Avto Šola butale

b100w11

Zelenc'
2. feb 2012
1
0
1
Osebno se držim pravila, da ne pizdim, če ta pred mano vozi do -20% od maksimalne dovoljene hitrosti.
Zaokrožen izračun:
omejitev 50km/h-10km/h= 40km/h
omejitev 90km/h-18km/h= 70km/h
omejitev 130km/h-26km/h= 100km/h

Seveda velja to le v idealnih vremenskih razmerah. Idiotsko se mi zdi, da pritiskajo nate, da voziš z max. dovoljeno hitrostjo,ker tiste table s številko ne pomenijo, da manj ne smeš vozit, to je zgornja meja.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.561
1.087
113
Titograd
Po eni strani dam prav tistemu, ki pravi da se moraš umakniti hitrejšemu, če tapočasen res vozi toliko pod omejitvijo (vedno se pač ni potrebno umakniti
smile-1.gif
) in bi bilo za povprašat prometno svetovalnico kako je z umikanjem kandidata za izpit hitrejšim voznikom.

Po drugi strani pa je verjetno kandidat v bolj zgodnjih fazah izpitnih ur, mu je že 30 km/h vratolomna hitrost, je že nasploh bolj nesiguren vase, neko blendanje, trobljenje in podobna slovenska folklora pa mu tudi ravno ne pomagajo. Lahko ga sicer pripravijo na to da je realnost drugačna od avtošole
smile-1.gif
ampak to je druga debata.

Ne vem, malo strpnosti do bodočih voznikov ne bi škodilo. Velikokrat se mi mudi, pa se potem vozim za takim polžem, ampak z kazanjem mišic ne bom pomagal ne sebi, ne kandidatu.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Ajoj kake berem............pa še odlično je po teh naših časih...je še malo prometnih nesreč glede na to kako učijo te avtošole.

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.599
68
48
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
Citat:
Uporabnik yamahafazer pravi:
disc se strinjam. Takoj, ko odložijo kandidata se prelevijo v tipične voznike, ki ne vidi 1 m pred sabo.

dobro no, to je odvisno od človeka do človeka, ne bi zdaj posploševali
wink-1.gif

pol pa jo je jebat treba
evil.gif

gr69

Guru
15. dec 2009
11.574
2.624
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik b100w11 pravi:
Osebno se držim pravila, da ne pizdim, če ta pred mano vozi do -20% od maksimalne dovoljene hitrosti.
Zaokrožen izračun:
omejitev 50km/h-10km/h= 40km/h
omejitev 90km/h-18km/h= 70km/h
omejitev 130km/h-26km/h= 100km/h

Seveda velja to le v idealnih vremenskih razmerah. Idiotsko se mi zdi, da pritiskajo nate, da voziš z max. dovoljeno hitrostjo,ker tiste table s številko ne pomenijo, da manj ne smeš vozit, to je zgornja meja.
"Lep" pristop
smile-1.gif

+ odgovor @tony (no - tudim vsem ostalim)

tukaj izvleček iz ZPrcP - člen 45. - odstavek 4

Citat:
(4) Voznik ne sme brez upravičenega razloga voziti tako počasi, da bi oviral druge udeležence v cestnem prometu. Voznik vozila, ki vozi na čelu kolone z nižjo hitrostjo od največje dovoljene hitrosti in od hitrosti prometnega toka vozil na smernem vozišču, za katerim se nabere kolona vozil, se mora, če ga kolona ne more varno prehiteti, na prvem primernem kraju umakniti z vozišča in pustiti kolono vozil mimo.
Globa je 150,- EUR - pa sploh ni globa pomembna.

Štos je, da večino nas tukaj ne motijo vozniki, ki ne peljeljo z hitrostjo, ki je enaka najvišje dovoljeni. Razlog počasne vožnje je skoraj nepomeben - razen, da za upravičen razlog ne šteje, da se voznik boji voziti 90 km/h - če je temu tako naj vrne rozo.
Bistvo probleme je, da se taki "asi" ne zavedajo, da so nevarni - nevarni pa zato, ker ustvarjajo gužvo in "prisiljujejo" za njimi vozeče v prehitevanje (ne - ne bojim se prehitavnja, in NE - ne prehitevam tam kjer ne vidim naprej, ampak: prehitevanje jna enopasovni cesti je manever, ki s sabo nosi določen riziko). In nenazadnje - kršijo tudi zakon.

