Avto kredit ali leasing?

matej_

Guru
25. okt 2007
2.123
655
113
po izračunih katerega link je dal Hanzi, me pride lizing za 0,50€ ceneje kot kredit.
avto je bil seat leon, doba odplačevanja 48mesecev. Vsi input podatki so bili itsi.

Se pravi, je pri porsche leasingu/kreditu vse tu nekje.
Ko sem sam jemal pri njih je bilo razlike 50€ v 4letih v prid kredita (po takratnih obrestih). sedaj pa bi moral preračunati še vse enkrat.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Bravo!
cheer.gif

specifičen strokovnjak, prej ni mogel najti službe in je revežu pošel ves denar, potem pa mu nekdo ponudi kar 4 jurje.
rolleyes-1.gif

sass

Guru
1. sep 2007
5.213
851
113
takih politično nastavljenih "specifičnih strokovnjakov" imaš po javnem sektorju kar nekaj.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik sass pravi:
takih politično nastavljenih "specifičnih strokovnjakov" imaš po javnem sektorju kar nekaj.

Hočem konkretne primere, imena in priimke in ne gostilniške rekla-kazala.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
ksz

kaj pa una fora, nakup na položnice? recimo polog 2k in 96 x 200 €?

Recimo TALE

POLOG: 2.200 € IN 48x PO 219€
NA POLOŽNICE

ALI

120 € IN 96x PO 138
BREZ KASKA IN LASTNIŠTVO TAKOJ

MOŽNOST FINANCIRANJA TUDI BREZ POLOGA.

kako pa se tam zavarujejo če slučajno kupec več ne plačuje?

sass

Guru
1. sep 2007
5.213
851
113
OK, recimo da jaz poznam enega, ki mu je ime Marko ?????. Bolj zabavno pa je, da jih on pozna kar nekaj, sicer ne po videzu, temveč le po imenu. Marko je namreč preko vez dobil službo kot vodja enega oddelka na RTV. In ko je prvi mesec podpisoval plače svojim podrejenim, jih je našel nekaj, ki jih sploh še nikoli ni videl, niti jih nihče na oddelku ni poznal. Ko se je pozanimal pri svojem šefu (tistem, ki ga je nastavil), je dobil odgovor, da naj ne sprašuje več, temveč le podpisuje. In dejansko je bil Marko zapufan (pri špekuliranju z delnicami je popušil precej denarja, si še sposojal pri starših), po nastopu službe pa si hitro omislil nov avto, predvidevam da na kredo.
ampak zdaj smo že precej zašli s teme.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
ksz...

Bodite previdni s temi izjavami da je kredit V VSAKEM PRIMERU cenejši od lizinga. Pri škodi imaš recimo tole 1% varianto, ki je krepko cenejša od vsakega kredita. Jaz prej v življenju še nisem imel leasinga, a taki ponudbi težko rečeš ne. Takrat bi me za eno drag avto (25k) in za enak polog prišel pri škodi leasing 250€ ne mesec, kredit nekaj čez 300€ in leasing pri drugi hiši (citroen) 340€

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.693
6.714
113
pri taščici
Jaz sem do njega prisel v googlu - operativni leasing izracun.
Je pa res link kopiran z mobitela, ampak to ne bi smelo igrati vloge.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
ksz...

Bodite previdni s temi izjavami da je kredit V VSAKEM PRIMERU cenejši od lizinga. Pri škodi imaš recimo tole 1% varianto, ki je krepko cenejša od vsakega kredita. Jaz prej v življenju še nisem imel leasinga, a taki ponudbi težko rečeš ne. Takrat bi me za eno drag avto (25k) in za enak polog prišel pri škodi leasing 250€ ne mesec, kredit nekaj čez 300€ in leasing pri drugi hiši (citroen) 340€

8, 18 ali 28? Na koliko let si vzel?

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Citat:
ksz...

Jp, Škoda ima izredno ugodno financiranje, definitivno poseka vse ostalo.
zmaga.gif

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Ja, v tem primeru je pač financiranje neka oblika popusta. Hotel sem samo reči da ni nujno vsak, ki ima lizing nekdo, ki si kredita ne more privoščit. V tem primeru je bil pač lizing cenejši, pa tudi pri vrtcu je prišlo prav.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.887
6.540
113
ni nujno, da vsak ki ima keš, skešira. kaj šele malenkostne razlike med kreditom in lizingom. Vsak si za sebe preračuna, zakaj je bolje eno, zakaj drugo in zakaj morebiti ne tretje in se nekaj odloči. Ta tudi ne pada na provokacije ala: to je zato, ker ne moreš skeširat ali to je zato, ker kredita ne dobiš.Kker ve, da je to zato, ker se je tako odločil med 2, 3 ali več opcijami. Če imaš samo eno opcijo na voljo, itak ne sprašuješ, kaj narediti, ker prav veliko izbire ni...

shootek

Fizikalc
3. sep 2007
902
91
28
select 1 from dual;
Renault ima trenutno akcijo pri financiranju (kolikor sem gledal je vseeno ali lizing ali kredit)
-podaljšana garancija na 5 let
-zastojn servisiranje prvih 5 let (tu ne vem ali samo delo ali samo material ali oboje)
-osnovno kasko + obvezno zavarovanje prvo leto

Tako da se v vsakem primeru skoraj ne izplača skeširat avta. Daš gotovine kolikor je lahko pogrešiš ostalo pa financiranje...

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Citat:
Uporabnik Resolver pravi:
Citat:
ksz...

8, 18 ali 28? Na koliko let si vzel?

Saj ponudba je vedno ista: 72 obrokov po 1% vrednosti avtomobila + polog 28% (lahko ga plačaš vse na začetku ali pa 18% na začetku in 10% na koncu oziroma obratno).

Sem šel delat še enkrat izračun, za naabavo vozila v vrednosti 25.000eur

Škoda 1% Leasing:

Polog 7.000€
72x250€
Skupno plačilo: 25.000€

NLB Kredit

Polog 7.000€
72x 296€
Skupno plačilo 28.312€ (opomba: za kredit te višine je potrebna zastava nepremičnine, saj je največji znesek za kredit 15.000€)

VBS Leasing

Polog 7.000€
72*314€
Skupno plačilo 29.608€

Problem je da recimo pri banki (vsaj pri NLB) kredita te višine sploh ne dobiš brez zastave nepremičnine ali drugega zavarovanje. Pri nekaterih drugih ponudbnikih (Porsche Leasing) to gre, s tem da je obrok potem par eur višji, zaradi zavarovanja.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.629
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik shootek pravi:
Renault ima trenutno akcijo pri financiranju (kolikor sem gledal je vseeno ali lizing ali kredit)
-podaljšana garancija na 5 let
-zastojn servisiranje prvih 5 let (tu ne vem ali samo delo ali samo material ali oboje)
-osnovno kasko + obvezno zavarovanje prvo leto

Tako da se v vsakem primeru skoraj ne izplača skeširat avta. Daš gotovine kolikor je lahko pogrešiš ostalo pa financiranje...
Imaš potem v prilogah informativni izračun za Renault Captur pri 6.000eur pologa in znesku lizinga 7.692eur. Znesek lizinga, ki ga plačaš 10.239eur. Zdaj pa računaj če je to vredno 2.600eur ...

tomi

Guru
1. sep 2007
18.586
9.813
113
40
MB
ksz

bi priporočal, da preberete to knjigo ker vidim da je še ni nihče, ker pol ne bi keširali avtov
smile-1.gif

rich_dad_poor_dad_book_medium.jpg