AR 3.0

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

voznikvozniku

Fizikalc
3. okt 2007
398
31
28
ja verjetno se na strežnikih in v Monsu prikaže novi AR v četrtek zjutraj..tudi lansko leto je bila ob takem času narejena predstavitev

Tjaz

Pripravnik
19. avg 2007
305
0
16
Miklavza cakajo.......
grims-1.gif

Rasputin

Pripravnik
9. dec 2008
55
0
6
Nevem zakaj vsako leto napovedujejo to karto že prej...pol pa je VEDNO konec decembra zunaj....razumi ti njih..

voznikvozniku

Fizikalc
3. okt 2007
398
31
28
Evo nekaj novosti iz garmin konference: AR 3.0 bo zunaj nekje med 15.-20.12., vključeval bo tudi TMC, ki pa ne bo delal do takrat dokler Garmin za svoje uporabnike ne bo pripravil nadgradnje TMC sprejemnikov, ki bo omogočala sprejem slovenskih prometnih obvestil. Nadgradnja bo pripravljena nekje do konca leta in se bo opravila preko webupdaterja ter bo nekje do 15.4. brezplačna. Po tem datumu bo potrebno za nadgradnjo plačati nekje do 60 eur. Nove naprave, ki bodo na trg prišle verjetno nekje februarja, bodo nadgradnjo že imele naloženo, bo pa zato cena naprav verjetno za nekaj eur višja.

gmarko

Pripravnik
5. jul 2009
189
0
16
jst bi tu samo to reku, da vidim eno lepo priložnost, da bi napisal pritožbo ali na samo trgovino , ki prodaja Garmin naprave z možnostjo TMC ali pa kar na GArmin slovenija, ki zavaja uporabnike s tem, da prodaja takšne naprave z TMC, ki pa še vedno ne deluje in očitno tud ob izidu AR 3.0 ne bo.

Mi je prav žal , da nism ob nakupu te naprave pred 4 meseci, enostavno šel na garmin slovenija in zahteval , da mi na vsak način usposobijo takojšnjo delovanje TMC funkcije kakor vejo in znajo, ker sem jst ob nakupu te naprave to funkcijo tudi pošten plačal. Namreč lahko bi izbral 255 napravo brez TMC sprejemnika , če bi vedel , da ta funkcija sploh ne deluje u sloveniji, in prišparal mislim da 60E.

I

Izbrisan uporabnik #488

Garmin ni ponudnik storitve TMC
wink-1.gif
je ponudnik hardwera, ki omogoča uporabo te storitve.

A boš na Nokio pisal in jokal, ker ma npr. Tušmobil (še obszaja sploh?) slab signal?

Pelje se v Avstrijo npr, boš videl kako lepo dela TMC.

gmarko

Pripravnik
5. jul 2009
189
0
16
točn veš kaj sm mislu rečt, mogl bi me na to opozorit , da TMC ne dela...jst sm kupu napravo u sloveniji in men so u trgovin rekl in pokazal kako se priklopi in kako dela, me rabm za to hodit v AVSTRIJO ali kamorkoli, da bom uporablal kar sm pošten plačal. Zrihtal bi najprej hardwere pa pol prodajal tako napravo, ne pa kontra, da se zdej že pol leta čaka, ne pa da men trgovc veselo nabija u trgovin kako vse lepo dela...in maš prou , nej se zgledujejo po tem kako drugje dela, v drugih eu državah..sam v teh državah je tud na policah roba , ki je dejansko uporabna in delujoča, ne pa tu, ko kupiš napravo z vsemi funkcijami pol jih pa od tega pol ne dela.

in jst ne čakam , da izide končn AR 3.0 zato da se bom z garminom , ki ima to funkcijo TMC, vozu v AVstrijo , kjer itak vem da deluje, jest hočem da dela v sloveniji, kar sem že pričakoval ob nakupu pred 4 meseci ...

Rado

Pripravnik
12. nov 2008
98
0
6
Maribor
Daj , "@gmarko" prosim prečitaj še enkrat POČASI en post nad tabo, ki ga je napisal @Snecer.

Še enkrat: - Sama naprava (Garmin) podpira funkcijo TMC in NI Garmin kriv za to, da v Slo TMC ne dela.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.577
4.502
113
49
Na sončni strani ALP
Nisi prebral članka?
rolleyes-1.gif

Citat:
Na današnji tiskovni konferenci so iz podjetja Geoset, ki prodaja Garminove navigacijske naprave, povedali, da bo storitev TMC v Sloveniji na voljo v prvi polovici prihodnjega meseca. Storitev je že dlje časa napovedana, zato je zanimiva za tiste uporabnike, ki so lastniki ustreznih naprav, torej naprav, ki storitev podpirajo, vendar ta pri nas ni delovala, ker jo ni bilo.

