Avtocesta-razvršanje v primeru nesreče

burst

Pripravnik
12. nov 2014
831
0
16
zmaga.gif

A kje obstaja "alter" cesta? Tu bi bila vožnja milina po moje.
aplauz.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Ti si vedel zakaj gre. Enak zastoj nastane tudi, ko premikajo delovno zaporo, kosijo travo v prometni konici in se dva kamiona postavita vštric, da osebna vozila ne pičijo mimo.
V nesreči sem stal samo enkrat, zaradi dela pa že mnogokrat. Sem se že razvrstil skrajno levo ali skrajno desno do odstavnega pasu, ker nisem vedel zakaj gre. Nekje v 10 km stoječi koloni nimaš pojma zakaj gre. Če je po 15.00 uri nekje stran od Lj, je pogosto tudi na prometnih portalih popolni mrk obveščanja, oziroma zamik kake pol ure. Dopoldan se mi zdi, da je bolj ažurno.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.576
2.626
113
še v SLO - ampak komaj
Se strinjam - zato pa sem se šel "sprehajat". In ravno "sprehod" je pripravil ostale, da so se razmaknili.

Podoben efekt bi imelo, da se takoj prvi za nesrečo prično ustrezno postavljati - bodo potem ostali zadaj že dojeli kaj se dogaja spredaj.

Ampak tudi v tem konkretnem primeru je večino zanimalo ali in koliko "črev" se vidi namesto, da bi pomagali - niso namreč ne pomagali ponesrečencem, ne poskrbeli, da bi reševalci lahko hitro pomagali.

Imaš pa popolnoma prav - tudi jaz se, ko se kolona upočasni, vozim čimbolj levo ozr. desno, ter si puščam spredaj dovolj prostora, da se po potrebi lahko ustrezno umaknem. Žal pa opažam, da jih večina, v taih primerih, vozi sprednjemu v prtljažniku.
crazy1.gif

sass

Guru
1. sep 2007
5.213
851
113
Citat:
Uporabnik BigPoppa pravi:
Še slikovni prikaz za darjana koliko prostora ostane pri razvrščanju po nemško avstrijskem sistemu. Ne prav veliko...Potem si pa zamisli vse to postavljeno po našem sistemu pa si lahko gasilec samo želi, da pride mimo
no, tukaj je še malo rezerve, saj vozila na prehitevalnem pasu ne stojijo čisto na robu pasu, poleg tega je pa še +-0,5m bankine do ograje. ampak vseeno, govorimo o teoretičnih širinah, v praksi pa je običajno tako, kot na zgornji sliki.
dokler pa bo zakon tako dvoumno napisan in bo narod delal vsak po svoje, je ena od možnih rešitev tudi ta, da se postaviš enako, kot vozila za tabo, s tem da si pred seboj pustiš dovolj prostora, da po potrebi kasneje prestaviš svoje vozilo

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Še slikovni prikaz za darjana koliko prostora ostane pri razvrščanju po nemško avstrijskem sistemu. Ne prav veliko...Potem si pa zamisli vse to postavljeno po našem sistemu pa si lahko gasilec samo želi, da pride mimo

No tisti na levem pasu imajo še vsaj en meter fore do ograje.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.629
113
Marlbor

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Zdej si si v "diametralnem nasprotju" s to izjavo (pravilna postavitev, vendar navzkriž z zakonom. Če upoštevaš zakon, pa si si navzkriž z zdravo logiko)
aplauz.gif

Sicer pa ja, se tudi jaz strinjam s tako postavitvijo.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Citat:
Ne, ni dovolj široka, vsaj te naše dvopasovne ne. Poglej ta video, ko jih je nekaj umaknjenih na odstavni pas pa še vedno zgleda presneto ozko:
http://www.mojvideo.com/video-prebijanje-gasilcev-po-avtocesti/6922a72a39d707efd62b
Ta video je idealen prikaz naše butaste zakonodaje, saj so vsi vozniki ustavili vozilo v skladu zahtevo zakonodaje in priporočili raznih naših zavodov za varno vožnjo.
priden.gif

Se spomnim tega dogodka...tukaj so izgubili minute.

