AR 2,20 skupaj z AT2,11

laksikon

Pripravnik
11. dec 2008
220
0
16
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
POI, ki jih iščeš so v bazi karte AdriaTopo 2.11.

Planinsko pot pa lahko poudariš smao z modifikacijo datoteke TYP, kar zahteva nekaj malega znanja, več ti bodo znali glede tega povedati v temi ko govorijo o prikazovanju mape AR in AT skupaj (Kamac popravek itd.).

živjo,

torej bi se moralo po defaultu prikazovat na karti vrhovi in koče? A se to kje posebej vključi v nastavitvah?

za TYP, pa vidim da je bilo že govora - bom si prebral.

Hvala in lp

I

Izbrisan uporabnik #488

Ne, to pa nisem rekel, da bi se morali prikazovati ti podatki med navigacijo.
Na Nuviju se prikazujejo samo ob pregledu karte, pri pohodniških napravah (Oregon npr.) pa tudi med navigacijo.

laksikon

Pripravnik
11. dec 2008
220
0
16
jaz imam garmin mobile xt na telefonu. V mapsource se da to regulirat z opcijo "podrobnosti zemljevida" in je lepo vse vidno, ampak v telefonu, kjer dam to opcijo v nastavitvah tudi na "največ", pa ni videti imena gor, hribov itd.

I

Izbrisan uporabnik #488

Ti pravim, da tega ne kažejo naprave v načinu navigacije, ampak samo pri pregledu zemljevida...

laksikon

Pripravnik
11. dec 2008
220
0
16
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Ti pravim, da tega ne kažejo naprave v načinu navigacije, ampak samo pri pregledu zemljevida...

saj to delam pri pregledu, brez navigacije. Recimo primer, Grmada in Šmarna gora lepo modro označena z nad. viši. in modrim simbolom na mapsourcu, ampak pri pregledu na telefonu mi pa to ne pokaže. Podrobnosti sem dal na "največ" ampak brez uspeha.
Nekje je neka finta v nastavitvah, po mojem

I

Izbrisan uporabnik #488

Na Nuvi 205 pri pregledu zemljevida pokaže ikono za hrib pri normalnih detajlih.
Pa imaš vklopljeno samo karto Atopo 2.11, da nimaš še kaj dodatno da prekriva...

163.png
175.png
182.png

I

Izbrisan uporabnik #488

Na Oregonu tudi pokaže jasno. Tam imam kombinacijo obeh kart.

68.png
107.png
141.png
145.png

laksikon

Pripravnik
11. dec 2008
220
0
16
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Na Nuvi 205 pri pregledu zemljevida pokaže ikono za hrib pri normalnih detajlih.
Pa imaš vklopljeno samo karto Atopo 2.11, da nimaš še kaj dodatno da prekriva...

sem tudi preizkusil, enkrat samo, drugič s kombinacijo AR,
še bom malo preizkušal pa bom videl kako in kaj.

Nazadnje urejeno:

laksikon

Pripravnik
11. dec 2008
220
0
16
ojla, nekaj sem spet zaj.

sem upgrajdal garmin na verzijo 5.00.20, ampak se mi je pojavil problem pri prikazovanju objektov ( hiš,trgovin... ) - ne kaže vseh objektov. Sem pa pravkar odstranil garmina, sformatiral kartico in vse naložil na novo. Uporabil sem novejšo verzijo. S starejšo mi je delalo.

če imam izbrano samo topo 2.11 so vsi objekti, če pa imam vklopljene obe karti (še AR 2.20) pa večina objektov izgine

kolikor sem bral forum ste pisali rešitve za starejše verzije.

A se je komu pojavila takšna težava pri teh novih kartah?

EDIT: kolikor vidim, se mi zdi da AR prekriva AT, kajti zelenkasta polja prekrivajo hiše - se vidi tu pa tam kakšen delček.
Tudi v mapsource imam na izbiro, pod 1. je topo, pod 2. je route. A je to narobe?

Nazadnje urejeno:

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Če si imel prej v redu moraš imeti tudi sedaj. Nadgradnja programa ne vpliva na prakaz kart (vsaj v tem primeru ne).

laksikon

Pripravnik
11. dec 2008
220
0
16
naložil sem na novo (saj stare file sem žal izbrisal) AdriaROUTE 2.20 in adriatopo 2.11. Route se shranil kot gmapsupp in topo kot gmapsup2. Vse lepo po navodilih. Pa ne dela. A vam ta kombinacija dela?

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Shranjevanje v več img-jev ni pomembno in ne reši problema prekrivanja AT2.11 s strani AR2.20. Popravi typ datoteko v AR karti ali img datoteke v AT karti in to na PC-ju še pred prenosom kart v img datoteko (ali več img datotek kot ti delaš). V tej temi so navodila.

waters

Pripravnik
31. dec 2007
42
0
6
Pri meni je podobno. Nekje dela nekje ne - predvsem v mestih ne!!! Imam pa Mobil XT. Mislim pa da je bilo to že nekje na forumu ali celo na tem postu omenjeno.

laksikon

Pripravnik
11. dec 2008
220
0
16
a je 100% isto tudi za novo verzijo 2.20? Preizkušeno?

drugače pa imam sedaj tako:

na primer, samo AT

ko pa dodam še AR je pa tako:

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
laksikon@ kaj ti ne vidiš nekaterih postov?
Pa saj pri stari verziji tega problema sploh ni bilo. Problem je v AdriaTOPO 2.11, ki je že dokaj stara. Dokler tu ne bo popravka bo tudi v vseh naslednjih AdriaROUTE verzijah enako!
Če bi se ravnal po mojem nasvetu dva ali tri poste nazaj bi imel problem že rešen!
In prikaz bi izgledal takole:

Nazadnje urejeno:

laksikon

Pripravnik
11. dec 2008
220
0
16
ja vidim, se opravičujem. Danes sem si prebral temo in sem naredil popravek od Kamac-a, verzijo 3, za topo sem dal 3a. Deluje kot mora in se lepo zahvaljujem. Res pa je , če bi si že to prebral na začetku bi vse lepo rešil, ampak je na forumu vsebina precej razmetana. Bom pa probal sam spreminjat TYP, saj me motijo planinske poti (rdeča se pokriva s črno itd.). rad bi, da bi bilo bolj razvidna rdeča črta (mogoče bolj debela), saj dosti kolesarim po hribih in hodim v planine

Nazadnje urejeno:

cuvaj

Zelenc'
8. dec 2008
26
0
1

In prikaz bi izgledal takole:

[/QUOTE]

Tudi sam sem si želel takega pogleda na mojem nuviju 205w, zato sem sledil navodilom.V direktoriju FAM_844 sem originalno datoteko I000034c.TYP zamenjal z I000034c.TYP_AT211_Kamac3a, jo poimenoval I000034c.TYP in AR2.20 ter AT2.11 na novo poslal na nuvija. Zadeva se je naložila vendar ko na istem mestu odprem zemljevid, kakor ga imaš ti odprtega vidim pogled, kakor ga je prikazal *laksion*. Se pravi tukaj pa tam kaka stavba. Da pa je hec še večji, mi je poleg gumba pojdi včasih prikazalo kilometre in predviden čas potovanja. Tega sedaj ni več. Tudi, ko sem dal nazaj original datoteko in še enkrat poslal karte na nuvija, teh podatkov poleg gumba ni več. Resnično bi prosil za nasvet, da spravim zadevo vsaj v prvotno stanje.
Že v naprej hvala za odgovore!
Lp

cuvaj

Zelenc'
8. dec 2008
26
0
1
Po 2x-nem ponovnem zagonu naprave, se poleg gumba zopet prikaže informacija o načrtovani poti, le da traja cca 6 sekund, da se prikaže. Zdi se mi, da se je včasih prej prikazala. Naj še omenim, da predno sem popravljene karte s Kamac-om poslal na nuvija, nisem iz njega nič brisal. Sem samo ponovno poslal in povozil prejšnji zemljevid. Seveda sem pošiljal preko MapSourc-a. Kje sem ga torej polomil, da na Zemlevidu Štule ne vidim objektov?

Podobne teme