gmarko

Pripravnik
5. jul 2009
189
0
16
daj Rado prosim, prečitaj POČASI kaj čem povedat.,...vprašanje je, zakaj prodajajo pri nas GArmin navigacijske naprave z TMC , če storitev pri nas NE DELA? a sm zdej bil dost jasn? mogoče jih pa prodajajo zato, ker upajo in računajo na to, da se bom z garminom vozu v AVSTRIJI oz, tam kjer deluje tmc..Ni Garmin kriv za to, krivi so tisti, ki prodajajo take garmine z tmc , če storitev NE dela....kapiš?

npr, ti prodam mobitel, lepga designa, signala gsm sicer ne lovi...zdej pa klič , če ti uspe. A ma to smisel prodajat? Ali pa bi raj kupu aparat , ki ti takoj koristi..

in čist jasno je, da vsi čakamo na izid AR 3.0 , da se bo končn ( če se bo) udejanila in prišla do izraza TMC funkcija, ki bi morala že davno prej delovat, po mojem že v času ko sem kupil tak GPS+TMC.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Tole v clanku je malo smesno:

Običajno je ta storitev plačljiva, plačate enkrat nato pa uporabljate, dokler ne zamenjate naprave. Geoset pa se je odločil, da bo do 15.aprila omogočil vsem lastnikom ustreznih naprav oziroma onim, ki jih bodo do tega datuma kupili, brezplačno nadgradnjo. Z drugimi besedami. Do tega datuma, boste prišli do TMCja Slovenija zastonj, po tem datumu, pa bo treba doplačati neki znesek.

Vsakdo, ki je kupil Garminovo napravo, ki omogoca TMC, je to placal... ker so ponavadi modeli, ki imajo poleg se anteno za TMC praviloma drazji od enakih mdoelov brez te antene... Tista žica gotovo ne stane 10 - 30€, kolikor je razlika v ceni pri modelih z ali brez TMC ...

nüvi 1350 - 189,00 €
nüvi 1350T - 199,00 €

nüvi 255W - 159,00 €
nüvi 255WT - 179,00 €

nüvi 265W - 209,00 €
nüvi 265WT - 229,00 €

nüvi 765 - 289,00 €
nüvi 765T - 319,00 €

Kolikor vem, je pri teh modelih edina razlika, da je prilozena se antena za TMC ... Tudi drugje vecinoma ni potrebno placevati uproabe storitve TMC... so pa podrocja, kjer je potrebno placevati dolocen znesek za dolocen rok uporabe ...

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.577
4.502
113
49
Na sončni strani ALP
Saj te nihče ne sili v nakup naprave s TMC sprejemnikom. Lahko kupiš tudi brez tega...
zmaga.gif

Ravno tako te nihče ne sili, da kupiš avto, s katerim se lahko voziš 260km/h, če pa je pri nas največja dovoljena hitrost 130km/h.
rolleyes-1.gif

Verjetno imaš tudi TV sprejemnik s 100+ prostimi programi, sprejemaš pa jih samo dobrih 40 na kabelski.
shocked-1.gif

Pa daj se skuliraj človek.
stupid-1.gif

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.577
4.502
113
49
Na sončni strani ALP
Citat:
Uporabnik Jest pravi:

Kolikor vem, je pri teh modelih edina razlika, da je prilozena se antena za TMC ... Tudi drugje vecinoma ni potrebno placevati uproabe storitve TMC... so pa podrocja, kjer je potrebno placevati dolocen znesek za dolocen rok uporabe ...

Ni razlika v anteni, razlika je v naročninah katere so vpisane v TMC sprejemnik. Dražji modeli imajo "premium" sprejemnik z vpisanimi plačljivimi servisi. Pri cenejših, jih pač moraš doplačati, če jih želiš uporabit. Problem je v ponudniku TMC servisa in TO NI GARMIN.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Tole si napisal malo prevec napihnjeno... Naprodaj je cel kup tehnicnih naprav, pri katerih NE MORES uproabljati vsega, kar imajo vgrajeno ...

Se to... Cakas AR 3.0. Si sedanjo verzijo AR sploh kupil?
grims-1.gif

Recimo Tusmobil prodaja cel kup 3G mobilnikov... podrocja z UMTS signalom pa moras iskati s povecevalnim steklom
smile-1.gif
... Pa recimo v TVju imas vgrajenih cel kup funkcij, ki jih ne mores uproabljati brez dodatnega hardvera ...pa recimo v operacijskem sistemu na racunalniku imas tudi funckionalnosti, ki jih v Sloveniji ne mroes uporabljati ... Garmin v tem primeru ni nic kriv, ker Garmin ni ponudnik te storitve...

gmarko

Pripravnik
5. jul 2009
189
0
16
a mi lahko odgovoriš na vpr.

ali bi ti bil zadovoljen , če bi kupil mercedesa , motor pa bi bil od stoenke?

jst sm kupu garmina z TMC...ker sem pričakoval, da bom TMC tudi uporabljal in pričakoval sem, da TMC v SLOVENIJI DELA! Men ni trgovc reku ali pa me opozoru na to , da TMC V SLO NE DELA:..če bi me, bi jst kupu navadn 255 garmin ne pa 255wt.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.