Avto Šola butale

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Men je tud težil od začetka s tem, v kateri prestavi moram met pri določeni hitrosti.
rolleyes-1.gif
Ampak cijazit se pa nism smel, tolk kot je omejitev, razn če je bla sumljiva cesta, nepregledna.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Huuuuuuuh vse jasno, ko prebiram te vaše zgodbice. Mi vžge avto in se peljeva v drugi s 3.500 obrati pri -10. TOP.
grin1.gif
) in ni bilo več problema s speljevanjem v klanec.

Ko sem sam delal izpit tistega davnega leta ...... se je inštruktor vsedel v avto, me zapeljal na parkirišče in sva sedela, ne vem kolk časa v njem, ter teorija kaj je kaj in čemu služi. Sedaj se pa kandidate pripravlja samo še na to, da se opravi izpit, pokasira, naprej bojo pa že policaji pisali položnice. Jaz sem včeraj nažalost dobil še eno potrditev. In žalostno je, da inštruktorji nimajo nobene besede več pri zagovoru kandidata, na izpitni vožnji. Kar pove un vseznalac zadaj in to je to. Un vseznalac pa itak išče samo neznanje in nič drugega. Vsaj tako je bilo v Tolminu in Idriji.

Zadnjič videl žensko kot inštruktorko, no ja .... deklico, ne žensko. Sej jaz nimam nič proti, so tudi ženske dobre voznice in skoraj vse so boljše od štibra. Ampak če je tista imela 25let, nej me kokla brcne. In ona bo razlagala, kako pa kaj. Hm....

hanzi, tukaj ne govorimo, da se mora avto šola peljati po Zali 90. Tukaj je problem tale, da če bi se kandidatka na izpitni vožnji umaknila "divjakom" (kot jih tako radi poimenujejo, kateri prehitijo in se peljejo normalno po omejitvah naprej. Ne govorimo o divjakih. Tistega itak spustiš naprej in nej se ubije, upajmo, v skali), bi padla. Izpita nebi naredila. In kot prebiram mamo vsi iste probleme, ko dobimo novopečenega voznika v avto. Torej. Ko se boš nekje abnormalno cjazil, se nimaš kaj jeziti na prvega voznika v koloni. Namreč, on dejansko misli, da vozi varno, umakniti se nima kaj, ker tako kot on pelje, je dovolj hitro.

Mi se ne jezimo, če nekdo ni zmožen peljati po ravnem kjer je omejitev 90, 90. Ampak tole, da se spredaj ne zave, da se bodo za njim vrstila prehitevanja. Prehitevanje je pa, najbolj nevaren manever pri vožnji. Imaš orožje v rokah in nogah, katero tehta po večini več kot tono. Bom dal video gor, kje se je en cjazil 50. Pa [censored] ne moreš se tam tako vozit. Ker je isti [censored] kot nekdo, ko se tam pelje 150. No, vsaj zame. Kaj je bilo. Ja vsak norec ga je moral prehitet. Jaz sem ga dohitel prvi. Kmalu za mano pride še en avto. Sledi ravnina, pogledam vzratno ogledalo, da prehitim, je un zadaj lotil brezkompromisno prehitevat. Če se nebi brigal za nič na svetu, kot večina voznikov, bi bila zvita pločevina. Dejstvo je, da bomo vsi označili tega voznika kot kretena. Je pa vse nastalo zaradi enega, ko se vozi 50 na 90 omejitve, kjer gre v dežju 90 brez problema.

tony

Guru
23. jul 2007
9.665
1.482
113
Hja, tole modrost so tudi meni pred desetimi leti vbijali v glavo (avto je bil clio 1.2), dobro se še spomnim, da se v četrti vozi, če greš več kot 60 na uro in v peti šele, če se voziš hitreje od 120... Je pa bil inštruktor toliko pameten (ali pa je moj spomin še pametnejši
cool-1.gif

Ampak, glej finto: ko sem se prvič usedel v svoj avto, se mi je sladko j.... za ta brezvezna pravila izpred 50ih let (takrat je bila nafta še poceni
rolleyes-1.gif

