AR 2,10 skupaj z AT2,11

marc

Fizikalc
26. apr 2008
1.205
26
48
Trikrat sem prebral temo pa še vedno nisem povsem prepričan katera pot je najboljša za popravek na kartah AR2.10 in AT 2.11. Je to zamenjava datoteke s kamac3 datoteko ali katero drugo, z datumskim popravkom ali brez? Kateri firmvare je najboljši za nuvi 760? Prosim, če mi lahko v dveh vrsticah obrazložite najboljšo varianto.

lp

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Za oko je najleša kombinacija Kamacovih typ datotek (smreke na gozdnem področju, črtkana področja mesta, stavbe iz AT vidne povsod). Če pa želiš izgled kombinacije, kot jo je ponujala predhodna različica AR in AT (gozd živo zelen, mestna področja homogeno svetlo zelena, stavbe iz AT vidne povsod) pa moraš uporabiti časovno popravljene (Matko) datoteke (vse 3 popravke).

Nazadnje urejeno:

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
Kamac lahko spišeš en manual za NEWBe ?
smile-1.gif

marc

Fizikalc
26. apr 2008
1.205
26
48
Naloženo imam verzijo 2.90, katera zmrzuje pri vklopljenih obeh kartah. Ker bi to verzijo nadgradil, bi rad naložil nekaj kar deluje brez problemov.

lp

terminator

Pripravnik
24. okt 2007
33
0
6
Jaz sem bil najbolj zadovoljen s 3.00. 2.90 je bilo naloženo, ko sem 760ko kupil.
Pri tej verziji se mi je Garmin pogosto samodejno izklapljal, če sem pritiskal po ekranu.Moteče je bilo tudi, da se je večkrat kar izključil po ugasnitvi avta, namesto, da bi odšteval čas za opcije(napajanje z bat.) in se nato izklopil. Niso pa mape zmrzovale med vožnjo, kot se je to dogajalo pri 3.10.( Mape AR2.10 in AT2.11 skupaj ter Kamac3/3a). Zaradi zamrznitev sem šel nazaj na 3.00.
Zdaj pa imam 4.00 (prehitro).

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Sem ju naložil na svoj 255W in moram reči, da je grafika prav posrečena in dopadljiva. Toda sedaj mora procesor risati dva zemljevida naenkrat in osveževanje zaslona pade za polovico ali še več. Zgleda tako, kot na starejših garminih., vse se premika cukajoče in z zaostankom. Na podeželju še gre, v Ljubjani pa je prav moteče, posebej pri zavijanju v krožiščih in križiščih. Glavna prednost novega 255W je ravno v dvakrat hitrejšem osveževanju zaslona, ki poteka skoraj filmsko.
Zato sem vse skupaj spet vrnil na original, kajti nemoteča gladkost je konec koncev bistvena za navigacijo.

vide

Pripravnik
10. avg 2008
240
10
18
Cerkno
Pozdrav
Tudi jaz sem potegnil dol to posodobitev za TOPO vendar v MAPSourcu mi ne pokaže dreves. datoteko sem skopiral v FAM 844.
Ali sem naredil kaj narobe ali se bo to videlo šele v navigaciji ko bom to prenesel na nuvija.

Hvala LP

Kamac

Pripravnik
10. jul 2008
40
2
8
Limbuš
Citat:
Uporabnik vide pravi:
Pozdrav
Tudi jaz sem potegnil dol to posodobitev za TOPO vendar v MAPSourcu mi ne pokaže dreves. datoteko sem skopiral v FAM 844.
Ali sem naredil kaj narobe ali se bo to videlo šele v navigaciji ko bom to prenesel na nuvija.

Hvala LP

V zadnji različici (3 in 3a) so drevesa in šrafirana mestna območja narisana v karti Adria Route, na karti
Adria Topo so spremenjeni tipi črt za različne kategorije cest, gozdna območja pa so polni zeleni poligoni.
Da kombinacija AR&AT na Garminu deluje kot opisano, je potrebno zamenjati TYP datoteke v obeh (AR 708 &AT 844)

V Mapsource-u žal ne gre kombinirano prikazovati večih kart, se pa drevesa vidijo na AR karti.

