Arhiviranje v oblaku?!

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.614
4.572
113
50
Na sončni strani ALP
Juh...

Neko podjetje me gnjavi, da bi jim uredil arhiviranje podatkov v oblaku.
Gugl mi vrže ven kup ponudnikov zanima pa me, kakšne so vaše izkušnje?

Zaupati tujim ponudnikom ali pa se odločiti za katerega domačega?
Predvsem KATEREGA...
smile-1.gif

TNX
pozdrav.gif

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
arhiviranje ponavadi zahteva nekaj več kot samo shranjevanje datotek nekam. ponavadi še potrebuješ nek front-end da najdeš podatke iz datotek v arhivu
za disaster recovery take jajce po mojem odpadejo, ker ti takrat vejetno ne bo deloval internet itd
za varovanje kakšneih manj pomembnih podatkov pa bi to verjetno šlo. ampak masa. nekaj 10 Giga bo pa trajalo....

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.614
4.572
113
50
Na sončni strani ALP
Na firmi imajo podatkovnih baz za okoli 400MB. V kratkem jim bom dal na firmo NAS, ker trenutno nimajo NIČ oz. stare jajce od PCjev. Bi pa imeli arhiv v oblaku ravno zaradi primera, če pogori, raznese firmo, pa da je arhiv še nekje na tretji lokaciji.

Ravno gledam SugarSync, če prav vidim, dajo 5GB FREE placa?! Se bom malo poigral s tem.

GrandFelix

Fizikalc
15. feb 2011
1.453
0
36
Zakaj pa nekje na drugi lokaciji ne postaviš nek server in si še tja shranjuješ podatke? Najcenje po mojem, pa ne rabiš neke hude linije met.

b_t

Pripravnik
17. okt 2007
310
7
18
ADrive naj bi ponujel 50GB prostora zastonj, vendar brez kriptiranja. S kakšnim TrueCryptom bi se dalo kaj...
Koliko so zanesljivi in kvalitetni, pa nimam pojma.

www.adrive.com

Desty

Pripravnik
2. jul 2009
613
0
16
desty.biz
Mi imamo recimo Synology NAS (2 diska, mirror) in na NASu nastavljeno, da dela dnevni backup na Amazon S3. Super zadeva!

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.614
4.572
113
50
Na sončni strani ALP
Citat:
Uporabnik Desty pravi:
Mi imamo recimo Synology NAS (2 diska, mirror) in na NASu nastavljeno, da dela dnevni backup na Amazon S3. Super zadeva!

Hmm.. Na firmi imam DS211j. Kje najdem možnost arhiviranja na Amazone?
sprasujem se.gif

EDIT
OK, sem že našel. Kaj pa na Amazone je nujno vpisat podatke od kreditne kartice?
17758-icon_confused.gif

Nazadnje urejeno:

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.920
662
113
Ja kako jim boš pa plačal drugače?
Jaz uporabljam amazonov CloudFront in mi na koncu meseca trgajo iz kreditne glede na porabljen bandwidth in storage...

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Ce so cobani, pa pac naredi TrueCrypt + Wuala ali Dropbox ali nekaj podobnega (ali pa kar vse skupaj, nikoli ne ves kateri od teh ponudnikov bo krepnil naslednji dan).

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Z Adriveom imam slabe izkušnje ... njihova storitev ni vedno na voljo, tako da se jaz nebi ravno zanašal na njih.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.493
850
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Dropbox me je totalno razočaral z njihovo politiko, ki jo ob (free) registraciji itak vsakdo spregleda...Namreč, pred dvema dnevoma sem dobil na mail:

Citat:
This email is an automated notification from Dropbox that your Public links have been temporarily suspended for generating excessive traffic. Your Dropbox will continue to function normally with the exception of Public links.

This suspension is temporary (3 days for the first time).

...nakar seveda zgooglam zadevo, da vidim zakaj točno se gre in izvem, da ti pač zablokirajo public share v primeru, če je blo v enem dnevu preko public linkov prenešenega več kot 10GB...Totalno presenečenje! Zdaj ne vem, ali je ta suspenz trajni ali bom po 3 dneh lahko spet sheral linke. Trenutno noben publick link iz mojega dropboxa ne deluje.

V iskanju alternatve naletim na SugarSync, ki ima to omejitev celo na 25 MB!!
bonk.gif
Teoretično nekoristno za namene, če želiš kakšno vsebino tudi javno delit (recimo kakšne fotke, glasbo..)

Nazadnje urejeno:

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Drop box hosta na Amazonovem S3. Ta pa kasira ves upstream in downstream promet. Tako da je normalno, da je omejen public bandwith. Od tega živi cela hosting industrija.