AuraBuy - Nakupi Kitajskih telefonov

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.904
113
Cestitke, ziljontic ste odkrili toplo vodo in zalostno da eni se zdaj ne locite kaj je carina kaj ddv in kaj stroski

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.070
6.917
113
pri taščici
A paše baterija od note 3 potem notri? Ker drugo leto boš rabil kupiti in jo je dobro kje dobiti. Sedaj je pa ne najdem nikjer.
Etui (silikonski ovitek) in podobni dodatki( folija) tudi najbrž približno pašejo.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Cestitke, ziljontic ste odkrili toplo vodo in zalostno da eni se zdaj ne locite kaj je carina kaj ddv in kaj stroski

Če posplošimo oboje je davek za parazitsko jebeno državo. Pa me bmk ali se temu reče carina ali DDV, plačat moram pa od tega nič nimam.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.070
6.917
113
pri taščici
torej na aurabuy zadeva stane 109 $
http://www.aurabuy.com/tengda-...-4gb-black.html
na ebayu se dobi za 122
http://www.ebay.com/itm/171324624229

na aurabuy ni nikjer nobenega podatka od prodajalca, njegove ocene... ali to vidijo samo registriarani?

Ebay prodajalec je na ebayu 4 leta.
Kako je z garancijo na aurabuy? Nikjer nič ne zaseldim. Nekomu je po dveh tednih crknil wifi(nekje sem prebral) , kako je rešil ne vem.

Pa še nekaj podobnega od istega prodajalca. Ima manj MP fotkič, slabša baterija, cena pa ista... drugih podrobnosti na pamet nisem primerjal
http://www.ebay.com/itm/Tengda...=item2a41a6bf88

Nazadnje urejeno:

Vprasaj

Majstr
15. avg 2008
1.420
402
83
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
torej na aurabuy zadeva stane 109 $
http://www.aurabuy.com/tengda-...-4gb-black.html
na ebayu se dobi za 122
http://www.ebay.com/itm/171324624229

na aurabuy ni nikjer nobenega podatka od prodajalca, njegove ocene... ali to vidijo samo registriarani?

Ebay prodajalec je na ebayu 4 leta.
Kako je z garancijo na aurabuy? Nikjer nič ne zaseldim. Nekomu je po dveh tednih crknil wifi(nekje sem prebral) , kako je rešil ne vem.

Pa še nekaj podobnega od istega prodajalca. Ima manj MP fotkič, slabša baterija, cena pa ista... drugih podrobnosti na pamet nisem primerjal
http://www.ebay.com/itm/Tengda...=item2a41a6bf88

To kar si naštel sta dva popolnoma različna telefona. Od podjetja Star nisem slišal nič dobrega, sem pa slišal odlične pohvale od firme Tengda. Moraš razumeti, kitajska je velika, fejkov je veliko in samo peščica je dobrih. So pa na zanaj tako identični da jih povprečen zemljan ne loči. Kot sem na aurabuy zasledil, imam garancijo 1 leto, vendar moram zadevo poslati nazaj na kitajsko, kar pomeni stroška nekje 40 eur samo poštnine. + 18 eur da se izognem našim carinikom. U glavnem raje kupim novega ker je že to pol cene. Sem pa prepričan da bo ta telefon prej plaval ali pa letel po stopnicah, predenj bo treba garancijo uveljavlat
grims-1.gif

Sedaj je že več kot en mesec, ednia graja ki je da bi lahko baterija zdržala več kot en da. Samo to tudi pi Galaxy notu 3 ne.

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Meni zdrži dan in pol oz. da se bolje izrazim cel dan (ponavadi ga polnim čez noč), ko ga odklopim iz polnilca, potem pa še naslednji dan do večera, potem pa itak gre na filanje. Pred posodobitvijo na 4.4.3 pa je zdržal še en dan več, torej dva dni in pol.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.070
6.917
113
pri taščici
Govoriš za note3?
Odvisno od uporabe. Ženi zdrži telefon lahko tudi tri dni, jaz ti ga do kosila spraznim če sem pri volji in imam čas(isti telefon!).

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.070
6.917
113
pri taščici
Vidiš, na znamko (STAR) pri tretjem telefonu (N5) pa res nisem bil pozoren. Zakaj za vraga je model Tengda N5?
Kakor koli, pisal sem vprašanje prodajalcu na ebayu glede garancije, fotk, morebitnega vračila... Ne morem verjteti da pride poštnina toliko kot si napisal. Čeprav mi hiter izračun na naši pošti res pokaže tvoje cifre http://wpo.posta.si/IzracunPostnine/
Če ga lahko zapakiraš kot "pismo" je bistveno ceneje. Škatla v A4 kuverto zagotovo gre, torej??

Jutri vrnem že drugič napačni paket(4kg) v nemčijo. Na strošek pošiljatelja. Bom vprašal koliko bi me prišla poštnina, če bi sam moral zadevo plačat, prav tako bom vprašal koliko stane poštnina za telefon do Kitajske. A če zadevo vračaš kot "garancijsko" popravilo moraš plačat carino, ddv... ?
Zadnjič sem želel vrniti nekaj podobnega, pa mi je govorila po telefonu o precej nižjih zneskih.

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.070
6.917
113
pri taščici
Si od kitajca dobil kak račun(po mejlu, skupaj s telefonom) o nakupu telefona? Do sedaj od kitajcev pri manjših zneskih nisem navajen računov, evropejec pa kakor kdaj.

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Govoriš za note3?
Odvisno od uporabe. Ženi zdrži telefon lahko tudi tri dni, jaz ti ga do kosila spraznim če sem pri volji in imam čas(isti telefon!).