LP,
Kamac

@JURIS: res je, da se pri kombiniranjem risanju dveh kart delovanje Garmina precej upočasni, vendar je to logična posledica dejstva, da ima Garmin z obdelovanjem dveh kart hkrati dejansko dosti več dela. Tam kjer je kompleksnost kart velika (gosta mestna območja) je vsekakor delovanje bistveno upočasnjeno. Prav tako je počasno prikazovanje, kadar želimo pregledovati širša ombočja (zoom out). Žal vsak plus pogosto s seboj prinaša še kak minus...

vide

Pripravnik
10. avg 2008
240
10
18
Cerkno
Evo zopet tukaj. To razumem da v MapSorcu ne moreš istočasno imet odprtih dveh kart. Tvojo datoteko z spremembami sem vnesel v oba FAM , vendar ni bilo spremembe v MapSourcu. AR je še vedno izris le zelene poligone namesto dreves. kaj storiti z originalno TYP datoteko - ali jo je treba izbrisat ? Ko sem to naredil mi je MapS javil napako in se karta ni odprla.

Brez zamire za nadlegovanje . Nisem še popolnoma vešč dela z vsemi temi datotekami.

LP

Kamac

Pripravnik
10. jul 2008
40
2
8
Limbuš
Citat:
Uporabnik vide pravi:
...kaj storiti z originalno TYP datoteko - ali jo je treba izbrisat ? Ko sem to naredil mi je MapS javil napako in se karta ni odprla.
LP

Točno tako, originalne TYP datoteke je treba izbrisat (ali še bolje preimenovat v kaj drugega, če želiš kdaj kasneje spet vrniti originalni izgled), ustrezno TYP datoteko iz arhiva https://www.alter.si/tabla/download.php?Number=398794 (tam so zadnje verzije mojih TYP datotek, ali s kakega drugega mesta, če želiš drugačen izgled) pa skopirat na njeno mesto in jo pravilno preimenovat. Če samo izbrišeš originalno datoteko, MapSource javi napako, ker je ne najde.

Torej še recept:
- v direktoriju FAM_708 (Adria Route) preimenuj datoteko I00002c4.TYP v npr. I00002c4.TYP_original, vanj skopiraj datoteko I00002c4.TYP_AR210_Kamac3 in jo preimenuj v I00002c4.TYP
- podobno v direktoriju FAM_844 (Adria Topo) preimenuj datoteko I000034c.TYP v npr. I000034c.TYP_original, vanj skopiraj datoteko I000034c.TYP_AT211_Kamac3a in jo preimenuj v I000034c.TYP

Ko to narediš, bi morale biti v MapSource-u vidne spremembe izgleda tako Adria Route kot Adria Topo.

Če želiš vrniti originalni izgled, enostavno pobrišeš spremenjeni I00002c4.TYP in I000034c.TYP ter I00002c4.TYP_original preimenuješ v I00002c4.TYP, I000034c.TYP_original pa v I000034c.TYP.

LP,
Kamac

vide

Pripravnik
10. avg 2008
240
10
18
Cerkno
Tako sedaj je operacija uspela ,karte funkcionirajo kot je opisano . Zanima me pa še kakšna verzija datoteke obstaja , saj sem pred kratkim videl garmina ki je prikazoval na gozdnih področjih imitacijo listavcev. Zanima me še kakšni so izgledi - kako se bo obnašala nova verzija AR2.2 v kombinaciji z AT2.11 ?

Hvala in LP

scania

Pripravnik
27. jan 2008
350
5
18
ACTROS 1851
ojla ker nisem glih tko vešč računalniku kot nekateri tuki gor bi vas prosil da bi mi pomagali: sem na nuwi 205 naložil AR2.20& AT2.11, pa imam težavo ker mi ne kaže hiš kot mi jo je z AR 2.0 in AT 2.11?
Bral sem te vseh 9 strani ki so tuki gor napisane..pa za vsako ko sem spreminjal v registru mi ni htelo MAP SOURCE-ja zagnati mi je javlal neko napako!

mi lahko kdo pamaga!?

marc

Fizikalc
26. apr 2008
1.205
26
48
Ne vem katera tema bi bila bolj primerna, ta ali nova AR2.20, Vprašal bom kar tu, čeprav se tiče AR 2.20 in AT 2.10. Če zamenjam originalno TYP datoteko s Kamacovo 3a mi nova AR ne dela, AR 2.10 pasem uredil brez težav. Ali zamenjava sploh ni mogoča, ali zopet delam kaj narobe?
lp