Baje da lahko...Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Kaj karbonsko specialko, bi lahko kasnej lahko vpel na trenažer. Baje, da ena vibracije nastanejo oz. da ne sme bit vpeto.
Če ne sme biti vpeta, valji...? Tam ni vpeta nikamor.Hvala, bom še mal poštudiral.
edit :Kaj karbonsko specialko, bi lahko kasnej lahko vpel na trenažer. Baje, da ena vibracije nastanejo oz. da ne sme bit vpeto.
To imaš kakšne pametne valje? Kako se obnese, ko pritiskaš s kakšnimi 500W na primer, lepo prenese ali zdrsuje? Ker če na trenažerju delaš z ERG, se ne moreš nič šlepati na primer, le v SIM mode. Ponavadi vsaj(?). Jaz sem veliko bolj zadovoljen s trenažerjem kot prej z valji, ampak nisem imel pametnih valjev, niti z nastavljivo težavnostjo. V najtežjo prestavo sem pa na valjih prišel praktično takoj in ni bil nek izziv.Kolesarski valji ali trenažer? Lani spomladi so zagnali corona paniko, pa sem se vrgel v stroške in nabavil trenažer. Ni slaba zadeva za spihati se.... Si pa vpet, ni onega filinga... Prejšnji teden pa... valji. Prvi poskus...itak po parih vrtljajih pedal vse skupaj dol... Madona, nisem kupil, da se bi prašilo v kotu... Naslednji dan sem pa le pogruntal -malo od stene, da sem bil z ramenom naslonjen in...malo po malo, da dobiš ravnotežje in se znebiš onega občutka, da si na mestu... uživancija 300/uro. Mi je žal, da nisem že prej kupil valjev. Je pa v primerjavi s trenažerjem en velik plus -pri trenažerju lahko malo goljufaš in goniš počasneje, se celo ustaviš... na valjih tega ni...
Saj s tem ni nic narobe, ce ti to zadosca. Ampak meni pa valji, ki sem jih do sedaj probal, niso dovolj. Bolj vidim v valjih vaje za stabilnost kot pa resno vzdrzevanje kondicije (vec kot minimalno).Eh...kakšni pametni trenažer ali valji, pa Watti... Najosnovnejše imam oboje. Trenažer Hoferjev, valjčki pa kitajski. Meni zadostuje. Kot pri kolesih. Nekdo ima Scotta za par jurjev, drugi Gianta za 500 evrov. Saj razumeš. Ne, ne...nič profi.
...največ boš naredil, če daš gor gladke gume. Velo -20 evrov za dve, Kenda. Resno, razlika je velika. Ne pričakuj pa tihega delovanja valjev ali trenažerja, vsaj nizkocenovnih ne.kaj je pocen pa tiho, da bi mtb gor gonil 2-3x na teden po cca pol urce?
ok. hvala!...največ boš naredil, če daš gor gladke gume. Velo -20 evrov za dve, Kenda. Resno, razlika je velika. Ne pričakuj pa tihega delovanja valjev ali trenažerja, vsaj nizkocenovnih ne.