Apple iPad 2

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.513
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
V predstavitvi je bilo receno, da moc pritiska meri dodatno s senzorjem gibanja (giroskopom)... ker pac ce bolj pritisnes, se bolj premakne... To pomoje deluje samo, ce imas iPad v roki ali na kolenih. Ce je na stabilni podlagi, pa to ne bo ravno delovalo
smile-1.gif

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Aja... to govorite o GarageBandu. Ja... glede na to, da giroskop res meri samo gibanje, verjetno uporabljajo določene algoritme, kako iz tega predvidevati moč "klofotanja" po ipadu
smile-1.gif

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.202
3.826
113
ksz...

Kaj pa teamviewer? Zadevo sem videl na delu in je uporabno. Če greš recimo kam na sestanek in rabiš kaj pogledat na službeno omrežje. Edino ne vem kako se kaj obnese pri 3g povezavi.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.920
662
113
Težko, ker tega ki imam jaz v mislih pride ven šele Aprila. Imel bo pa 10" kapacitivni lcd in pa Contex-A8 procesor.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.920
662
113
Sem prepričan, da je par let nazaj bila kakšna anketa s podobnim rezutatom za iPhone. (na skromnih 4k vprašanih, verjetno vsi iz USA)
Pa ga je vseeno android povozil v prodajnih cifrah...

Pa tudi če bi bilo število vprašanih 10x večje in bi bili iz celega sveta me podoben rezultat nebi čudil, ker trenutno dejansko ni tablice ki bi lahko konkurirala iPadu.
Ker s skoraj 2x višjo ceno in s sistemom, ki še ni dodelan (Honeycomb) težko konkuriraš napravi, ki je tako softwersko kot hardversko zelo dodelana.

Čez kakšno leto, pa zna biti situacija zelo drugačna, ker bo Android za tablice že poštiman v 0 in bo veliko število proizvajalcev poskrbelo za dober hardware.
In to za žepu prijazno ceno.
wink-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Čez kako leto.. jaz raje uporabljam moj ipad kar danes, čez kako leto si bom pa omislil ipad3.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.920
662
113
Citat:
Uporabnik Dacho pravi:
Kot so žepu prijazne cene android telefonov?

Ja.
smirk-1.gif

Moja ima LG Optimus One in je telefon prva liga in sigurno povprečen uporabnik ne rabi nič boljšega (dražjega).
Cena na prostem trgu 235€. http://www.expansys.si/lg-optimus-one-p500-205526/

To je sigurno bolj žepu prijazno kot pa 810€ za iPhone ane... klik pa me ne bo živ človek prepričal da je 3x slabši, ker ni...

Ne vem za noben "high end" android telefon, s ceno preko 800€. Večina so pol te cene.

Sicer pa nazaj na temo, ki je o iPad 2.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Saj te tudi iPhone 4 ne stane čez 800 eur. razen če si budal in ga dejansko na tej strani kupiš.
bonk.gif

Če pa le to nisi ga pa dobiš za 600 eur.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.920
662
113
Govorim o cenah v priznanih štacunah, zato da lahko realno primerjam cene modelov. Ker na bolhi lahko dobiš večino novih android telefonov po ceni, kot je subvencionirana pri operaterjih plus cca 10%... ampak to ni ravno merodajno ane.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Priznanih štanucah? Jaz sem ga kupil v Apple Storu in sem dal par eur. čez 600. Ali Apple Store mogoče zate ni priznana štacuna?
crazy1.gif

Čisto mimogrede. Koliko pa recimo stane Desire HD v prosti prodaji?

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Primerjaš low-end androida z iPhonom? Tvoj LG je "jajc hardware" in temu primerna je tudi cena. Povprečen uporabnik ne potrebuje takega telefona... ampak je za povprečnega uporabnika dovolj "neumen telefon". Povprečen smartphone uporabnik pa potrebuje boljši telefon od tistega LG-ja. Drugo je pa to, da marsikdo kupuje pametne telefone, čeprav jih sploh ne potrebuje. V tem primeru pa nima veze, kaj kupi, ker mu tako ali tako ne koristi.

iPhone, ki je na nivoju tvojega LG-ja, je iPhone 3G (ja... dve leti star telefon)... in tega dobiš že za 200€.

iPhone 4 se pa prodaja za 600€ v priznanih štacunah (seveda ne v Sloveniji, ker pač nimamo uvoznika in morajo uradne štacune dodati 20% davka na maloprodajno ceno v tujini). In glede na to, da smo v EU, nakup v tujini ni noben problem.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.920
662
113
V expansysu ki je očitno ZELO draga štacuna saj prodaja iPhone 4 po 810€ stane Desire HD 450€.
http://www.expansys.si/htc-desire-hd-eu-203895/

iStore pa verjetno ti misliš v ZDA in si ga potem prešvercal v SLO, seveda brez da bi plačal carino in DDV ane?
Ker drugače si ne znam razlagati zakaj sem jaz našel najcenejšega v štacuni za 725€: pixmania

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Ne. