Audi a5 - oljni servis

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
avto select koper
morda še imam račun doma bom jutri pogledal in če je ga skeniram.
Drugače so se mi zdeli bmw servisi ugodni v primerjavi s tem kar berem tu. Itak ga bom še vozil na pooblaščenca čeprav ni več v garanciji ker za tak denar se mi niti ne splača iskat kozolčarja

Nazadnje urejeno:

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
se opravičujem ker sem se zmotil pri ceni servisov. To sem pisal že v eni temi in sicer TU!

tistih 330 po predračunu smo pa res pol zbili na manj oz kar manj to se še dobro spomnim
evil.gif
V resnici je bil servis še manj kot pa sem napisal...

gringo512

Zelenc'
12. avg 2012
27
0
1
bom pisal počasi, da boš razumel... Če voziš A5,ki je vejretno še kar neka cena, pomeni da moraš obračat mal več denarja od povprečnega Janeza..Čas je denar, in zdaj se boš jajcal in iskal poceni olje, potem pa se vozil od mehanika do mehanika, kdo bi to za drobiž menjal. JA lahko, če je prvo avto doma pa suh kruh in postana voda. Če pa si frajer z A5, pa prideš na servis, pustiš ključe, vzameš nadomestno vozilo, odteraš biznis in čez 4 ure prideš po avto, colaš par sto evrov, in ne greš na Alter.

tako to gre

SAJKEK, bolšega odgovora še sam ne bi znal spesnit
cheer.gif

žal je resnica dostikrat grenka hehehe

gringo512

Zelenc'
12. avg 2012
27
0
1
sicer pa tko, vsi ki se bunite nad dragimi servisi ... ja res so dragi, AMPAK:
Pri servisu je poanta zgolj v temu, da ti podaljšujejo garancijo in kulanco ! Lahko ti servisiras pri "prijatlu", ki ti bo dostikrat naredu delo bolje, lahko dobiš tudi cenejši material, vendar ko ti bo šel naprimer piezo injektor, katerega cena je preko čuka eurotov te ne bo nobeden šmirglov. Če pa ga voziš na redni servis pa ti ga bodo zastonj zamenjali pod kulanco in še morje takih malenkosti.

Torej cena na "tapravem" servisu je taka, ker avto vsakič prikrito zavaruješ, kupiš asistenco, itd ...

Sicer pa ja, so dragi ... moja ima doma golfa 5 starga skor 5 let in ga redno pri prjatlu servisiram -> material + delo okol 80-100€.
Moj A4 je bil dva mesca nazaj na uradnem servisu, ker je bil to tavelik servis pri 60.000km -> 420€. Drago ? JA, ampak ... garancija, kulanca, asisatenca, nadomestni avto, ... za nekoga, ki živi na cesti, naredi 40.000km/leto je pač to to

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik gringo512 pravi:
sicer pa tko, vsi ki se bunite nad dragimi servisi ... ja res so dragi, AMPAK:
Pri servisu je poanta zgolj v temu, da ti podaljšujejo garancijo in kulanco ! Lahko ti servisiras pri "prijatlu", ki ti bo dostikrat naredu delo bolje, lahko dobiš tudi cenejši material, vendar ko ti bo šel naprimer piezo injektor, katerega cena je preko čuka eurotov te ne bo nobeden šmirglov.

Ne na pamet. Nekaj časa nazaj smo peljali Passata 2.0 TDI PD (sicer redno servisiran pri nas) IZVEN garancije (že 4 leta) na pooblaščeni servis zaradi znane okvare na (piezo) injektorjih. Zamenjali so vse 4 + napeljavo. Cena? 0€.

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
se opravičujem ker sem se zmotil pri ceni servisov. To sem pisal že v eni temi in sicer TU!

tistih 330 po predračunu smo pa res pol zbili na manj oz kar manj to se še dobro spomnim
evil.gif
V resnici je bil servis še manj kot pa sem napisal...

No v glavnem za 160€ boš za bmw-ja starega 2 leti težko dajal na pooblaščencu da ti menja olje + filter.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
pa kaj ti ne razumeš kar sem napisal? Si prebral koliko sem takrat takrat dal za servis?

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik YuGec pravi:
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik YuGec pravi:
Lepo jemljejo na vsakih 15.000 km.
A pri BMWju je kaj drugače?

Še dražje!

Nič dražje in ni potrebno na 15.000km, ampak na 30.000km.

Ti se kar tolaži, ko ti bo šla turbina ali kaj drugega boš pa mel 30k, najboljš da menjaš na 50k ?!? Če še ne veš imajo vsa LL olja interval nekje pri 20k, kar ti bo priporočalo 99,9% mehanikov. Zdaj od tebe je odvisno al boš menjal al ne; če kupiš nov avto pa ga imaš 2-3 leta te lahko bol* ku*ac za vse, če pa ga imaš dlje časa pa malo premisli...

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
Citat:
Uporabnik YuGec pravi:
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik YuGec pravi:
Lepo jemljejo na vsakih 15.000 km.
A pri BMWju je kaj drugače?

Še dražje!

Nič dražje in ni potrebno na 15.000km, ampak na 30.000km.