Ideja, da imaš v nižji prestavi več nadzora nad avtom (zato tudi učijo kandidate, da morajo pred rdečo lučjo šaltati dol iz pete v četrto, nato v tretjo, in proti koncu v drugo in se tako ustaviti - ampak meni se, bog pomagaj, z izpitom v žepu tega ni nikoli več dalo in sem vedno dal lepo iz četrte v drugo) ima pa svojo logiko, spet izpred 50ih let, ki gre takole... Recimo, da se za tabo pripelje en ogromen šleper in ti telepatsko zaznaš grozo voznika za tabo, ker mu zavore ne delajo
hysterical-1.gif

Poleg tega obstaja še ena stara modrost, ki pravi, da v avtih z zadnjim pogonom (ki nimajo razporeditve teže 50:50) na mokri cesti ni zdravo voziti počasi (recimo 50, 60 na uro) v najvišji prestavi, ker ti tako lahko ob kakšnem nenadnem poslabšanju vozne podlage vzame zadnji konec. Takrat je bilo takšnih avtov precej, danes pa takšnih že 25 let ni več. Sploh pa je danes na cesti, koliko, vsaj 95% avtov s sprednjim pogonom?
confused-1.gif

Poleg tega se je nafta danes podražila za več 100%, prometa je veliko več, in ta kljub vsemu še vedno svinja okolje, tako da je po moje učenje takšnih neumnosti čisto brezveze.
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.687
6.712
113
pri taščici
Ksz: na svoji prvi izpitni voznji sem pogrnil ker sem zaviral v centru domzal ko sta mi dva mulca cca 50m od prehoda za pesce (prehodi na 100m) "letela" cez cesto. Ces avtosola gre, bo ze pocakala. In ce takrat ne bi zaviral bi slo najbrz na tesno. In to je bil razlog na koncu za ponovni obisk komisije. Zato prosim da ne preckate ceste v blizini prehoda za pesce, ker bom zaviral zadnji momemnt, upam da ne bo prepozno. Krivi boste vi, polomljeni pa tudi najbrz.

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Ena čisto sveža cvetka. Vozil sem po Zaloški za avtošolo, ki je pred vsakim semaforjem ustavila najprej na dolžini enega avta do tistega pred sabo in nato počasi "zlezla" na normalno razdaljo. Je to kakšno novo pravilo, ali punca samo ni vedela, da Grande Punto nima 4 metre dolgega rilca?

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Jaz se samo še smejim, ko prebiram isto sranje kot ga mam sam.
hysterical-1.gif
Ja, moraš se ustavit 5m prej. Ne vem, da daš prostor prednjemu. Meni ni bilo nič jasno. Pa dio mio, pa ne moreš se tako ustavit. Si zamisliš, da bi vsi imeli še za en avto placa. To bi bil tekoč promet, pa že tako je eno sranje po večjih mestih. Bolj ko težim, da nej se ustavi malo pred avtom, bolj sledijo besede, tako je rekel inštruktor. To se vcepi v glavo, konc, ende, basta.

hanzi isto je s prehodom za pešce. Ona se pelje, skozi vas in pač malo zavirala, da če slučajno kdo skoči na cesti. Je le fajn biti pripravljen. Pa inštruktor, da nima kaj zavirat ima ona itak prednost.
shocked-1.gif
Takrat bi se najraje kar vsedel v avto in spustu eno vzgojno inštruktorju, ko mi je povedala. Faaaaak no.

OK, smo pogruntal. Neki v tem sistemu avto šol, močno ne štima.

tony

Guru
23. jul 2007
9.665
1.482
113
Če se prav spomnim, so enega kolega res učili, da se avto v koloni ustavi tako, da še vidiš gume sprednjega avta...
hysterical-1.gif

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Jao to pa tud mene razjezi, ko se ustavljajo 5m pred semaforjem in lezejo počasi do črte. Enkrat se mi je mudilo in itak se ženska ustavi za skoraj dve dolžini avta pred križiščem, me je tolk razjezila, da sem jo po pasu za levo obvozil in se postavil pred njo. Haha, je začela krilit z rokami in hupat
grin1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Mogoče bomo pa na koncu le ugotovili kdo ali kaj je krivo, da se ljudje v koloni pred semaforjem ustavijo 5m pred sprednjim avtom in ko se postaviš za njega, začne počasi lezt naprej
rolleyes-1.gif
Potem pa se ti premakneš za njim, za tabo pa še vsi ostali.

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Da se ti zadnji ne zaleti v rit, bla bla bla. To pride v upoštev, če je na kakšnem odseku (po možnosti ovinku) semafor zaradi dela na cesti, ne pa sredi Ljubljane na ravni dvopasovnici

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Tole je sploh super na križiščih kjer je v tleh zanka čisto pri črti, potem pa kar stojimo na rdeči ker zanka ne zazna avta saj je ta 5 ali več m pred črto
grin1.gif

Ostalo sploh brezveze komentirat, mislim da bi bilo veliko bolje če bi se malo zgledovali po Ameriki, tam je lahko inštruktor vsak ki ima xx let izpit in izkušnje pa nobenih prekrškov/incidentov.... Bolje dobiti neke ral life napotke kot pa te napiflane od inštruktorjev. No saj nekaj avtošol je kar ok, sem delal izpit za C na Ježici (takoj pri 18 direkt C) in sem imel izredno človeškega inštruktorja brez debilnih v kateri prestavi se fura kje pa to.... Pa pri Blisku sem delal E k B in tudi samo pozitivne izkušnje z inštruktorjem.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Če se prav spomnim, so enega kolega res učili, da se avto v koloni ustavi tako, da še vidiš gume sprednjega avta...
hysterical-1.gif

In zakaj to nebi bilo prav?

tony

Guru
23. jul 2007
9.665
1.482
113
Ker tako delaš gužvo? Oviraš promet, če se najprej ustaviš in potem lezeš naprej? Ker se folk potem še parkirati navadi tako?
tongue-1.gif

Dik

Fizikalc
28. okt 2007
1.575
89
48
Od križišča mal naprej na desno
In v čem vidiš ti problem če se ustaviš za avtom tako da še vidiš njegove gume. Ti se najbrž prilimaš sprednjemu na rit da se je potem, ko pripelje za teboj gasilec ali rešilec lažje umikat, saj imaš cela dva cm prostora za manevriranje a? 5m lufta je mal velik če pa 2metra zadaj stojiš pa ni čisto nič narobe ali pač
17758-icon_confused.gif

motofrik

Majstr
24. dec 2009
2.986
353
83
tam ko se terc po tori rola
Meni je bolj butasto kot stanje par metrov za sprednjim to, da narod ne zna speljati pri zeleni. Se prižge zelena, se spomni dati v prvo in mogoče še ročno pozabi spustiti... Ta drugi, ko prvi spelje, šele da v prestavo in gas, tretji isto... Mejduš rulja frdamana, a je tako težko ob oranžni dati v prvo in pri zeleni speljati, pa ne samo prvi...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Pa dajte vsi tisti, ki tocno poznate katere avtosole imajo take butaste in kdo so ti instruktorji in kje so te komisije, to lepo tule napisbat. Bom sli za hec avtomagazinovci nazaj v avtosolo, da to prikrito posnamemo, pisemo, objavimo in jih javno razglasimo za kretene ...

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Ker tako delaš gužvo? Oviraš promet, če se najprej ustaviš in potem lezeš naprej? Ker se folk potem še parkirati navadi tako?
tongue-1.gif

Kdo je govoril o kakem lezenju naprej? Obstojiš toliko da vidiš gume od sprednjega = butalsko za toliko, da lahko izvedeš kakršn koli manever, če bo treba.

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.050
119
63
Doma
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Pa dajte vsi tisti, ki tocno poznate katere avtosole imajo take butaste in kdo so ti instruktorji in kje so te komisije, to lepo tule napisbat. Bom sli za hec avtomagazinovci nazaj v avtosolo, da to prikrito posnamemo, pisemo, objavimo in jih javno razglasimo za kretene ...
467716-post_slo.gif

Zanzibar

Majstr
16. sep 2007
1.065
123
63
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

Ta film bi pa rad videl!
aplauz.gif

V bistvu ga že komaj čakam
467716-post_slo.gif