Citat:
Uporabnik bero1 pravi:
Slikaj celi račun.
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Za kak avto? E90 318d si dobil sedaj proti koncu za ceno malo boljše opremljenega Ceeda. Eni pa res samo značko vidite.
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
Ja no 400 pa 160je pa razlika....; ampak dober;
Glede intervala pa vprašajte kakšnega boljšega serviserja...pa boste vidli o čem govorim...
lej menda bom pa ja vedel koliko sem dal za servis kaj se ti zdi?in koliko semdal sem takrat tudi napisal in napisal sem tudi kje sem ga delal.
Glede intervala pa je verjetno res da ima en Janez Podkozolčar bolj prav kot pa nekdo ki v BMWju skonstruira motor
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
Kako ma lahko en pooblaščenec take cene, drugi pa drugačne ??? @vaginko a imaš ti TAM kakšne veze (so to cene z DDV ???) ??? Ali je cena enaka če bi šel moj sosed ???
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
Ja no 400 pa 160je pa razlika....; ampak dober;
Glede intervala pa vprašajte kakšnega boljšega serviserja...pa boste vidli o čem govorim...
lej menda bom pa ja vedel koliko sem dal za servis kaj se ti zdi?in koliko semdal sem takrat tudi napisal in napisal sem tudi kje sem ga delal.
Glede intervala pa je verjetno res da ima en Janez Podkozolčar bolj prav kot pa nekdo ki v BMWju skonstruira motor
Glej sam nisem serviser, imam sicer kolega ki servisira druge avtomobile....vendar to kar sem napisal tukaj mi je dejal serviser ki vsak dan popravlja BMW-je; Pravi da ta LongLife = LL olja držijo 20-22k povprečne vožnje, ter da jih je bolje menjati na te intervale, predvsem zaradi problemov z turbinami, verigo....itd; Zdej če me je že par ljudi tako "nategnilo" tut prav, ni pa tudi meni jasno zakaj je predpisano na 30k;
Prav tako mi ni jasno, da veliko ljudi menja olje v menjalnikih pa čeprav piše gor "doživljensko olje"....itd...itd; ali gre povsod za zaslužek in nategancijo ali je kaj resnice na tem
Citat:
Uporabnik janus pravi:
KZS
kot vedno na alterju tudi tu manjkajo bistveni podatki, debata pa je zavila v slepo ulico kot vse tiste večne debate o porabi.
Vaginko enkrat govori o predračunu v znesku 330 EUR, nato pravi, da ga je servis prišel precej manj ipd.
Fakt je, da je prilepil specifikacijo za neko servisno opravilo, ki vključuje delo in material za menjavo motornega olja, zračnega filtra, filtra goriva in mikrofiltra; zneski po postavkah, cca. znese to 275 EUR. Z DDV ali brez, ne vemo, verjetno brez, dodaš DDV in smo na prej omenjenih 330 EUR.
Kaj je vaginko od omenjenih opravil sploh opravil na svojem vozilu v sklopu tretjega servisa, da je bila cena bistveno nižja od predračuna, ne vemo.
Za drugi servis trdi, da ga je prišel 122 EUR. Super, če moj podatek drži, ga je opravljal na cca 54000 km. Bistveno za to debato pa je, da je drugi servis zajemal samo menjavo motornega olja in oljnega filtra. Pomembno je tudi vedeti, da ima BMW predpisana različna servisna opravila odvisno od prevoženih km in da je prvi (oljni) servis, ki je bil za vaginka gratis, tudi najcenejši.
Skratka, pomembno je ločiti oljni od malega servisa in pri slednjem tudi navesti, kaj se je v resnici menjalo.
Avtorju teme: oljni servis (motorno olje, oljni filter in delo) tudi na pooblaščenem Audi servisu pač ne more biti 400 EUR, očitno je šlo za nesporazum.
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
se opravičujem ker sem se zmotil pri ceni servisov. To sem pisal že v eni temi in sicer TU!
tistih 330 po predračunu smo pa res pol zbili na manj oz kar manj to se še dobro spomnimV resnici je bil servis še manj kot pa sem napisal...