Audi a5 - oljni servis

tomi

Guru
1. sep 2007
18.718
9.930
113
40
MB
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
bom pisal počasi, da boš razumel... Če voziš A5,ki je vejretno še kar neka cena, pomeni da moraš obračat mal več denarja od povprečnega Janeza..Čas je denar, in zdaj se boš jajcal in iskal poceni olje, potem pa se vozil od mehanika do mehanika, kdo bi to za drobiž menjal. JA lahko, če je prvo avto doma pa suh kruh in postana voda. Če pa si frajer z A5, pa prideš na servis, pustiš ključe, vzameš nadomestno vozilo, odteraš biznis in čez 4 ure prideš po avto, colaš par sto evrov, in ne greš na Alter.

tako to gre
evil.gif

taki ko ti pišeš o njih se z a5 od mamice vozite ja
wink-1.gif

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Sam to je res oderuštvo, pa ne bluzit nekaj o ribnjenih mašinah itd... jaz svojega že 7 let servisiram pri kolegu, ki ima privat mehanično.
Servis na 10.000 km in avto še kar dela.
Axion... ne bi niti malo pomišljal, sploh , če se ti hitro števec vrti - pojdi k privatniku.

spenstar

Fizikalc
2. sep 2007
966
119
43
Da ne povem za Renaulta, sicer malo manj kot Golf, samo tokrat sem na servis prinesel svoje olje, pac bo v racunalniku pisalo: LASTNO OLJE. (tako je napisal notri)
sprasujem se.gif

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik AXi0N pravi:
Avto ni več v garanciji... kličem na servis in mi prijazno povedo, da stane oljni servis (torej menjava olja), menjava zavorne tekočine in oljni filter, malo manj kot 400 eur skupaj. Se splača sploh peljat na pooblaščen servis? Avto je star 4 leta...

Hvala
wink-1.gif

Say what? Kolegu enega izmed forumašov smo ta teden naredili velik servis (olje, vsi filtri, kit zobatega jermena, vodna črpalka, mikrojermen, antifriz + delo) na A4 2008, 2.0 TDI CR ... 580€.

Ausc

Pripravnik
10. sep 2011
584
1
16
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
zakaj en cilinder ne dela, menjali že 5. mašino itd.

Ja, zato ker bo na servis prinesel svoje olje (ki bo itak identicno kot tisto s servisa), bo slo pol avta v [cenzura]
bonk.gif

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.473
357
83
34
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Če pa si frajer z A5, pa prideš na servis, pustiš ključe, vzameš nadomestno vozilo, odteraš biznis in čez 4 ure prideš po avto, colaš par sto evrov, in ne greš na Alter.

tako to gre
evil.gif

Točno zaradi tega mišljenja ti ne boš nikoli vozil A5.. Grem pa stavit, da imaš vsak vikend poln voziček sladkarij in ostalih bedarij.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.718
9.930
113
40
MB
Citat:
Uporabnik klemen_ pravi:
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Če pa si frajer z A5, pa prideš na servis, pustiš ključe, vzameš nadomestno vozilo, odteraš biznis in čez 4 ure prideš po avto, colaš par sto evrov, in ne greš na Alter.

tako to gre
evil.gif

Točno zaradi tega mišljenja ti ne boš nikoli vozil A5.. Grem pa stavit, da imaš vsak vikend poln voziček sladkarij in ostalih bedarij.

mama ma poln voziček sladkarij za njega si mislo ?
grin1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.433
5.661
113
2 strani bluzenja......ne morem vrjet
smile-1.gif

Avto ni v garanciji.....tko da lepo pelješ do bilokjerga "kolegovga" mehanika ki ti not nalije olje za 10eur/liter z odgovarjajočimi specifikacijami........pa zamenja oljni filter za 20eur MAX

Ne vem zakaj bi kompliciral

Sej če bo kej škripnl še zmeram lahko odpelje na original servis popravt za 400eur
bonk.gif

ljlj30

Zelenc'
17. nov 2012
5
0
1
Ljubljana
www.zigolo.si
za A3, 1.9 tdi, 4. redni servis na pooblaščenem servisu v Lj, torej olja, zavorna tekočina in zadnje ploščice, 460 eur... tako da je cena manj kot400 eur.. nekje na mestu
smile-1.gif

olje definitivno preplačaš na servisu, jst osebno ga po novem tud kupim sam (spletne prodaje) in ne komplicirajo (AC ljubljana), sem pa slišal, da to pri BMW (Grosuplje) ne dovolijo...

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik YuGec pravi:
Lepo jemljejo na vsakih 15.000 km.
A pri BMWju je kaj drugače?

Še dražje!

ah ne bluziit če ne veste kak je to na BMWju. Mislim da je bil najdražji servis okoli 250 evrov sam tam so poleg oljnega servisa menjali še filtre...
Sam oljni servis pa je okoli 160 evrov. Govorim za E90 ed.
aja in nikoli nisem svojega olja zraven nosil...

Nazadnje urejeno:

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
Daj ne seri; govorimo o pooblaščenih serviserjih.... 160€ ja seveda!

govorimo o pooblaščencu saj sem imel avto v garanciji.

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Potem pa povej javno za katerega pooblaščenca se gre; ga peljem še svojega če mi za 160 zamenja oljni filter in olje!