Audi a5 - oljni servis

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik bero1 pravi:
Slikaj celi račun.

meniš da kaj prikrivam?
grims-1.gif

sicer je pa govor tekel o oljnem servisu in zato sem slikal bilj tisti del.
Bom šel še enkrat slikat celo ponudbo.

Nazadnje urejeno:

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
evo to je bila celotna ponudba za 3 servis ko je poleg oljnega servisa ki stane 122 evrov zamenjati še ostalo:

BMW servis celota

3 servis pomeni na 91.000 km
Paq da ne bo kdo rekel da drugo stran skrivam tam so samo moji podatki gor in podatki avta.

Nazadnje urejeno:

Dinotti

Fizikalc
27. sep 2010
1.226
0
36
Ljubljana
Če maš denar, za tak avto, pol imaš tudi za servis! To je una fora, k ma en frend Audija A6, dve let starga 19ke feltne, pol ma pa kitajske gume gor, katastrofa!

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Za kak avto? E90 318d si dobil sedaj proti koncu za ceno malo boljše opremljenega Ceeda. Eni pa res samo značko vidite.
bonk.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Za kak avto? E90 318d si dobil sedaj proti koncu za ceno malo boljše opremljenega Ceeda. Eni pa res samo značko vidite.
bonk.gif

Kdo pa pravi da sem ga prodal?
confused-1.gif

mr_

Guru
20. sep 2007
9.417
2.770
113
Sem prebral, sa meni se se vedno 18 eur na l olja ne zdi ugorno. Pac ce je BMw malo ugodnejsi oa Audija, se ne pomeni da je poceni. Osebno ne vidim logike, da bi hodil na drag servis. Sej lahko gres kamorkoli.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
vsakemu svoje
zmaga.gif

v primerjavi z audijem se mi zdi kar veliko privačevanega saj moraš gledati samo oljni servis kot je pisal tisti ki je odpr temo. Moj 2 servis je bil samo 122 evrov
zmaga.gif

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Kako ma lahko en pooblaščenec take cene, drugi pa drugačne ??? @vaginko a imaš ti TAM kakšne veze (so to cene z DDV ???) ??? Ali je cena enaka če bi šel moj sosed ???

Nazadnje urejeno:

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
Ja no 400 pa 160je pa razlika....; ampak dober;

Glede intervala pa vprašajte kakšnega boljšega serviserja...pa boste vidli o čem govorim...

lej menda bom pa ja vedel koliko sem dal za servis kaj se ti zdi?
bonk.gif
in koliko semdal sem takrat tudi napisal in napisal sem tudi kje sem ga delal.
Glede intervala pa je verjetno res da ima en Janez Podkozolčar bolj prav kot pa nekdo ki v BMWju skonstruira motor
bonk.gif

Glej sam nisem serviser, imam sicer kolega ki servisira druge avtomobile....vendar to kar sem napisal tukaj mi je dejal serviser ki vsak dan popravlja BMW-je; Pravi da ta LongLife = LL olja držijo 20-22k povprečne vožnje, ter da jih je bolje menjati na te intervale, predvsem zaradi problemov z turbinami, verigo....itd; Zdej če me je že par ljudi tako "nategnilo" tut prav, ni pa tudi meni jasno zakaj je predpisano na 30k;

Prav tako mi ni jasno, da veliko ljudi menja olje v menjalnikih pa čeprav piše gor "doživljensko olje"....itd...itd; ali gre povsod za zaslužek in nategancijo ali je kaj resnice na tem
confused-1.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
Kako ma lahko en pooblaščenec take cene, drugi pa drugačne ??? @vaginko a imaš ti TAM kakšne veze (so to cene z DDV ???) ??? Ali je cena enaka če bi šel moj sosed ???

lej ne vem jaz sem napisal pri katerem pooblaščencu sem servisiral in tam nimam nobenih zvez pač tak prijateljski odnos pa imamo tako s trgovci kot serviserji in te cene imajo že vštet DDV. .

Je zanimivo vodet koliko znese oljni servis na bmwju
grims-1.gif
Se za tako ceno splača iskat podkozolčarja?

Nazadnje urejeno:

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
Ja no 400 pa 160je pa razlika....; ampak dober;

Glede intervala pa vprašajte kakšnega boljšega serviserja...pa boste vidli o čem govorim...

lej menda bom pa ja vedel koliko sem dal za servis kaj se ti zdi?
bonk.gif
in koliko semdal sem takrat tudi napisal in napisal sem tudi kje sem ga delal.
Glede intervala pa je verjetno res da ima en Janez Podkozolčar bolj prav kot pa nekdo ki v BMWju skonstruira motor
bonk.gif

Glej sam nisem serviser, imam sicer kolega ki servisira druge avtomobile....vendar to kar sem napisal tukaj mi je dejal serviser ki vsak dan popravlja BMW-je; Pravi da ta LongLife = LL olja držijo 20-22k povprečne vožnje, ter da jih je bolje menjati na te intervale, predvsem zaradi problemov z turbinami, verigo....itd; Zdej če me je že par ljudi tako "nategnilo" tut prav, ni pa tudi meni jasno zakaj je predpisano na 30k;

Prav tako mi ni jasno, da veliko ljudi menja olje v menjalnikih pa čeprav piše gor "doživljensko olje"....itd...itd; ali gre povsod za zaslužek in nategancijo ali je kaj resnice na tem
confused-1.gif

imam en prodlog zate. Potrebno je serviserje BMWjev na pooblaščencu vprašat zakaj je problem z verigami in pri katerih vozilih se najpogosteje pojavijo te težave. Zanimiva pojasnila bojo padla
zmaga.gif

