Astra classic

lager

Pripravnik
3. dec 2008
383
1
16
Citat:
Uporabnik motoristic pravi:
Citat:
Uporabnik lager pravi:
Eh sami preseratorji. Vsi bi radi dobili kvaliteto in udobje na najvišjem nivoju za čim manj keša. [censored] ga ne gre tko. Astra je kul avto za povprečnega uporabnika ki ne bo jokcal zato ker pozimi nima gretih zicev za ( toplo ) ritko, pa ki ga bolu k**** kako izgleda v mestu - ja če maš ceeda ali proceeda si res hujši, sploh ob poplavi teh avtov, vsak papak ga ma;

lepota oblike je subjektivna stvar, men je recimo lepša 3jka BMW Coupe mislm da e36 kot novi proceed..

Je pa res da bi lahko cene astre classic malo spustili, pač saj avto je nov, je pa zunaj 11 let in ga je tehnično malo čas prehitel zato bi lahko zaradi trga ceno malo spustili, bi veliko več ljudi kupilo, ki si težko privoščijo nov avto..
Je pa preverjena mašinca in tudi nemško robustna. Pač če avto kupuješ za več kot 5 let - recimo da si ne more vsak privoščit nov avto na vsake 5 let - je pa tudi vseeno koliko bo izgubil po 5ih letih na vrednosti. Pač imaš avto do konca oziroma dokler se ne začnejo okvare.. Dejstvo je da tako astra kot ceed bojo po 5ih letih ali več vredne manj kot en dober skuter. Žal kii padejo cene zaradi slabega imiđa, nakar se potem zgodi da par let stara proceedka bo imela isto ceno kot golf IV . Debilnost pač, ampak tu ne moreš nič.

Moje mnenje je, da ne kupuj novega, ob poplavi rabljenih in malo rabljenih vozil, če ne drugega vzemi astro ki je malo rabljena ( do 10k km ), pa še solidno prišparaš.

Hmm... mi mamo med drugim tudi astro G doma (karavan) pa ma tudi gretje zicev, 4x AirBag, avtomatsko klimo, gretje ogledal, BC, tempomat... tko da..

Verjamem, da pri sedanjih classic ni mogoče pol od opreme zgoraj naročiti a vseeno. Za 10k € bi se mogoče tudi sam raje odločil za Kijo kot astro classic.

Seveda da majo, samo zdej so te classic večinoma pobrane. Se pa strinjam osebno bi tudi kio vzel raje. Samo v tem primeru je dečko fajn napisal kaj rabi in za kaj ga boli kita..

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Pred 20 leti so bili glavni hiti yugo koral, yugo skala, yugo florida, lada samara, škoda favorit, golf jxd in opel kadett.

Ti upaš napovedovat za 20 let vnaprej?

Jest ne bi. Če bi, bi pa kej reku o Kitajcih al pa Indijcih.

ant

Pripravnik
Kia je z garancijo 7 let zadela v polno in na tem bo gradila imidž v naprej. Pa mislim, da bi vsak racionalen človek raje kupil 5 let staro kio, ki ima še 2 leti garancije kot pa katero drugo znamko. Sploh pa, koje govora o dieslih, ko nikoli ne veš kdaj crkne turbina.

Vsaj moje mnenje je tako.

LP

IceMan007

Zelenc'
22. apr 2008
27
0
1
Lani ko sem kupoval avto sem šel pogledat tudi Opla Astro GTC...pač lep avto in edini s PRAVO panoramsko streho (ok, še Picasso jo ima ampak je drug razred), sicer se nisem kasneje odločil ampak to ni poanta tega topica...med drugim smo se s klegi usedli v Astro Classic in za toliko smeha kot ga je požel ta avto lahko rečem da je vreden 10k eur...

