AuraBuy - Nakupi Kitajskih telefonov

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.070
6.917
113
pri taščici
Evo vprašal na pošti.
Strošek poštnine nazaj na kitajsko s trackingom bi bil dobrih 6 evrov. tako da... jaz bi jim ga poslal če bi mi telefon crknil, pa naj ga popravijo, pošljejo drugega, ali pa vrnejo kupnino.

Moraš ga pa poslati kot pismo (do 2kg, telefon ima manj kot pol kile z embalažo).

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
za 100€ še razumem, da se igrate s kitajci.
Za 150+€ pa mi ni jasno, ker za 200€ dobiš na bolhi recimo S4, pa vsaj veš kaj dobiš.
Pa tudi za 150 bi jst rajš vzel S3, ker imaš miljon romov, dodatkov, baterije in bo telefon čist lepo delal še par let.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.070
6.917
113
pri taščici
Ja če ne boš šipe razbil, potem pa preko yt se učil kako jo menjat na ebayu pa iskal orodje in dele.
Vidim da je precej razbitih na bolhi.
Kaj je kaj bolj trdnega?. Telefon nimam vedno samo na mizi...
Pa pustimo sedaj razne xcoverje in xperia go, ker sta po performancih pri ace2 kar imam sedaj.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
če razbiješ s3 al pa kitajca, še celo s4, se bolj splača it po druzga na bolho. govorim o ceni na uradnem servisu. sam lahko prideš ceneje skozi. na kitacju pa itak ni druge kot cel telefon menjat. tko, da računice za vprid dražjim kitajcom ni.
Seveda se najde tudi kakšna kitajska izjema.

p.s. a vas ni nč strah, da imajo kitajci kake vohunske rome;)?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
ne ne zanimajo jih tvoji selfiji, kavice in kaj kaj imaš na talerju.
Lahko jih pa zanimajo tvoja gesla, tvoje kreditne kartice, tvoji kontakti, emaili, zgodovina brskanja ..., podatki katere se da prodat naprej;)

Zmago1

Pripravnik
30. nov 2010
881
4
18
vprašal bi ali ti telefoni (torej kopije note 3 itd...) za okoli 100e z ebaya podpirajo prenos podatkov 3G UMTS ali samo 2G EDGE ?

In če kateri podpira SLO jezik?

hvala

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.070
6.917
113
pri taščici
Obe omrežji ponavadi podpirajo vsi (vsaj med opisom), najdejo pa se komentarji kjer ljudje niso znali vklopiti ali pa dejansko ni delalo 3G?
Mislim da sem že zasledil LTE.
Podporo jezikom imaš ponavadi napisano med opisom. Slovenščino podpira po mojem mnenju slaba polovica telefonov. Bodi pozoren da ne boš mešal s slovaščino. Razlika je samo v eni manjkajoči črki.

Nazadnje urejeno:

Schime

Guru
22. nov 2008
2.010
788
113
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
ne ne zanimajo jih tvoji selfiji, kavice in kaj kaj imaš na talerju.
Lahko jih pa zanimajo tvoja gesla, tvoje kreditne kartice, tvoji kontakti, emaili, zgodovina brskanja ..., podatki katere se da prodat naprej;)

Približno to potem kar delajo pri googlu, samsungu, applu,...
Nič novega.
smile-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Samo od omenjenih imaš tudi ti koristi (zastonj "neomejeno" prostora na gmailu, delajo nove naprave glede na podlagi pidobljenih informacij, branje večine strani je zastonj, ker se prikazujejo oglasi glede na tvoje zanimanje...)
"Zastonj kosila" res ni, samo pri enih dobiš zraven še sladico, pri drugih pa ne veš iz česa točno je bil čuft
wink-1.gif

mitfif

Zelenc'
25. jan 2008
25
0
1
Citat:
Uporabnik nowinc pravi:
Je ze kdo morda tukaj narocal: http://www.hongkongeek.com

Obljubljajo vracilo placanega DDV nasi carini... Me zanima, ce ima kdo morda kaksne izkusnje z njimi.

Sam sem naročil že štirikrat ( skupaj cca. 10 telefonov ). Samo prvič je bil zaračunan DDV. Poskeniral sem dokument, ga poslal k njim na E-mail in v roku dveh dni dobil refund. Vse ostale pošiljke so prišle brez dodatnega plačila z DHL-om.

lalan

Pripravnik
12. maj 2008
895
0
16
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
če razbiješ s3 al pa kitajca, še celo s4, se bolj splača it po druzga na bolho. govorim o ceni na uradnem servisu. sam lahko prideš ceneje skozi. na kitacju pa itak ni druge kot cel telefon menjat. tko, da računice za vprid dražjim kitajcom ni.
Seveda se najde tudi kakšna kitajska izjema.

p.s. a vas ni nč strah, da imajo kitajci kake vohunske rome;)?

Pa imam jaz res nek Kinguser gor pa še odstranit ga ne morem? Baterija pa tud zdrži samo tri dni...
telephone7.gif

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
Če že poceni telefon, potem raje vzamem pri nas Tušmobilov predplačniški telefon, kjer za 68€ dejansko dobiš čisto soliden Android 4.2.2 telefon z "pravim" slo Androidom, dvojedernim procesorjem, HD zaslonom in 5mpx kamero. Sem ga par dni testiral in deluje presenetljivo dobro, pa še garancija je naša in odklenjen na vse...

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
Sem tudi sam mislil, da bo tako, pa ni. Inštaliranih ene 30 aplikacij, plus zafilane tri osnovne zaslone z widgeti in vsem sranjem pa ni nič štekal, internet strani je odpiral tekoče, snemanje je 720p, kamera solidna, zvok slušalke in zvočnika bi pa lahko bila boljša ampak za ta denar več kot soliden telefon.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.921
5.991
113
Nazadnje urejeno: