"backup" za androida s2

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Kako bi si našitmal, da bi naredil nek backup, in da ko dobim resetiran telefon, da bi se mi vse povrnilo, tako kot je bilo? Vse app po folderjih, tko kot sem imel prej, zvonjenje, backup, skratka da bi bil telefon točno tak kot pred resetom??

maki3

Pripravnik
14. sep 2007
682
3
18
Titianium backup + root... backupira vse appe, podatke, nastavitve....

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
GObackup, če je še rootan telefon, še tolk boljš, pa free je:p

Pri restoru pa moreš bit pozoren, da najprej v meniju telefona omogočiš, da lahko inštaliraš aplikacije s telefona!

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
kzs...

pa zakaj za boga mora bit telefon rootan, da lahko narediš nekaj povsem običajnega in legalnega?

Bratov iphone je pol ure po prihodu (mimogrede - ponavadi dobi kar novega) iz servisa točno tak kot pred odhodom. Skor dvomim, da bi si android dovolil tako blamažo???

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
Saj ni nujno, da je telefon rootan, če želiš uporabljati backup. Imaš pa več funkcionalnosti, če si root
evil.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ja... pa tok govorijo o svobodi androida. iphone je pa bolj zaprt, pa je glede tega dost bolj funkcionalen.
frown-1.gif

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
To je sicer vprašanje. Android je ravno zaradi enostavnega poseganja v "drobovje" zanimiv za geeke in entuzijaste. To pa potem potegne tudi množice za seboj.
Iphone pa je bolj "strog" - z dobrimi in slabimi stranmi tega.

Pa pustimo to, da ne bomo offtopic.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik mcn pravi:
go backup restora tudi widgete na zalsonih?

pred kratkim je bil izdan updejt in s tem še nisem delal.
Prejšna verzija pa se mi zdi, da ni znala widgetov povrnt.
A jih sploh kater zna?

@msenjur
Za boljši bakcup je root potreben zato, da prenese tudi en kup nastavitev.
Brez roota pa se backupirajo bolj "površinske" zadeve.

Priznam tukaj je android malo v zaostanku. Zato pa imamo rootane in smo na istem oz. še boljšem
wink-1.gif

Za android imaš 1001 in en model telefona in rom-a na izbiro, iPhone pa je to to, take it or leave it.
Nazadnje, ko sem se igral sem potreboval 15min, da sem backupiral, zamenjal rom, rootal in restoral backup. Kaj češ boljšga:)?

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
Meni pa deluje googlov backup, ki ke ze v androidu. Ob prvi prijavi racuna mi je vse aplikacije nalozil, tko da je vse stimalo. Laucher imam pa Apex, tko da sem tam naredil backup ikon in widgetov, ter vseh nastavitev. Ko sem naredil restor je bilo vse kot prej. Pa ne rabis rootat.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
To men ni nikol delalo, al e znam nastavit, al sem pa prehitro začel s svojim backupom in nisem opazil, da je že googel kaj naredil:)

MaTejHo

Pripravnik
4. jul 2009
340
0
16
To mene najbolj moti trenutno na androidu da nimam nekih backup settings kjer bi odkljukal nastavitve/aplikacije/ in bi mi backupiralo v oblak in po želji nazaj (brez roota in nekega dodatnega kompliciranja, enostavno funkcija androida). Trenutno mislim da nekatere nastavitve backupira samo premalo in preveč nepregledno. A pri applih vam progres v igrah in podobno backupira v oblak? (se pravi telefon povrneš v tovarniške nastavitve in po želji takoj dobiš nazaj?)

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Citat:
Uporabnik MaTejHo pravi:A pri applih vam progres v igrah in podobno backupira v oblak? (se pravi telefon povrneš v tovarniške nastavitve in po želji takoj dobiš nazaj?)

Ja vse se ohrani. Programi, razporeditev ikon, wallpaper,sms-i, ....

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
GObackup ima za doplačilo backup v oblak.
Lahko se pa sam znajdeš in ta backup file sam skopiraš v svoj oblak ali na pc.

Vse pa tut ne moreš imet no
tongue-1.gif

MaTejHo

Pripravnik
4. jul 2009
340
0
16
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Citat:
Uporabnik MaTejHo pravi:A pri applih vam progres v igrah in podobno backupira v oblak? (se pravi telefon povrneš v tovarniške nastavitve in po želji takoj dobiš nazaj?)

Ja vse se ohrani. Programi, razporeditev ikon, wallpaper,sms-i, ....

Nastavitve programov (ker programe same android tudi), napredek v igrah....?
To pa je pohvalno nimaš kaj, bi pričakoval od Googla da to poritha glede na to, da ima Drive in te zadeve.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Ja vse. Po restoru je telefon 1:1 kot je bil prej. Res pa da je to mogoče samo zaradi omejitve, da aplikacija lahko piše le v svoj bundle(dir. kjer je nameščena). Tako so vse nastavitve shranjene tukaj. Apple pa samo naredi backup celega dir. In po restoreu je vse enako, kot je bilo prej. To je tudi razlog, zakaj na androidu nikoli ne bo mogoč tak backup. Tu aplikacije lahko shranjujejo križem kražem. Zato se ne da učinkovito backupirati.