Apple iPad 2

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Ne UK Apple store. Tam plačaš uradnio DDV, ki je že vštet v ceni. Dodatne carine ali DDV-ja pa potem pri pošiljanju iz UK ni, ker so v EU.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Ne. Tudi v Evropi imamo Apple Store mimogrede.
crazy1.gif

V USA ga ne bi kupil nikoli, ker ni tovarniško odklenjen.

Jap, jaz sem ga dobil iz Anglije, cena je bila malo pod 600€ (510gbp), poštnina je šla na račun prijatelja, ki mi ga je vzel.
http://store.apple.com/uk/browse/home/shop_iphone/family/iphone

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Um.. mene je moj iPhone 4 32GB prisel nekje 715 eur z borderlinxovo provizijo vred.. Ce bi vzel 16 GB, bi bilo pa okoli 660 eur..

Kolega je 2 mesca nazaj iz Svice privlekel 4ko, 32 GB za 680 eur iz uradnega Apple stora..

iPhone je drag, nic ne recem, samo ne pa pretiravat no
smile-1.gif

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Tiho bodi, jaz sem bil v Barceloni in se bik nisem odpeljal do Andore, bi bilo vse skupaj še 20% ceneje.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.920
662
113
No da vas malo pomirim... 600€ se mi zdi kar ok cena za nakup iPhone 4, če ga dobiš uradno odklenjenega in z veljavno garancijo seveda in če ne boš pogrešal widgetov. (Predvsem ker ga lahko čez eno leto prodaš za dobro ceno in kupiš novega...)
Moj osnovni point je bil (in smo zdaj že kilometre stran od njega), da se da za 230€ dobiti nov android telefon z zelo prijetno uporabniško izkušnjo.
In sigurno se bo v nekaj mesecih, dalo dobiti android tablico z enako prijetno uporabniško izkušnjo, za cca 200€-300€ (pa tudi če ne bo imela najnovejšega quad core procesorja in gazillion rama...).

Nazadnje urejeno:

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Hja primerjati je treba hardversko podobne modele, če hočemo imeti pošteno primerjavo kajne.

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.406
487
83
::1/128
Tudi sam sem dobil štirico iz UK Apple Store-a na dom za cca. 600€ in to pred pol leta, če je pa v Sloveniji dražje me pa ne moti, vsaj bolje drži ceno (kupit se pa itak da iz EU brez švercanja itd.). Na pa ne bi več offtopic.

Je že kdo prečekiral koliko pride naročilo iPad2 iz US Apple Store+ poštnina prek BL+ davek in carina za najbolj neučakane ozrioma katera bo najugodnejša vrjanta, ko se začne prodajat v Evropi.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.920
662
113
Ja ampak sploh ni bil point v temu.
crazy1.gif

Tema o tem a je iPhone predrag, glede na podobne modele je bila že miljonkrat prežvečena.
In imaš kup android telefonov z bolšim hardwerom od iPhone 4 pa stanejo manj... ampak to ni tematika te teme.

Meni je npr. popolnoma vseeno kaj piše v specifikacijah, če je uporabniška izkušnja prijetna.

Recimo da imaš tablico A, ki ima noter hrčka namesto procesorja in stane 250€.
Potem imaš pa tablico B, enakih dimenzij, ampak ima noter 16 jedrni procesor, stane pa 500€...

In če se bo tablico A dalo uporabljati enako prijetno kot tablico B, verjemi da me popolnoma boli k kakšen hardware je noter in bom seveda kupil tablico A. Hrčku bom dal vode in hrane vsake toliko pa je.
grin1.gif

In vsak normalen človek bi moral razmišljati o tem a se mu splača dati 250€ več, če pa ne bo opazil razlike v uporabi?
Če pa ima toliko €€€ da ne rabi razmišljati o tem, potem pa toliko bolje zanj ampak dvomim, da to velja za večino.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.029
11.150
113
mah takih imaš polno , vse applovo, nova neka češka kola, doma pa kruh in voda,
smile-1.gif

