AR 3.11

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.457
820
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Fantje to je meni popolnoma jasno, da TMC ni problem kartografije, ampak ne vem, zakaj je Zgaga tako sklepal tako iz mojega prvega posta? Eni pač gredo na prvo žogo (priznam, tudi jaz, ker sem potem narobe prebral njegov post in takoj usekal naslednjo neumnost). Torej, da ne bo nesporazuma, malenkost popravljam svoj prvi post in pozor - sarkazem:

Zmaga bo ob izidu AR 9.0 (recimo 2025) ko bo tudi šaleška dolina dobila AC povezavo in KO bo TMC delal u nulo!
cool-1.gif

upam, da se sedaj razumemo...

@Zgaga, naj bog usliši tvoje besede o moji starosti
wink-1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.086
5.659
113
Citat:
Uporabnik error3 pravi:
V napravi imam karto cn 2011.10, na sd kartici pa AR3.11. Vprašanje je sledeče. Ob vključeni AR3.11 (vklop aparata z nastavljeno AR karto in brez CN) se mi dogaja da ob ITA meji karta prikazuje položaj narobe , oz. mi piše prava imena ulic po katerih se vozim, na zemljevidu se pa vozim vzporedno s cesto. Garmin je pa nuvi 1250 ? Ima kdo podobne izkušnje ?

Pri vsaki novi inštalaciji si shrani podatke ( priljubljene....rute....itd ) v Mapsurceu....po resetu preneseš nazaj na garmina ker se tem zbrišejo!

Potem naredi reset naprave.....sem 90% da bo potem bolje!

Nazadnje urejeno:

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Se že kaj premika v smeri novega update AR ? Bi bilo dobro kakšno novo verzijo dati ven .Od zadnje je že kar nekaj časa.(JUL - AVG) : AR 3.10 in AR 3.11

TKJJ

Pripravnik
28. nov 2009
316
0
16
Maribor
Spet sem dozivel hladen tus glede vodenja po nasih cestah. Smo namrec imeli srecanje CCS (z pocitniskimi prikolicami in avtodomi) v Begunju, pa nas je peljal po avtocesti iz Ljubljane preko Trzica v taksne klance in po ozki cesti, da se bog usmili, ceprav bi lahko nadaljevali samo se nekaj kilometrov po avtocesti in nato se samo 4 kilometre po glavni do Begunj. Bilo bi bolje, da bi se pri posodobitvi kart vec ukvarjali z kategorizacijo cest in z tem bolj normalnem planiranju poti, kot pa da vrisujejo brezvezne stavbe in s tem samo obremenjujejo ze tako slabotne procesorje.

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Kakor sem bil obveščen ,da naj bi prišla v decembru že nova verzija AR ven,pa še nič od tega.Je pa full popravkov in novih cest vrisanih .Bomo videli in sprobali na naših gps-ih garmin nuvi kako bo to v resnici.

alfist555

Fizikalc
4. okt 2007
1.823
1
38
Citat:
Uporabnik TKJJ pravi:
Spet sem dozivel hladen tus glede vodenja po nasih cestah. Smo namrec imeli srecanje CCS (z pocitniskimi prikolicami in avtodomi) v Begunju, pa nas je peljal po avtocesti iz Ljubljane preko Trzica v taksne klance in po ozki cesti, da se bog usmili, ceprav bi lahko nadaljevali samo se nekaj kilometrov po avtocesti in nato se samo 4 kilometre po glavni do Begunj. Bilo bi bolje, da bi se pri posodobitvi kart vec ukvarjali z kategorizacijo cest in z tem bolj normalnem planiranju poti, kot pa da vrisujejo brezvezne stavbe in s tem samo obremenjujejo ze tako slabotne procesorje.

Uporabljaj raje CN EU...ima 10x boljso kategorizacijo cest. Vsaj po mojih izkusnjah.

LP

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Ne zagovarjam nikogar!
Vendar: Izdelovalci zemljevidov, še manj pa izdelovalci navigacijskih naprav, se ne ukvarjajo s kategorizacijo cest.

Edit:
Drugače pa me je 765 in AR3.11 v sosednjo vas od Begunj vodil točno tako, kot je spodaj prikazano v Mapsourcu

Nazadnje urejeno:

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.578
4.504
113
49
Na sončni strani ALP
Citat:
Uporabnik TKJJ pravi:

Emm... Si imel garmina nastavljenega na najkrajšo pot? Najkrajše ni nujno najhitrejše in obratno...
sprasujem se.gif

In pa po možnosti še kakšno izogibanje plačljivih in/ali avtocest?
rolleyes-1.gif

Drugače pa zanimiva ta cesta. Sem vozil 1x v Polče tu preko. Šel sem pa iz smeri Ljubelja.
Je šlo čez drn in strn... Sicer takrat še brez garmina...
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

TKJJ

Pripravnik
28. nov 2009
316
0
16
Maribor
Sem preveril se enkrat, poskusil sem napraviti pot malo pred Kranjem do Begunja. Je res, da te vodi tako kot je napisal Jodlar(tako bi tudi zelel in tako je tudi bilo, ko smo sli domov). Sedaj pa napravi pot od Maribora pa do Begunja pa bomo videli ,kaj se bo zgodilo.

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Tista slika v mojem postu je od Murske Sobote do Begunj via Maribor. Enako je bilo na napravi!
Na sliki spodaj pa je Maribor - Begunje na Gorenjskem v Mapsourcu. Enako je na Garmin Mobile XT na telefonu.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.578
4.504
113
49
Na sončni strani ALP
hehe... sem probal v MS v.6.13.7 Enako mi zračuna tvojo ruto preko Tržiča, tako v CN 2011.30 kot tudi v AR 3.11.

V MS 6.16.3 pa naredi AR preko Lesc, CN pa preko Tržiča.

Torej, kdo ima sedaj bolj prav?!
evil.gif

TKJJ

Pripravnik
28. nov 2009
316
0
16
Maribor
Ja, vidim, cisto drugace te vodi, ze okrog Ljubljane te vodi po juzni strani, mene pa po zgornji, ce gledam na 765T. V Mapsourcu pa me vodi enako, kot na Nuviju, ce imam nastavljen siber na sredini pri izbiri Road Selection. Ti pa izgleda da imas siber cisto desno, ker takrat mene tudi vodi tako kot pri tebi, samo te moznosti pa mi Nuvi 765T ne dopusca. Pokusi se CNE na Nuviju isto pot.

TKJJ

Pripravnik
28. nov 2009
316
0
16
Maribor
Ja, izgleda, da je problem v samem Mapsourcu, kar je ugotovil ze Zgaga. Bilo pa bi sedaj zanimivo testirati prenos kart na Nuvija iz Mapsourca 6.13.7 in Mapsourca 6.16.3 Mogoce pa zaradi tega nastaje razlika v vodenju??? Vprasanje se postavlja sedaj tudi, kako je z orginalnimi kartami in Convertiranimi.

TKJJ

Pripravnik
28. nov 2009
316
0
16
Maribor
Ce pa opticno preverjas kategorizacijo cest na Mapsourcu, pa takoj vidis, da je glavna cesta vrisana preko Trzica.

ury

Pripravnik
20. apr 2010
167
19
18
fantje, vi ki se bolj spoznate na te stvari, kaj je sedaj najbolje imet gor na garminu, jaz sem sedaj dal gor 3.11 in mi dela. zasede pa samo 150MB kar se mi zdi nekam malo za vse karte. Kaj je najbolje za po Hrvaški it?

hvala in lp

ury

Pripravnik
20. apr 2010
167
19
18
daj mi še prosim povej kaj je fora tega city navigatorja? zasede tam okol 2gb, verjetno je tale adria route samo extract tega območja? al se splača še to?

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
CN je karta cele evrope, ki vsebuje tudi države bivše juge, ampak za SLO, HR je še vseeno boljše karta AR. Adriaroute in CityNavigator sta različni kartografiji.