Ti se kar tolaži, ko ti bo šla turbina ali kaj drugega boš pa mel 30k, najboljš da menjaš na 50k ?!? Če še ne veš imajo vsa LL olja interval nekje pri 20k, kar ti bo priporočalo 99,9% mehanikov. Zdaj od tebe je odvisno al boš menjal al ne; če kupiš nov avto pa ga imaš 2-3 leta te lahko bol* ku*ac za vse, če pa ga imaš dlje časa pa malo premisli...

pa model kaj je tebi? A nič ne razumeš? Delam servise po intervalu kot so priporočali inženirji pri bavariji torej bo mi sedaj šla turbina?
bonk.gif

Najprej ne razumeš kak poceni je oljni sservis sedaj ni prav da se menja na 30.000 naslednja informacija ti spet ne bo prava in tako naprej

ljlj30

Zelenc'
17. nov 2012
5
0
1
Ljubljana
www.zigolo.si
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
Daj ne seri; govorimo o pooblaščenih serviserjih.... 160€ ja seveda!

govorimo o pooblaščencu saj sem imel avto v garanciji.

bmw 116d, 2009, v garanciji, 2 redni servis, olja, filtri, zavorna tekočina in ena žarnica: 395 eur ... bmw grosuplje... servis septembra 2012....

ko ste že govorili o intervalih, tudi pri meni je servis, ko to določi avto, kar mi je bilo čudno saj sem bil navajen vedno menjavati na km ali max 1 leto, to je minilo skoraj 2 leti... takoj po servisu mi je BC servis določel čez 27000 km... na različnih servisih BMW so mi potrdili da je tako prav... in če oni tako pravijo.... naj bo tako
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Ja no 400 pa 160je pa razlika....; ampak dober;

Glede intervala pa vprašajte kakšnega boljšega serviserja...pa boste vidli o čem govorim...

Generik

Guru
14. maj 2011
3.901
1.279
113
ksz

Razlog zakaj so pooblaščeni servisi tako dragi tiči v t.i. moralnem hazardu. Garancija vozila je pogojena s servisiranjem na pooblaščenih servisih, ki so namenoma dražji, da ne pride do "izkoriščanja" garancije v smislu slabšega ravnanja z vozilom.
Kako bi ljudje vozili avtomobile, če bi lahko vsi vsevprek šraufali vozilo, garancija bi pa vseeno veljala? Verjetno ne najbolj vestno in odgovorno...
Sicer pa -> http://en.wikipedia.org/wiki/Moral_hazard

tomi

Guru
1. sep 2007
18.718
9.929
113
40
MB
To si zaj en nov izraz najdo pa se ti je zdel zanimiv ?
grin1.gif
uradni so preprosto drazji ker je tam 30 ljudi ki jih je treba izobrazevat po standardih znamke, licence za programsko opremo in orodje ... In to pac stane

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
Glede intervala pa vprašajte kakšnega boljšega serviserja...pa boste vidli o čem govorim...
Kdaj po tvoje je pravilno narediti servis? Na določeno število delovnih ur ali na določeno število prevoženih kilometrov... če še kar zagovarjaš tezo o slabih 20.000km, potem lahko jaz avto prižgem na dvorišču, se ne peljem nikamor in mi posledično tudi servisa nikoli ne bo treba narediti... Primerjava je sicer idiotska, a na mestu. Tudi prevoženi kilometri v avtu niso enaki, lahko gre za kratke, mestne vožnje, do 5km, vsakič hladen zagon in veliko speljevanja, ali pa dolge, relacijske, od 50-100km pri enakomerni obremenitvi, a moram sedaj boljšega serviserja za nasvet glede menjave olja vprašati ali mi lahko ti, z uporabo logike daš kakšnega?

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
Ja no 400 pa 160je pa razlika....; ampak dober;

lej menda bom pa ja vedel koliko sem dal za servis kaj se ti zdi?
bonk.gif
in koliko semdal sem takrat tudi napisal in napisal sem tudi kje sem ga delal.
Glede intervala pa je verjetno res da ima en Janez Podkozolčar bolj prav kot pa nekdo ki v BMWju skonstruira motor
bonk.gif

spenstar

Fizikalc
2. sep 2007
966
119
43
Citat:
Uporabnik ljlj30 pravi:
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
Daj ne seri; govorimo o pooblaščenih serviserjih.... 160€ ja seveda!

govorimo o pooblaščencu saj sem imel avto v garanciji.

bmw 116d, 2009, v garanciji, 2 redni servis, olja, filtri, zavorna tekočina in ena žarnica: 395 eur ... bmw grosuplje... servis septembra 2012....
Zakaj moras pri BMW-ju menjat zavorno tekocino pri 2.servisu? Pri Škodi Felici nisem nikdar menjal, pa je bremzal kot hudic! Kaj vse se ne spomnijo Švabi.
bonk.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
pa da naredimo konec debati koliko je bilo menjava olja na pooblaščencu BMW.

BMW SERVIS

moral sem slikat ker nimam trenutno skenerja pri roki.

Nazadnje urejeno:

Generik

Guru
14. maj 2011
3.901
1.279
113
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
To si zaj en nov izraz najdo pa se ti je zdel zanimiv ?
grin1.gif
uradni so preprosto drazji ker je tam 30 ljudi ki jih je treba izobrazevat po standardih znamke, licence za programsko opremo in orodje ... In to pac stane

Se mi zdi, da bi ta "nov" izraz, kot mu ti praviš morala alter populacija poznati že v osnovi, glede na to koliko pametnih komentarjev se tukaj pojavlja. Pa imam občutek, da jih je levji delež prvič slišalo za to. Samo še ne vem če vključno s tabo...

tomi

Guru
1. sep 2007
18.718
9.929
113
40
MB
na tvojo nesrečo zadevo poznam, ampak bistveno več k razliki v ceni prinese to kaj sem zgoraj napisal
wink-1.gif