apple tv

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
Si ga kdo lasti, kako se obnese? Zanima me predvsem kako laufa slika ali predvajanje muyike direkt iz iphone, ipada ali compa?

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
AppleTV2 mam jst in če hočeš, da je uporaben, ga moraš jailbreakat in dat gor XBMC. Kar je dobro je to, da tudi XBMC podpira Airplay...

lugi

Pripravnik
6. jul 2008
686
0
16
Prednost je XBMC, top =)

Question: Does the Apple TV 2nd gen output 1080p video?

Answer: No. The new Apple TV "hockey puck" is fully able to decode and play your 1080p videos using Apple's secret/private VideoToolBox API for hardware-accelerated decoding, but the video display is currently limited to 720p. The 1080p video is decoded, then down-scaled in hardware to 720p. This is low on the priority list to "fix", as it may be a hardware limitation and the ATV 2 has limited hardware resources (only 256MB RAM, etc.)

Sicer pa kmalu pride nov ATV (boljsi hardware)

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
XBMC je prednost ja, in to velika.

1080p videi se predvajajo, samo potem niso več 1080p videi, ampak samo še 720p.

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
Ok, kaj je to XBMC? Prednost pred wd playerji in podobnim pa je maybe da bp sliko iz inaprav preslikam na tv?:)al ne?

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
Thanx! Sem preletu in zgleda tkoa da oni stancajo neke skine z raznimi funkcionalnostmi, ki pa na koncu zatajijo, ko si jst ze specem kokice. Nism tok spreten pri teh stvareh da bi skos neki sraufu. Pustmo to. A zna apple tv bit zgolj se en monitor za mojo inapravo? Sam nastimam izhod na dalincu od tvja in vojla? Gre to al ne gre?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Baje prihaja apple tv 3. Namigujejo da naj bi prišel z ipadom3 ven.

Lahko kdo kaj več pove o tem airplayu. predvsem me zanima kako to uporablja doma

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Nimam ATV, uporabljam pa airplay preko xbmc beta. V praksi zgleda tako da na iphonu/ipadu izberem airplay source in video/avdio se čez par sekund začne predvajati na tv. Vse kar moraš narediti je, da vpišeš apple id in se lahko konektaš z vseh naprav, ki so avtorizirane na ta račun. Hd nisem testiral, večinoma uporabim za kak youtube video , ki ga donim preko fb ali twitterja.

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
za predvajanje na tv uporabljam aplikacijo imedia share
Poiščem na iPhonu/iPadu na You tube video in se v sekundi poveže z TV in predvaja BP
cheer.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
imediashare imam tudi na androidu, treba probat:))

a je ta ATV vbistvu nek računalnik, al je samo "neumen" predvajalnik, kot so recimo namesnki video prdvajlniki (xtreamer, wdtv...)?

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Nekje vmes. Gor laufa iOS, ki podpira tudi aplikacije. Če ga jailbreakaš lahko gor daš tudi xbmc.

Dumber

Fizikalc
19. feb 2008
1.017
4
38
Ptuj
Mene pa zanima, ali lahko potem ko ga jailbrejkaš še vedno uporabljaš osnovne funkcije apple-tvj-ja torej ogled filmov preko spleta itunes itd. In pa ali ta xbmc podpira podnapise. Trenutno imam xtreamer in sem super zadovoljen ampak bi ravno zaradi airplaya prešaltal na apple tv + xbmc. In pa ali je potem možno do medijev dostopat preko mreže.
lp

Nazadnje urejeno:

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
xbmc je top šit in ja podpira podnapise;)

A se ATV 1 lahko še za kaj drugeag uporabi. Cene so skoraj da smešno niske:)
Se ga lahko uporablja kot nek pc? Kolk je zadeva strojno močna?

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Jailbrake ne spremeni ničesar, kar se tiče osnovnih funkcij atv. Samo omogoči ti, da nalagaš aplikacije, ki niso v appstote. Predvajanje preko mreže je pa osnovna funkcionalnost. Samo brez JB si omejen na vsebine preko itunes. xbmc pa zna predvajati tudi s sharanega diska. xbmc podpira podnapise, zna jih tudi avtomatično dl s strani opensubtitles.org ali podnapisi.net. Sicer meni tega ni uspelo usposobiti v xbmc na pc-ju, samo ponavadi itak gledam brez podnapisov, tako da se niti nisem preveč trudil.

ATV pa čakam na trojko, ki upam da bo FullHD. Trenutna verzija je omejena na 720p output, čeprav predvaja tudi 1080p, ki se potem downsampla na 720p.

Dumber

Fizikalc
19. feb 2008
1.017
4
38
Ptuj
Super, hvala za odgovore. Torej bom tudi sam še do atv 3 mel xtreamer potem pa prešaltal.