Absolutno kar tupim že leta.

Premalo kontrole, prenizke kazni, premalo kamer. Na cestah se bo red naredil edino z hudimi kaznimi...z vzgojo otrok ne gre.
Tukaj so starši pogoreli.

Nazadnje urejeno:

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Citat:

Oj debato sem že pisal v drugi temi. Prav tole sliko sem poslal na DARS in mi so odgovorila,da zakonov niso oni pisali,ampak ministrstvo za promet in oni samo opozarjajo.Komentar na sliko je bil,da na prehitevalnem so premalo odstranjeni na levo.Drugi na voznem so šli pa predaleč kar na odstavnega ter so v prekršku!!!! ! In odstavni je namenjen za vozila v okvari! Torej,vozilo se pokvari in zapelje na odstavnega
hysterical-1.gif
Hm samo to vozilo stoji kot tudi drugi na voznem? Kaj je tukaj napačnega sej vsi stojijo!
Zgleda,da se v nemčiji manj kvarijo

Ja na ministrstvu so pa napisali,da imajo dopust do začetka avgusta
shocked-1.gif

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
No potem sem pogledal video posnetek na nemški ac,kako se prebijajo in večina so umaknjeni skrajno levo in desno na odstavnem ! A glej ga patrona naletijo na šleper slovenskega prevoznika,ko je umaknjen desno do črte voznega pasu kot so ga naučili v komunistični sloveniji.Gasilci so se zaustavili,kljub temu,da pa je bil na levi osebni preko črte,kar je pri nas tudi prekršek ! Sej piše samo do črte in ne na bankino !

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
ksz

Če se ne motim, je pred leti predlagal neke cvetke glede cpp nek minister za promet, ki sploh ni imel izpita.

Saj zato pa imamo toloko bedarij uzakonjenih.

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Citat:
Uporabnik Floki pravi:
Evo tipični primer slovenske AC z odstavnim pasom
- avto širina 2 m (z ogledali)
- tovorjak 2,75m (eno ogledalo drugo lahko gleda preko ceste)
Gre za ideali primer ko znajo vsi ob rob ceste parkirat v teoriji je možnost za to 0,0000000001%

1. Primer: razvrščanje kot sedaj po predpisih.....gasilec ne gre mimo.
2. Primer: razvrščanje kot v tujini , dovolj prostora v teoriji najbolje ( V praksi imaš v teh 2.35 m še odprta vrata in kup ljudi na cesti)
3. Primer: umik obeh skrajno levo s tem da je 1m prostora vmes da imajo otroci kje skakat. Še vedno več kot meter prostora + gasilci in reševalci ne rabijo pazit na vse ki stojijo sredi ceste + pridobiš dodaten prostor zaradi tistih ki se ne znajo razvrščati skrajno desno ali levo ( se pravi 90% voznikov).

Najmanj težav bi bilo sigurno s 3 varianto.

Naprimer proti Trojanam je siroki vozni in prehitevalni pas vsak po 3,5m x2 = 7 metrov

Tovornjak vzame 2,75 z enim ogledalom , avto je pa cc 2,0 metra ali več.

2,75+2.0= 4.75 ostane 2,25 Gasilski avto 2,5 plus ogledala 2,8m zmanjka 55 cm ob idealni postavitvi !
bonk.gif

Mogoče bi bilo dobro povprašat še na AMZS strokovnjake,naj mi razložijo,če sem v prekrku,če se umaknem po predpisih pa vseeno ne morajo reševalna vozila mimo mene??
rolleyes-1.gif

Floki

Guru
6. sep 2007
10.104
3.161
113
Mogoče bi jim bilo za postavit vprašanje kako naj se razvrščamo v primeru nesreče na AC da ne bomo kršili zakonodaje in tvegali kazni. Pa seveda jim sliko zraven pošlji ker drugače boš dobil odgovor da tako kot kažejo slike na uradnih straneh.
evil.gif