Še vedno zaupam razvojnikom in inženirjem v Munchenu
zmaga.gif

janus

Pripravnik
3. mar 2011
167
0
16
KZS

kot vedno na alterju tudi tu manjkajo bistveni podatki, debata pa je zavila v slepo ulico kot vse tiste večne debate o porabi.
Vaginko enkrat govori o predračunu v znesku 330 EUR, nato pravi, da ga je servis prišel precej manj ipd.
Fakt je, da je prilepil specifikacijo za neko servisno opravilo, ki vključuje delo in material za menjavo motornega olja, zračnega filtra, filtra goriva in mikrofiltra; zneski po postavkah, cca. znese to 275 EUR. Z DDV ali brez, ne vemo, verjetno brez, dodaš DDV in smo na prej omenjenih 330 EUR.
Kaj je vaginko od omenjenih opravil sploh opravil na svojem vozilu v sklopu tretjega servisa, da je bila cena bistveno nižja od predračuna, ne vemo.
Za drugi servis trdi, da ga je prišel 122 EUR. Super, če moj podatek drži, ga je opravljal na cca 54000 km. Bistveno za to debato pa je, da je drugi servis zajemal samo menjavo motornega olja in oljnega filtra. Pomembno je tudi vedeti, da ima BMW predpisana različna servisna opravila odvisno od prevoženih km in da je prvi (oljni) servis, ki je bil za vaginka gratis, tudi najcenejši.
Skratka, pomembno je ločiti oljni od malega servisa in pri slednjem tudi navesti, kaj se je v resnici menjalo.
Avtorju teme: oljni servis (motorno olje, oljni filter in delo) tudi na pooblaščenem Audi servisu pač ne more biti 400 EUR, očitno je šlo za nesporazum.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik janus pravi:
KZS

kot vedno na alterju tudi tu manjkajo bistveni podatki, debata pa je zavila v slepo ulico kot vse tiste večne debate o porabi.
Vaginko enkrat govori o predračunu v znesku 330 EUR, nato pravi, da ga je servis prišel precej manj ipd.
Fakt je, da je prilepil specifikacijo za neko servisno opravilo, ki vključuje delo in material za menjavo motornega olja, zračnega filtra, filtra goriva in mikrofiltra; zneski po postavkah, cca. znese to 275 EUR. Z DDV ali brez, ne vemo, verjetno brez, dodaš DDV in smo na prej omenjenih 330 EUR.
Kaj je vaginko od omenjenih opravil sploh opravil na svojem vozilu v sklopu tretjega servisa, da je bila cena bistveno nižja od predračuna, ne vemo.
Za drugi servis trdi, da ga je prišel 122 EUR. Super, če moj podatek drži, ga je opravljal na cca 54000 km. Bistveno za to debato pa je, da je drugi servis zajemal samo menjavo motornega olja in oljnega filtra. Pomembno je tudi vedeti, da ima BMW predpisana različna servisna opravila odvisno od prevoženih km in da je prvi (oljni) servis, ki je bil za vaginka gratis, tudi najcenejši.
Skratka, pomembno je ločiti oljni od malega servisa in pri slednjem tudi navesti, kaj se je v resnici menjalo.
Avtorju teme: oljni servis (motorno olje, oljni filter in delo) tudi na pooblaščenem Audi servisu pač ne more biti 400 EUR, očitno je šlo za nesporazum.

pa dajmo pojasnit. Ne morem prilepiti računa od drugega servisa ker ga nimam. Lahko povem koliko je bil ker je bil samo oljni servis kar je videno iz specifikacije 3 servisa, ki sem ga prilepil ker ga imam pri roki. In pri 3 servisu so mi menjali vse kar je napisano samo cena je bila na koncu nižja, ker to kar sem prilepil je bila samo ponudba. Če me spomni ne vara je bil 3 servis 260 evrov naredili pa so točno to kar piše na specifikaciji
smile-1.gif

Bistveno za to debato je da se bluzi koliko je oljni servis na 4 krogecih jaz sem pa samo povedal koliko je na BMW in nič drugega . Eni ste še vedno prepričani da so pooblaščenci bav bav in ohoho dragi.
Drugo pa je ko kaj crkne pol je pa lep pogled na stavek to ti krije garancija in prihraniš 1000+ ojrof
grin1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:

Pod "boljši serviser" verjetno misliš kogarkoli, ki živi od tega in mu prodajanje pravljic cepcem prinaša dodaten zaslužek?

janus

Pripravnik
3. mar 2011
167
0
16
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
se opravičujem ker sem se zmotil pri ceni servisov. To sem pisal že v eni temi in sicer TU!

tistih 330 po predračunu smo pa res pol zbili na manj oz kar manj to se še dobro spomnim
evil.gif
V resnici je bil servis še manj kot pa sem napisal...

@vaginko

načeloma se strinjava, a hkrati si kot pravi BMW fahrer naložil goro soli na rano auto-union driverja.
Dal si sliko ponudbe oz. predračuna (vse tvoje besede) za tretji servis pri 91000 km, cena po predračunu cca 275 EUR, na predračunu ne piše, če je vključen DDV, če ni, znaša predračun 330 EUR z DDV.
Zgoraj trdiš, da si plačal precej manj, kot je znašal predračun, nekaj postov kasneje pa, da si zglihal in plačal 260 EUR.
Tvoj prijateljski odnos z bmw pooblaščenci pa ti je prinesel najmanj 15 EUR popusta. Super deal, ni kaj!

Še to, lepo da zaupaš fantom iz Muechna.

Tvoja servisna zgodovina zgleda tako:
cca 30000 km olje in oljni filter
cca 54000 km olje in oljni filter
cca 91000 km olje in oljni filter, filter zraka, filter goriva, mikrofilter

Bom na tem mestu prepustil besedo ...