bogataše, vse ostale tranzicijske države, pa jih sovražijo.
Že tukaj se vidi da spadamo med balkance in vzhodni blok, brez vsega ostalega, kar nas bremeni.
Dejstvo je, da so naši "tajkuni", pač izkoristili priliko, tako ali drugačno. Ne moremo kriviti Šrota, Bavčarja ali Jankoviča, za nekaj, kar jim ni dokazano in zaradi česar niso bili obsojeni. Če je prišlo, no ta če naj bo mišljen sarkastično, med tranzicijo do napak
rolleyes-1.gif
, je v prvi vrsti država tista, katera mora poskrbeti, da bo pravici zadoščeno.

Če so vsi tej ljudje, dosegli milijonsko premoženje samo z goljufijo in krajo, kdo je sedaj pokvarjen, država ali oni sami.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.096
1.272
113
42
Jah sam pri nas je problem da je država majhna in politika in gospodarstvo sta tko skupi zmešana in to je narobe. Nevem kako je možno da je nekoč minister zdej kr naenkrat tajkun.... to se ne sme zgoditi , ne na račun državljanov...

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune
Vem to, vendar je potrebno stvari najprej dokazati, potem pa zaganjati cirkus.

Pri nas je pa ta proces popolnoma drugačen. Najprej se aretira osumljene, po možnosti z specialno enoto, 3 maricami, 6 patrujlnimi avti ter 2 policijskima in enim vojaškim helikopterjem. Poleg se seveda povabi vse paparace kar jih naša kokoška premore.
Rezultat pa je izpustitev po parih urah.

Sicer je tudi obtoževanj in podtikanj, več kot preveč. Kot sem rekel, po moje bi morale biti takšne akcije speljane v tajnosti če nebi bili 100% prepričani ali bodo kaj sploh našli. To tukaj je pa samo odvračanje pozornosti od dejanskih problemov, ki jih imamo.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.463
2.453
113
Trigger to je pač Slovenija, balkan. Poglej malo osebke v tej temi ki se napihujejo, polovica jih nima osnovnega ekonomskega ali pravnega znanja ampak oni vse vedo in zahtevajo pravico. Kakšno pravico? Na podlagi česa? Kot si povedal, stvari je treba dokazat.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Madafaka pravi:
Jaz sem pa, nasprotno, mnenja, da je takele "iznajdljiveže" treba za pete obesit na Prešernov trg, z njihovimi odvetniki vred.
Par takih primerov, pa bi bilo stanje v državi v trenutku čudežno boljše.
Sanja svinja kukuruz...

Zanimivo, na tiste, ki so pogoje/zakone za take finte omogočili/sprejeli pa noben niti pomisli ne.

Če ti jaz lisico v kurnik dam in vse kure pokolje, kdo je kriv, lisica ali jaz?
Kmetje (po pameti, ne po dejavnosti) bodo krivili lisico, itak.

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Zakaj bi morale banke zaseženo premoženje prodajat na dražbi? Naredijo uradno cenitev in prodajajo po tej ceni. Kako je pa z delnicami pa ne vem. Naj kdo napiše, ki pozna zadeve.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
vse zaseženo se da na licitacijo oz na dražbo, za delnice je to borza, ker morjo dat po tržni vrednosti, če se upnik stem poplača, mora vrnit razliko kreditojemalcu...

tako gre z vsako stvarjo---- spomni se hipotek avstrikske sparkase banke... kako so baje plačevali v prvem naroku morebitne kupce da niso licitirale, v drugo pa je bila cena bistveno nižja..

no v tem primeru niti to niso naredl in kle ma Šrot prau in verjetno bo poleg teh miljonovo zaslužil še več, aretacije pa so verjetno zato, ker so skapiral, da bodo banke zgubile... (iščejo neke nepravilnosti, da teh delnic nebi sploh smel imeti)

vsaj tko se mi zdi

Nazadnje urejeno:

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Ne vem, če to drži. Vem, da državni organi morajo dati zadeve na licitacijo. Ostali pa se licitacij poslužujejo zato, da poizkusijo iztržiti čim več.
Vem zagotovo, da nobena lizing hiša odvzetih stvari ne prodaja na licitaciji, ampak išče direktne kupce.