Ja, za Note 3 govorim. Tudi jaz ga lahko spraznim v parih urah, brez problema.
Je pa res, da jaz nimam stalno vklopljenega Wi-fija in mobilnih podatkov, ker preprosto ne rabim imet stalno vklopljeno. Vklopim vsake toliko pa vidim, če je kaj novega, ampak da bi imel 24/7/365 vklopljeno pa ne vidim smisla. Pa BT je tudi sklopljen (vem za nekatere, da imajo tudi to stalno vklopljeno, zakaj pa ne vem)
smile-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.070
6.917
113
pri taščici
Wifi in podatki so vedno on. Vsaj doma in tam kjer imam wi-fi gesla. Če pa sem kje zunaj pa wi-fi kdaj pa kdaj ugasnem če se spomnim. Avtomatskega priklopa na free wi-fi ne maram.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.915
654
113
Citat:
Uporabnik Vprasaj pravi:
aliexpres se ne pipnem nikoli!
Zame sta samo dx.com in aurabuy
Pa ti sploh veš kaj je Aliexpress?
crazy1.gif

hint: očitno ne...

Alibaba Group is a privately owned Hangzhou-based group of Internet-based e-commerce businesses including business-to-business online web portals, online retail and payment services, a shopping search engine and data-centric cloud computing services. In 2012, two of Alibaba’s portals together handled 1.1 trillion yuan ($170 billion) in sales, more than competitors eBay and Amazon.com combined.[3] The company primarily operates in the People’s Republic of China, and in March 2013 was estimated by The Economist magazine to have a valuation between $55 billion to more than $120 billion.
http://en.wikipedia.org/wiki/Alibaba_Group

No Aliexpress je eden izmed njihovih prodajnih sajtov namenjem malim (kitajskim) podjetjem, da le-ta lažje dosežejo končne kupce.
Podobno kot na ebayu imaš pri vsakem prodajalcu ocene in feedback score.

Ko pri enem od prodajalcev kupiš nek izdelek, denar prejme Aliexpress (ki skrbi tudi za varne transkacije) in ne prodajalec.
Če prodajalec v določenem terminu ne označi naročila kot "shipped" potem, dobiš denar takoj nazaj in naročilo se stornira.

Ko izdelek prejmeš domov in ga pregledaš da je ok, označiš na naročilu, da si prejel zadevo in šele takrat Aliexpress prenese denar prodajalcu.
Če izdelka nisi prejel, potem označiš da nisi dobil in dobiš denar nazaj.

Tako da je Aliexpress (poleg ebay-a) verjetno najbolj varen način za nakupovanje iz kitajske.
Jaz imam že čez 20 naročil na Aliexpress in nikoli nisem imel nobenega problema...

krentip

Pripravnik
26. dec 2010
440
0
16
Citat:
Uporabnik Vprasaj pravi:
Evo sem dobil telefon, moram reč da sem zelo zelo zelo pozitivno presenečen, kaj dobiš za ta denar.
Telefon me je prišel točno 94 eur (Z vsemi stroški)
Kamera full dobra, bench ima 16.000, net dela lepo, wifi tudi, presno podatkov na Tušmobilu tudi, telefon je za ta denar 1a.
Dal sem ga na mizo zraven original galaxy nota 3 in dobesedno so razlike zamerljive. (razen palčke ki je ni) Če nisi nek hardcore uporabnik tako kot 15 letna punca ki ima telefon za sms-e selfije pa za fb in viber, whatsup... je to TOP izbira.

Kako je kaj s telefonom po mesecu uporabe? Je z njim vse ok? So kakšne pripombe?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.070
6.917
113
pri taščici
tole tudi menini bilo jasno, ker tudi sam nimam slabih izkušenj z aliekspresom. Na dx pa sem samo enkrat lai dvakrat kupil, tako da ne morem soditi.
je pa z aliekspresa dolgo hodilo, ampak imam občutek da je spomladi vsa kitajska pošta hodila dolgo (40+dni)
Tale aurabuy pa nobenih podatkov o prodajalcu,, dva feedbacka, nobenih ocen prodajalca, podatka o garanciji ne najdem... skratka raje dam 13 dolarjev več na ebayu kot na aurabuy.
Pa še ta mi ni poslal nobenih fotk ki jih naredi telefon. Da mi naredi fotke slabše kot 10 let star gsm z 1,2MP jih tudi nekam pošljem in njihovih 13MP.
Tisti yt posnetki pa mi tudi ne pove veliko.

Tudi avtor teme je imel na začetku kar nekaj skrbi glede tega, na srečo se mu je zadeva izšla.
Poleg tega ne vem, ali v tengdo lahko vtaknem baterijo od note3, ali paše njegov ovitek.. skratka potrošni material za tendo me zanima kje se ga dobi. Dokler tega nimam "zagotovljenega" nekako nimam poguma dati 100evrov.

edit: evo še ena stran, druga znamka , sicer pa vse isto, dobiš pa dve bateriji, pa leder etui zraven
http://www.everbuying.com/product534483.html

Ima pa vsaj 175 mnenj napisanih, ne pa tista dva mnenja na aurabuy.
pa še primerjava z note3

Nazadnje urejeno:

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.915
654
113
Kako dolgo roba hodi je odvisno tega s katero "pošto" prodajalec pošlje in ne od Aliexpressa.
Večina kitajcev uporablja China Post Air Mail in v tem primeru lahko traja tudi 1 mesec.
DX ponavadi rabi vsaj 3 tedne, stem da si vzamejo veliko časa preden sploh pošljejo robo ven.

Če se le da izberite Hongkong Post ali pa Singapore Post. Zadnje čase opažam tudi Swiss post.