Avto na plin - kam pa rezervno kolo?

sad

Guru
24. avg 2007
21.043
9.684
113
Citat:
Uporabnik gufy pravi:
pesto malo namaži z mastjo, pa ne bo nobenih problemov s snemanjen gume

lp
Še bolje: peki papir daš vmes.
cheer.gif

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.252
328
83
Homogirati se da avto ki ima toroidni rezervoar (preverjeno 2x). Pač spray plus kompresor. Če imaš homologacijo ti kopsi ne morejo težit. Tako da to ni problem (če bi bil problem tega pač ne bi homologirali - itak marsikateri avto nima več rezervne gume - recimo moj retekli roadster je imel serijsko komplet za flikanje). Skratka ni panike, plin se trenutno zelo splača.

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Citat:
Uporabnik Smjs pravi:
Ni prolem gume zamenjat v lepem, sončnem vremenu pri 25 stopinjah na ravni podlagi.
Zamenji jo pri 5 stopinjah ko lije kot iz škafa.

Traja ravno toliko dlje, da palerino nataknem...
Kako pa ketne nataknete, ko se zajebe situacija na cesti?
OK ljudje nismo enaki in zato povsem razumem, da nekdo pač ne menja gume. Hvala bogu da obstaja AMZS.

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Nič ni treba plačat, da pridejo. Če feltne ne spravim dol niti v garaži, potem je tudi na cesti ne bom. Brez macole je težka. Ponavadi sta potrebna vsaj 2 močna mehanika, da spravita dol vsako feltno posebej.

Glede na to, da rad govoriš o hudi ekonomiki in varčnosti kar se tvojega avtomobila tiče si pa sedajle zelo presenetil...
smile-1.gif

Koliko košta AMZS članarina?

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Sem bil prepričan, da sem jst plačal 15€, pa zdaj vidim mda je 37€? No sej za ta denar če pride to težav tud kej naredijo verjetno.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik testni_voznik pravi:
Glede na to, da rad govoriš o hudi ekonomiki in varčnosti kar se tvojega avtomobila tiče si pa sedajle zelo presenetil...
smile-1.gif

Koliko košta AMZS članarina?

Letos so bile pa izredne razmere, sem prvič vzel amzs, ker sem šel precej daleč v tujino. Sem se stegnil celih 57€ za članstvo plus
shocked-1.gif
Drugače pa mislim da pride 38€.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.695
6.716
113
pri taščici
ampak tole tvoje zbijanje z macolo felten z avta je pa res v ponos tvoji znamki.
Mislim da na vseh mojih dosedanjih avtih so feltne bp šle dol iz avta. pa jih že 12 let vsako leto menjam 2x (spomladi(jeseni)

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Kakor jaz vem sem edini, s tem problemom, pa poznam ljudi s povsem enakimi avtomobili, celo enega s cliotom narejenim isti teden. Tudi s prejšnjim cliotom nisem mel težav. Bite me v čem je fora.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.522
10.741
113
opa, keri luzerji..al pa bolje pickice, da ne znajo/nocejo gume menjat na cesti ob nepriliki
wink-1.gif
svašta

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
to sploh ni odvisno od znamke ampak pitaj boga čega. meni se je to včasih dogajalo, včasih ne. včasih na istem avtu recimo samo 1 kolo
stupid-1.gif

sem pa enkrat bil na malci v eni gostilni, pa je kelnarci gumo vsekalo. In ni šla dol. Vsak ki je prišel mimo na malco, je probal svojo srečo. In nobenemu ni ratalo. na koncu je wd rešil zadevo in veliko brcanja.
jaz zdaj če se spomnim namažem malo masti spodaj in ob naslednji menjavi gre lepo dol

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Citat:
Citat:
Uporabnik Smjs pravi:
Ni prolem gume zamenjat v lepem, sončnem vremenu pri 25 stopinjah na ravni podlagi.

OK ljudje nismo enaki in zato povsem razumem, da nekdo pač ne menja gume. Hvala bogu da obstaja AMZS.