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik XSIDE pravi:
Je že kdo prečekiral koliko pride naročilo iPad2 iz US Apple Store+ poštnina prek BL+ davek in carina za najbolj neučakane ozrioma katera bo najugodnejša vrjanta, ko se začne prodajat v Evropi.
Prijatelj, ki je moj Apple "diler" v Angliji pravi, da se jih bo dalo dobiti konec meseca in v začetku naslednjega. Ima znanca, ki ima Apple trgovino tam, kjer živi in ima "in-time" informacije (vsaj do zdaj so bile). Jaz imam že naročenega. Tastari iPad gre v dobrodelne namene k bratu.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Citat:
Uporabnik futuristic pravi:
Meni je npr. popolnoma vseeno kaj piše v specifikacijah, če je uporabniška izkušnja prijetna.
Evo... tukaj imaš pa popolnoma prav! In ko ravno omenjaš, da ima veliko Androidovih telefonov močnejše specifikacije od iPhonov... ima pa iPhone s slabšimi specifikacijami vseeno boljšo uporabniško izkušnjo (ker kljub slabšem HW-ju deluje hitreje).

Primer je recimo tvoj LG, ki ima 600MHz procesor. Ko boš imel priložnost, ga primerjaj z iPhonom 3G (400MHz) in iPhononom 3Gs (600MHz) pa boš videl, o čem govorim. Dejansko je po uporabniški izkušnji Androidni telefon s 600MHz procesorjem in ostalim hardwareom istega ranga primerljiv z 2 leti starim iPhonom, ki ima slabši HW.

Androidi morajo biti pač hardwaresko napumpani do konca, da sistem deluje približno tako gladko kot iOS naprave iste generacije. In sedaj je Apple z iPadom 2 tako napumpal hardware, da bo imela konkurenca resne težave, če jih bodo hoteli dohajati v uporabniški izkušnji.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Iphone 3G, je prava žalost, sem včeraj malo delovanje pretestiral in se meniji dolgo časa odpirajo (nastavitve tudi do 4 sekunde), tudi scrollanje na trenutke ni tako gladko. Je nejailbreakan, iOS 4, ter z malo aplikacijami, zato se mi je zdelo čudno. Sem pa včeraj prvič videl delovanje 3G-ja a sem vseeno mislil, da deluje hitreje, še nokia 5800 je delovala hitreje, tako da mislim da ne more biti več nobenmu telefonu konkurenca razen po kvaliteti zaslona, delovanje je pa zdaleč od hitrega in tekočega.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
iPhona 3G so z iOS 4.0, 4.0.1, 4.0.2 res pohabili. Pri iOS 4.1 je že malo izboljšano. Pri iOS 4.2.1 je pa spravljeno približno na isti nivo kot je bil pri 3.1.3 (čisto uporabno). Nadgradnje na 4.3 pa več ne bo dobil. Tako da je tvoj test zelo relativen... verjetno si imel v rokah telefon z naloženo eno izmed slabih serij iOS-a. Če na 3G-ja naložiš primerno verzijo SW-ja, bo letel v primerjavi z N5800.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Je na verziji 4.2.1 in sem bil res razočaran nad delovanjem. Mogoče tudi zato, ker sem imel do sedaj samo iphone 4,ostalih iphonov pa ne, vendar glede odpiranja nastavitev nisem pretiraval, dejansko je trajalo 3,4 sekunde.
Se opravičujem za offtopic.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Ja... v primerjavi s 3Gs in 4 je res žalost. Ampak še vedno primerljiv z Androidom, ki ima 600MHz.

Isto bo z iPadom... kdor bo sprobal iPad 2, bo z enko popolnoma razočaran (čeprav bi bil ta trenutek čisto zadovoljen).

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Jaz ne rabim imeti nobene insiderja v Apple-u... pa vem, da bodo po evropi iPad 2 na voljo 25. marca
smile-1.gif

Že res, samo spet pričakujejo naval in posledično [censored]čke s šotori pred štacunami. Če ga naročiš "na dom" pa bo prispel konec tega ali začetek naslednjega meseca, to sem mislil. Da bi za kerokol stvar taboril pred štacuno, nisem in ne bom.