Avstrija + Slovenija = Avslenija?

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Komunizem, tak kot tut more bit.

Stanje v državi ni rožnato, ni pa slabo. Lačni nismo, avte ma še lokalni brezposelnež, avte se dobi na a.netu od 50€ naprej,
najemnine so super poceni, tako da res nevem kaj tolko jokcate.

Pridem v Mond v pet.-sob. nabiti avtomati na holdem mizo čakam tudi po eno uro. Pridem v merkator, to se pršut reže
v eno, gledam folku ko zlagajo na trak, se kupuje dobra roba, na bencinskih je konstantna gužva, kafane so pune, o diskotekah
nemislim, ker do pijače ne prideš. Gram je po 70-80€ in presneto dosti se hodi na wc vam rečem. Res dosti, to modelke hodijo
z moških wcjev, da če neveš zakaj se gre, misliš da je model dve v treh minutah nažgal.

Ludi, dnara je, nena se zaj nekaj zvijajte. Naj vam lost al pa eden pove, kdaj so prodali več novih avtov, predlani, lani al letos,
ker je vsako leto večja prodaja.

Nena ga serite. Res pa je da eni nimajo dovolj dnarja, večinoma ker neznajo z njim oz. so lenuhi al pa zapijejo vse oz. oboje.

Se peljem mimo bilokirega najtkluba, vedno miljon avtov zunaj. Je dnara dedi.

Zanzibar

Majstr
16. sep 2007
1.065
123
63
Citat:
Uporabnik ghibli pravi:
... oni bi se takoj priklopili avstriji ali švici Pa ker bedak bi nas takšne vzel?

To sem hotel napisat...

Nismo mi dorasli jodlarom... Bo treba še malo žgancev pojest.

Kaj takega jodlaru niti na misel ne pride, da bi dober miljon slovencev + miljon še bolj južnih vzel pod svojo streho.
No ja... morda le kot konjušare.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Najbolj me muci, da delam, pa se drzava obnasa kot da je bolje, ce sem na zavodu. Prekrsek je tam za indico, da se vidi kaksne bedaste zakone se pri nas pise. Moti me pa veliko vec, samo ne morem vsega napisat. Da dviga minimalne place v najbolj neprimernem trenutku niti ne omenjam. Zivljenje pa se okusam, se mi ne mudi, videl in dozivel pa sem ze precej.

Malcolm, se ne strinjam. Denar za droge, alkohol in kurbarijo bo vedno. Da imas denar pomeni, da skupaj z zeno lahko brez vecjih stvari sjrbis za sruzino, da nisi do uses zapufan, da lahko kupis ali pa vsaj najames stanovanje, da gres lahko na dopust, brez da bi moral za to kredit vzet. Vsekakor pa denar je, samo ni ga na legalen nacin.

Glede zastave...da, ko bomo meli slovensko zastavo, bomo na njo ponosni. Na to nisem ponosen niti jax, niti moj foter, niti njegov sosed.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
no..ko boš dojel bistvo zastave in izvor ponosa..boš že mal starejši

kaj ti pa ne štima z minilcem
in kje ti ideja, d aje bolje, da si na zavodu
in kaj te muči represijski zakon

ghibli

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
18. sep 2007
2.132
1
38
Citat:
Uporabnik softi pravi:
če zamenjamo zastavo nam bo bolje, zavest pa višja?

467716-post_slo.gif

predlagam norveško zastavo!

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.085
5.659
113
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
ME ZANIMA, KAKO BI SE KAK KAMELEON NAVADIL (SPET) NA SRP IN KLADIVO.
evil.gif

Z odpovedjo jeter
wink-1.gif
(uničevanjerdečebarvepress)

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Citat:
Uporabnik softi pravi:
no..ko boš dojel bistvo zastave in izvor ponosa..boš že mal starejši

kaj ti pa ne štima z minilcem
in kje ti ideja, d aje bolje, da si na zavodu
in kaj te muči represijski zakon

Prosim ne uci me o nasi zastavi, ki je bil vkup spacana en dan pred rokom. Si ze slisal za dezelo kranjsko? Ves odkod imajo avstrijci zastavo?