Pa še enkrat preberite avtorjev prvotni post -
(kot prvo - ne strinjam se z vsemi njegovimi pristopi/mnenji okoli prometa - ima pa dostikrat prav) tam me je namreč zbodlo v oči, da naj bi inštruktor trdil, da bi kandidatka na izpitu padla, če bi se umaknila, ker dela kolono za sabo.
In tu je sedaj na mestu resno vprašanje:

1. bi padla, ker se je vozila tako počasi in ustvarila kolono - če bi bilo temu tako, potem je padec (skoraj) na mestu

2. bi padla, ker je omogočila "divjakom", da gredo z normalno potovalno hitrostjo svojem cilju naprej

3. bi padal, ker ??? (meni tu zmanjka idej)

Za zaključek - ne podpiram divjanja in ne podpiram ali pozivam k vožnji nad svojimi zmožnostmi. Želim le, da se vsi kot prvo zavejo svojih odgovornosti in šele potem svojih pravic v prometu. In med odgovornosti spada tudi, da se umakneš, če je nekdo hitrejši od tebe.

tony

Guru
23. jul 2007
9.665
1.482
113
Pa smo rešili mit, da lahko zunaj nasleja voziš 49% nižje od omejitve hitrosti, "pa je vse v redu" (kot bi pristavil Rode
evil.gif

miha_zd

Pripravnik
7. jan 2010
535
0
16
Maribor
KSZ

Pač eni niso talentirani za vožnjo in vozniški izpit ne bi smel biti pravica ampak privilegij dobrih voznikov/voznic. Pač bi morali inštruktorji preceniti ali je kandidat sploh primeren za na cesto. O strpnosti ne bi debatiral, ker to da za sabo zadržuješ kolono vozil, če mene vprašaš ni strpno ampak policaj bo meni napisal kazen, ker prehitevam kolono in ne nesposobnem debilu na čelu kolone. Sam vozim na robu tolerance omejitev, sem pač ''dinamik'' in načeloma prehitim vsakega, ki je počasnejši, razen če to nima smisla (doooolga kolona pred mano), ampak v primerih da temu ni tako (če peljem kaj občutljivega v avtu ali tovorim kaj na strehi ali sem na cesti s tovornjakom) ostalim za mano vedno omogočim varno prehitevanje, če se le ti za to ne odločijo in za sabo vidim več kot dve vozili se umaknem na prvem primernem mestu. Strpnost mora biti obojestranska in s strani nas ''dinamikov'' in s strani ''počasnel''

LP

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Jah, niso vsi rojeni s talentom za ravno pravšnjo, pametno, varno, dinamično vožnjo, kot si ti. A posnela nista nič s kolegom?

Citat:
Uporabnik Jado pravi:
exhair: kok so vozili in kok je omejitev bila?

Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Sej nima veze - niso vozili ravno prav.
wink-1.gif

OK, vidim problem. Vsi ste zgrešili bistvo. Ampak sem pa spoznal, kako sem vam trn v peti. Hvala za pojasnila.
wink-1.gif

jetapm je rahlo zadel, pa še on je le povedal problem inštruktorjev. To se strinjam z njim, ampak ne govorimo o njih. Razsvetlil vas je pa gr69, hvala ti. Sedaj pa naprej razpredajte, kako se je treba nam norcem umikat. Ah ja....

In vsi tisti, ko pizdite čez avto šole kako delajo, ne pomislite, da jim je tako butasto NAROČENO, da delajo. Jaz sem včeraj dobil med vožnjo odgovor in moral ob prvem mestu ustaviti, da sem lahko govoril naprej, zakaj so butale na cestil. Zato, ker tisti ki majo to čez, tako HOČEJO.

Sej vem, da ne boste razumel, kaj hočem povedat. Vi vidite samo moje snemanje, norenje po cesti in jaz sem najboljši. Uživajte dalje.
grin1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Vrgel bi jo zato, ker moraš biti na izpitu sposoben normalne vožnje. In 50% omejitve ni normalna vožnja (na ravninah recimo).

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Pa še enkrat preberite avtorjev prvotni post -
(kot prvo - ne strinjam se z vsemi njegovimi pristopi/mnenji okoli prometa - ima pa dostikrat prav) tam me je namreč zbodlo v oči, da naj bi inštruktor trdil, da bi kandidatka na izpitu padla, če bi se umaknila, ker dela kolono za sabo.
In tu je sedaj na mestu resno vprašanje:

1. bi padla, ker se je vozila tako počasi in ustvarila kolono - če bi bilo temu tako, potem je padec (skoraj) na mestu

2. bi padla, ker je omogočila "divjakom", da gredo z normalno potovalno hitrostjo svojem cilju naprej

3. bi padal, ker ??? (meni tu zmanjka idej)

Za zaključek - ne podpiram divjanja in ne podpiram ali pozivam k vožnji nad svojimi zmožnostmi. Želim le, da se vsi kot prvo zavejo svojih odgovornosti in šele potem svojih pravic v prometu. In med odgovornosti spada tudi, da se umakneš, če je nekdo hitrejši od tebe.