.rad bi vprašal trgovca, kdo pri zdravi pameti da 10k za 11 let (tehnološko) star avto...sicer pa po drugi strani, če kupce najdejo Kyroni, Thalie, Dacie in razne Storie potem se včasih res vparašam zakaj za vraga ne dajo ven GOLF 2 Retro look, ki je res legenda med avtomobili...

offtopic, šel sem tudi na test Kie, ki je trenutno sigurno bestbuy price/performance...ampak ker sem pač mahnjen na malo bolj prestižne znamke (posledica majhnega ega:)) sem izbral nekaj drugega...

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
word!. Pa sej to govorimo že nekateri že kar nekaj časa, sam žal je tako, da se v naši preljubi domovini tudi drek na njivi prodaja, če je le v akciji. S tem ne karikiram na Astro classic , da ne bo pomote....nisem pa veliko kiksnil.
In potem je debata o izgubi vrednosti....pa kako lahko Opelaši trdijo, da Kia izgubi več na vrednosti v enem letu, kot jo bo klasik Astra Classic, če je le ta že zunaj 11 let ??!!
hysterical-1.gif

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2831306&show=1

Stari kera oprema, keri zici, armaturka
hysterical-1.gif

Resno, tole, kar si gre Opel s slovenskimi potrošniki, je višek svinjarije, primerja nas z romuni, bolgari pa še katerim inarodi.
Očitno, jim recesija dela resne probleme in na veliko "šopajo ven zaloge".
Nič čudnega za Fiatov korak, ki ve kam pes taco muli....
lp

Nazadnje urejeno:

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Deset let nazaj, bi jih slišal tko kot če bi danes kupil Kio.
smile-1.gif
))

memgrede... kolkr sem jaz gledal cene si moral precej bolj seči v žep al se motim?

IceMan007

Zelenc'
22. apr 2008
27
0
1
true true...za rabljeno sem dal kakšen 1k eur več kot za novega proceeda - ampak stvar okusa...če bi imel pa limit 10k, potem bi se sigurno odločil za slednjega...v nasprotnem primeru pa za 10k raje kupim Golfa 5 par let starega kot novega Astro classic...

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik lager pravi:

Povej mi ti, kaj je naredila kia?

Kia je naredila (s pomocjo Hyundai-a) eno najbolje stojecih podjetij na svetu ki sredi svetovne krize deluje nemoteno in povecuje prodajo. Vlagajo novo miljardo USD v se en obrat v ZDA. Leta 97 so bili tik pred bankotom. Kaj pa opel? Bo zacel izdelovat kadett C da bodo stari fani prisli nazaj v salone?

Nekateri se zdaj ne vedo da korejci niso ravno glup posevnooki narod.

Shipman

Fizikalc
18. okt 2007
1.561
0
36
<rad bi vprašal trgovca, kdo pri zdravi pameti da 10k za 11 let (tehnološko) star avto...sicer pa po drugi strani, če kupce najdejo Kyroni, Thalie, Dacie in razne Storie potem se včasih res vparašam zakaj za vraga ne dajo ven GOLF 2 Retro look, ki je res legenda med avtomobili...

enka je še večja legenda in pomoje te bo kr kap k boš kliknu na link
http://www.vw.co.za/models/citi/
brand new golf 1

lager

Pripravnik
3. dec 2008
383
1
16
Hočem sam povedat od kje tak strah pred kio in padanje cen.
Kolk bodo pa prlezl bomo vidli.
S kopiranjem ne kaj dosti

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Nekaj me zanima.
Zakaj ima avto s 90KM 260km/h na števcu???
sprasujem se.gif

10.jpg

Se pravi, ima ta avto uporabno dobro polovico števca.
bonk.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Nekaj me zanima.
Zakaj ima avto s 90KM 260km/h na števcu???
sprasujem se.gif

10.jpg

Se pravi, ima ta avto uporabno dobro polovico števca.
bonk.gif

Kaj je ceneje, narociti 1 mio enakih števcev ali nekaj takih nekaj takih?

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Obratomer je pa tudi do 8.000rpm, rdeče polje se pa začne tam, kjer je blokada.
P.S. kako prikazujejo te števci skupne kilometre? 000995km ali 995km?