Saj tudi zato je tako kot je, ker smo narod hlapcov. Softi, odpri s.p. ali d.o.o. in prezivi. Pa isto naredi v avstriji in pridi porocat. Pa kot firma bzami kredit. Saj ga ne bos dobil. Potem pa pojdi kot slo firna po kredit v avstrijo in se prepricaj kako mi tu zivimo. Te visoke kazni pa morajo biti ker? Zakaj nima zvstrija takih?? Denarja za iz zepov pobrat je ram vec...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ne bova o zastavi..

dejva o podjetništvu
maš sp ali doo? če ja, a si najemal kredite? če ja, si imel težabve? če ja, kje se je zataknilo?

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Trenutno s.p. - imam kredit, ki sem ga porabil za širitev podjetja, pa brez kolegov ne bi šlo niti podrazno. Za zadevo manj kot 25.000 EUR sem imel izdelan finančni plan, ki se dela samo za investicije in so mi na eni banki ponudili max 3.000 eur s porokom, na drugi mi niso niti odgovorili, na tretji pa sem dobil, ampak s poroštvom, ker drugače ni šlo. Prispevkov in davka plačam toliko, da ne folgam več, iskreno povedano.

Dejva še mal o avstriji. Veš, da lahko daš delavca tam na čakanje? Slovenija namreč še ni slišala za turistično delo, ki traja recimo pol leta. Tu pri naši ohoho državi moraš delvca zaposliti za 6 mesecev, potem pa ti pobegne in spet iščeš. In delovne sile kot take nimaš nikoli dobre. Jaz bi rabil delavca, pa ga nimam s čim plačat. Od mene živijo dobavitelji in država, jaz nekaj sicer od tega imam, da bi se pa širil, pa je nemogoče.

A ni dovolj, da smo najbolj obdavčeni pri plačah, da nam mislijo vse pobrat z neupoštevanjem cestnih predpisov in, da iz dneva v dan raujemo policijska država? Tebi to ni dovolj za slabo voljo? Mi pokažeš potem način kako naj si dva s povprečno plačo posameznika 1.000 EUR v 20 letih kupita stanovanje? Enosobno in brez pomoči staršev ali koga drugega? Ne gres softi, ampak slovenija je lepa, draga ko new york ali dunaj, ampak lepa kajne?

Težko bova o vsem tem preko pisanja, spet me boš obtožil če me samo to moti in, da so to malenkosti, če pa bi se dobila na piru pa mi verjami, da bi se lahko pogovarala več ur. In težko me boš prepričal, da je pri nas življenje lepo. Je lepo ja, za tiste, ki jim ati in mami dajejo, jaz pa svoj denar služim od 15. leta.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.053
1.269
113
42
Slabo si zastavu tale finančni plan torej.

To da dva ne moreta kupit stanovanja je pa kriv kapitalizem, torej ta sistem v katerem živiš.

Zastava je pa prou fajna.

legionar

Fizikalc
13. sep 2010
2.427
5
38
Citat:
Uporabnik TRiK pravi:
Pri nas lahko laufa samo sistem z jasno določenimi mejami, kaj se sme in kaj ne, poleg tega pa morajo biti določene tudi sankcije. Ko rečem jasno določene meje, s tem mislim, da je nedvoumno pove: goljufije se v slovenski družbi NE bo toleriralo; nasilja se v slovenski družbi NE bo toleriralo, itd. Kdor bo delal v nasprotju s tem, se mu slabo piše in bo v tej družbi nezaželen. Zero tolerance, kot temu pravijo. Za to ne rabiš diktature: rabiš vzpostavljen in delujoč pravni red. Trenutno pa pri nas vlada logika "pravni sistem je slab, neumen je tisti, ki ne izigrava sistema".

Zero tolerance je sicer stvar koliko "globoko" se izvaja. Imaš pa prav rabimo samo vzpostavljen in delujoč pravni red in precej stvari bi se postavilo zelo hitro na svoje mesto.

legionar

Fizikalc
13. sep 2010
2.427
5
38
A goba,goba to je tako če maš preveč debat odprtih
hysterical-1.gif

Nazadnje urejeno: