Avto na plin - kam pa rezervno kolo?

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
@Kameleon:
Menjava gume kot opravilo samo po sebi ni problem, vendar zakaj bi se sam zezal, po možnosti ob cesti, če imam to storitev plačano? Pa poglejva na situacijo z druge strani: plačuješ za internet. Zakaj ga uporabljaš, če informacije lahko najdeš tudi v knjigah? Zakaj se s frendi pogovarjaš na facebooku ali kjerkoli namesto da bi šel z njimi na pijačo? In tako naprej, the list goes on and on.
Če imam storitev plačano (pa ne glede na to ali plačam sam ali mi kdo "časti"), ne vidim razloga zakaj je ne bi izkoristil. Sicer pa ne vem, zakaj se debatira o menjavi gume namesto o tem, kam jo daš če imaš vgrajen plin oziroma kako se lahko legalno lahko voziš brez rezerve.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.066
5.650
113
OFF ....the list goes on and on.......predvidevam da potem tud za vsak glavobol in prehlad.....ureznino prsta obremenjuješ svojega osebnega zdravnika...al pa še boljše....kar direktorja UKC
smirk-1.gif

ON: ajde plin naprej

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
KSZ
Jaz sem pred kratkim presedlal na plin in seveda je rezerva letela ven. V AMZS sem si kupil kit za popravilo pnevmatik, kar pa je bolj zasilna rešitev. Sem tudi član AMZS, tako da bolj računam na njihovo pomoč kot pa na ta kit. V tujini pa na njihovo "AMZ", kar pa me bo žal stalo, če bo prišlo do tega. Glede homologacije ne vem, se bom pa mogoče kaj pozanimal okoli tega. Se pa pri meni na zunaj ne vidi, da je avto karkoli predelan in dvomim, da se bo kak policaj vtaknil vame, če imam rezervno gumo in se potem spravil ležat pod avto in jo preverjat.

LP
Mare

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Ko sem sam iskal podatke o predelavi avtoa na plin (žal ni uspelo, ker je bencinar doživel tragični konec in ga je zamenjal dizel) so mi na AMZS rekli, da če narediš homologacijo in imaš vpisano v prometni ti policaj sigurno nebo nič rekel. Res pa je od tega ze tri leta. Če sem pa mojstra na AMZS prav dojel pa kit ni potrebno posebej homologirat.
Če te zanima telefon v roke pa vprašaj. Oni so najbolj točna informacija.

OFF: Glede junakov, ki se piz.ite zaradi klicateljev na AMZS za menjavo gum. Zelo rad bi te videl v obleki in kravati pri 5 stopinjah v nalivu kako menjaš gumo. Pa če imaš ami nimaš palerine zadeva ni zabavna. Drugač pa sam menjam gume 2 krat letno ko menjam letne in zimske gume. Seveda je takrat sonček in 15 stopinj.

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Homologacija predelave na plin sploh ni vprašljiva, ta je pri meni v teku sedaj. Bolj se gre za rezervno gumo in kit komplet. Bom ob priliki poslal kak mail, pa da vidimo, kaj je res in kaj ne.