Za ene na alterju, če bi posnel izvajo inštruktorja nebi verjeli. Ampak si pa faking edini, ko si zadel bistvo. Bravo. Maš pir v dobrem pri meni.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.103
3.158
113
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Moja hči dela izpit in pravi, da delam vse narobe
redface-1.gif
Ko jaz pri 55km/h dam v peto se kar za glavo drži i pravi, da bi njo inštruktorca ubila, če bi to naredila.

bonk.gif

Sej zato pa mamo pol take voznike ko je lahko očitno inštruktor vsak ki se mu ne da ceste pometat

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Citat:
Uporabnik Floki pravi:
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Moja hči dela izpit in pravi, da delam vse narobe
redface-1.gif
Ko jaz pri 55km/h dam v peto se kar za glavo drži i pravi, da bi njo inštruktorca ubila, če bi to naredila.

bonk.gif

Sej zato pa mamo pol take voznike ko je lahko očitno inštruktor vsak ki se mu ne da ceste pometat

Pri moji bivši je bilo enako. Jo je inštruktor pri 18. letih prepričal, da v naselju max. tretja, na magistralki pa max. četrta in se je tega držala kot pijanec plota še 7 let kasneje. Argumentacija je bila, da če voziš v višji prestavi z manj obrati nimaš takšne kontrole nad avtom. Aja, pa še to, do 40 km/h obvezno druga.

Po drugi strani pa zvije diske, ker pri vožnji po klancu navzdol ne da v nižjo, da bi avto zaviral z motorjem.

In pol je bila užaljena, ker ji nisem dal svojega avta za vozit ...

uf-1.gif

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Tole s prestavami je bilo tudi pri meni. Društveno vožnjo opravil brez napak, ampak ko smo prišli nazaj v avtošolo, je začel "tadrug" inštruktor samo zmajati z glavo. Pri 40 omejitve sem vozil v 3., namesto v 2. prestavi, cel kilometer. Ðizs, avto pa polo tdi, 40 bi lahko v peti vozil. Aja, seveda sem ga vprašal zakaj... in odgovor "ker si v 2. prestavi bolj pripravljen na nepričakovano situacijo"
stupid-1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.753
15.809
113
no...dejstvo je, da imaš pri več obratih na voljo več moči, če jo potrebuješ, ampak to še ne more biti izgovor oz. razlog, da pa konstantno voziš tako "pripravljen", to je enostavno prizadeto... kaj bi potem pred leti rekli za 6. prestavo pri ročnih menjalnikih? da je to za vožnjo izklučno nad 150km/h? da se sedaj 8. prestave pri avtomatikih sploh ne omenja....
grin1.gif

Ausc

Pripravnik
10. sep 2011
584
1
16
Haha, pa saj to ne mores verjeti.. Mogoce je bilo to se smiselno 40 let nazaj, pr danasnjih dizlih in turbo bencinarjih pa lahko bp po mestu vozis v 5, se 6. gre.. Do 40 v 2.
bonk.gif

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Ne poznam situacije, kjer bi te gas prej rešil kot zavora, sploh pri 40 na uro. Edino na motorju me dejansko je, ko se je gospod v poznih letih odločil za menjavo pasu, brez da bi pogledal levo v mojo smer. Samo polno po gasu in me je zgrešil pomoje za 20cm, ob zaviranju bi me zrinil z bokom s ceste. Vse je bilo pri 70km/h (hitrost obeh).

Jaz sem bivši, ko je dobila izpit rekel, prvi pogoj, da vozi moj avto je, da pozabi na inštruktorjeve "zapovedi" glede prestavljanja. In se je obrestovalo
smile-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.687
6.712
113
pri taščici
In potem se cudimo zakaj mladina tako vozi....
Pred dobrimi 15 leti si v domzalah lepo ruknil ce si pri zavijanju meckal, ce si vozil 50 na 60 omejitve in podobno. Exhair: po irdijskih ridah pac avtosola ne more peljati 90. Vsaj vecina voznikov zacetnikov ne. Pistimo sedaj take kandidate ki imajo nekaj kkm narejenih preden so v solo voznje sli. Med njimi sem bil tudi sam, saj me je prvo uro v AS pripeljal z obrobja lj v tivoli. O kaksni razlagi v kateri prestavi moram imeti se pa ne spominjam.