Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
Trenutno s.p. - imam kredit, ki sem ga porabil za širitev podjetja, pa brez kolegov ne bi šlo niti podrazno. Za zadevo manj kot 25.000 EUR sem imel izdelan finančni plan, ki se dela samo za investicije in so mi na eni banki ponudili max 3.000 eur s porokom, na drugi mi niso niti odgovorili, na tretji pa sem dobil, ampak s poroštvom, ker drugače ni šlo. Prispevkov in davka plačam toliko, da ne folgam več, iskreno povedano.
Dejva še mal o avstriji. Veš, da lahko daš delavca tam na čakanje? Slovenija namreč še ni slišala za turistično delo, ki traja recimo pol leta. Tu pri naši ohoho državi moraš delvca zaposliti za 6 mesecev, potem pa ti pobegne in spet iščeš. In delovne sile kot take nimaš nikoli dobre. Jaz bi rabil delavca, pa ga nimam s čim plačat. Od mene živijo dobavitelji in država, jaz nekaj sicer od tega imam, da bi se pa širil, pa je nemogoče.
A ni dovolj, da smo najbolj obdavčeni pri plačah, da nam mislijo vse pobrat z neupoštevanjem cestnih predpisov in, da iz dneva v dan raujemo policijska država? Tebi to ni dovolj za slabo voljo? Mi pokažeš potem način kako naj si dva s povprečno plačo posameznika 1.000 EUR v 20 letih kupita stanovanje? Enosobno in brez pomoči staršev ali koga drugega? Ne gres softi, ampak slovenija je lepa, draga ko new york ali dunaj, ampak lepa kajne?
Težko bova o vsem tem preko pisanja, spet me boš obtožil če me samo to moti in, da so to malenkosti, če pa bi se dobila na piru pa mi verjami, da bi se lahko pogovarala več ur. In težko me boš prepričal, da je pri nas življenje lepo. Je lepo ja, za tiste, ki jim ati in mami dajejo, jaz pa svoj denar služim od 15. leta.
na 5 tem težko odgovarjam, ker mi pade koncentracija in pregled je slab. bom probal vseeno
odprl si sp in bi rad 25k krede..na kaj? na finačni načrt? se hecaš. še šrot, bavčar in kordež, pa zida rin hilda so mel slab načrt..kaj šele ti. da ti dam kontro. poznam dva, kis ta začela z biznisom v tej krizi in oba lepo, lepo uspela. pač ni vse sam ančrt na papirju, ampak tudi v realizaciji.
banke so bile radodarne, danes niso več. dejstvo. ampak na bilance in poslovanje se d aše kaj dobit.
kdo živi od tebe. če sam država in dobavitelji, potem je tvoj biznis plan gnil. oprosti.
če si ne moreš privoščit človeka, delaj več, ali delaj z višjo dodano vrednostjo. jaz si tudi ne morem in delam po 10, 12, 14 ur dnevno. in delam za drugimi, popralvjam in urejam,. kaj češ..nisem JU.
delavca zaposlis sezonsko..mi temu rečemo za določen čas..ponavadi ne beži. ponavadi ga delodajalec nogira, ker si prasec po 2 letih in poznavanu dela želi višjo plačo. sprijazni se, d aje v sloveniji 85% in več zaposlenih, ki niso lastniki podjetij, nepososbnih in hodijo na plačo. nepsosobni je kruta beseda..ampak sem v njej zajel nepsosobne in tiste s ciljem delat 8 ur, zalsuzit..ne pa narest. upam, da razumeš
na drugi strani imaš 95% firm, ki za znanje niso pripravljene plačevati. ko po x mesecih, letih želiš več, ke robčutno več anrediš, s eugotovi da se razhajate v pogledih in letiš. slovenske firme razvijajo hlapce..bodi tiho, delaj, ne se pretegnit, ne se silit, ne misli da boš kdaj kaj več vreden
glede stanovanj. kdo je to kriv. z jurja oz par z dvema se da marsikaj. ampak kaj se dogaja. tonemo v obnašanje, stil revežev. kupujemo, smo potrošniki na bedarijah, ker konkretnega ne zmoremo. pred leti se je šparlao za stanovanje in na koncu kupovalo clote..danes lcd..čez leto sam še gsm. ampak lej..gsm menjamo, laptop ma že vsak kmet, lcd menjamo..živimo sodobno..ampak k klošarji..pri starših. kdo ej to kriv
kazni, akzni kazni..pač tko je.
in pod črto
to državo delamo državljani. to državo smo zajebal državljani. pomagamo politikom, nasedamo njihovim foram. pod črto hodimo na šiht po plačo, delamo malo in slabo, ne čutimo nobene odgovornosti, zahetvamo svoje pravice. istočasno naročamo dela brez računov, golfamo državo in vse kar pač lahko.
pod črto
ološ smo