Jaz sem za očeta vzel tega:
http://www.coolicool.com/efox-...57?currency=EUR
Cena je bila 87eur in ker je iz evropskega skladišča je to končna cena. Dostava je po pošti na dom, torej bre kake carine in podobnega.
Pričakoval sem neka jajca, prišel je pa soliden telefon. Ima 5 colski 720p zaslon, ki je celo IPS in naj bi bil od LG-ja. V primerjavi z SGS3 zgleda malo bolj sprano (jasno, ker ni amoled), sam zase pa zelo dobro in na nivoju recimo srednjega ranga Sony ali LG. Barve so ok, realne, vidni koti pa zelo dobri. Edina razlika je da ni Gorilla glas in da steklo ni tako gladko (lahko da je, a je že v štartu gor screen protector, ki ne drsi tako gladko kot pravo steklo).
Ohišje je sicer iz bolj poceni plastike, a vseeno zelo kompaktno. Preseneti debelina, ki je samo 7,7mm (SGS3 je proti temu pravi debeluh).
Hitrost je presentljivo zelo ok, tako na uč vsaj na nivoju SGS3. Antutu ni naložen, tako da sem ga naložil iz Play Stora. Rezultati so podobni kot pri SGS3 (cca 18k). Rama je 1gb, flasha pa 16gb. Ima tudi utor za microsd (32gb dela ok). Podpira dve sim kartici, navadno in micro, ki delujeti v načinu active standby (ko ena govori je druga nedosegljiva). V meniju se lahko nastavi da recimo eno koristi za podatke, drugo pa za klice.
Fotoparat je sicer 8MP, a je opazno slabši od recimo tega na SGS3, rekel bi da je nekje na nivoju iphone 4 ali SGS1 (od teh kar sem jih imel jaz). GPS je pravi in dela ok, tudi hitro najde položaj. Bluetooth in WLAN dela hitro in brez problemov.
Google Play store deluje normalno in ni videt ko kaka okleščena verzija.
Res slaba stvar pa je baterija, ki ni zdržala niti čez dan. Z manj igranja bi šlo verjetno kakšen dan ali dan in pol vseeno pa je to v primerjavi z običajnimi telefoni malo.
Za ta denar je telefon več kot dober, težko pa bi rekel da je kakšna resna konkurenca že SGS3, kaj šele novejšim. Najbolj moti baterija, slaba kamera in pa slabo drsenje po zaslonu.