Palerine pa res ne furam v avtu. Še ena nesnaga, ki bi jo premetaval po prtljažniku. Keten pa priznam, da še nisem nikoli montiral pa čeprav imamo kar nekaj snega v naših koncih. Raje dam kak euro več za dobro zimsko gumo in še nikoli nisem nikjer obstal (tok, tok)
Drugače pa hvala bogu, da lahko zbereš AMZS članarino ali ne. Pa to ne pomeni, da s(m)o nekateri pičkice al kako že nekateri zmerjate, temveč v mojem primeru poleg mene avto vozi tudi moja boljša polovica. Sej ji ne morem rečt, da naj zamenja gumo če jo komaj dvigne s feltno vred.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Ne vem no vendar da jaz cakam AMZS ni sans. Da cakam kako uro na odstavnem da me kak kamion nabije .....V treh minutah menjam gumo, ce ne gre dol odvijem vijake in malo med voznjo zasucem levo desno ali pa mocno zabremzam pa se da snet kolo. Pesta je treba spucat in malo namazat potem se pa felge ne primejo na pesto.

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Citat:
Uporabnik Smjs pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik Smjs pravi:

Palerine pa res ne furam v avtu. Še ena nesnaga, ki bi jo premetaval po prtljažniku. Keten pa priznam, da še nisem nikoli montiral pa čeprav imamo kar nekaj snega v naših koncih. Raje dam kak euro več za dobro zimsko gumo in še nikoli nisem nikjer obstal (tok, tok)
Drugače pa hvala bogu, da lahko zbereš AMZS članarino ali ne. Pa to ne pomeni, da s(m)o nekateri pičkice al kako že nekateri zmerjate, temveč v mojem primeru poleg mene avto vozi tudi moja boljša polovica. Sej ji ne morem rečt, da naj zamenja gumo če jo komaj dvigne s feltno vred.

No jaz sem lepo napisal, da hvala bogu, da obstaja amzs pa nisem nič slabega mislil s tem. Pač nekdo ni tehničen tip tako je, to ni slabo mišljeno.
Sam imam v avtu reanimacijski kufer v katerem se najde prostor za kvaliteto palerino, hlače in mini dežnik pa rokavice.
Vse ostalo je očem skrito prtlažnik pa je čist in uporaben.
Kar se tiče keten. Imam službo, ko parkiram avto v ponedeljek zjutraj domov pa lahko odidem v torek pop (primner).
2x se je že zgodilo, da je v tem času nametalo snega "čez glavo" in klub UG nisem reskiral in čakal. Nataknil sem ketene in prišel lepo domov. Ni me sram priznat ni mi problem nardit.
Palerina je prišla večkrat prav
nahrung002.gif

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.252
328
83
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
ampak tole tvoje zbijanje z macolo felten z avta je pa res v ponos tvoji znamki.
Mislim da na vseh mojih dosedanjih avtih so feltne bp šle dol iz avta. pa jih že 12 let vsako leto menjam 2x (spomladi(jeseni)
Ja, ampak ti jih ne zalimaš vsakič še s sekundnim lepilom za vsak slučaj
hysterical-1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.066
5.650
113
Sam ste pa dobesedno pičkice....ok soproge izpuščene......pa jebo vas kaki deci ste to da ne znate gume zamenjat al pa keten nataknt
stupid-1.gif

Za majstra ki se mu gume zalimajo na pesta pa -------> Baker spray
Dobiš ga v eleclerku....itd....nasprejaš pesta...pa mal šravfe in feltne gredo naslednjič dol k iz putra....bemvas tehničare
10.gif

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.066
5.650
113
Ne gre se za to da gre potem men recimo ležaj na sklopki in kličem AMZS in potem zarad takih pičkic ki si ne znajo menjat gume čakam eno uro
10.gif

Ðizs no........zakai pol avto vozjo če znajo sam ključ obrnt pa gas prtisnt
stupid-1.gif

Nazadnje urejeno: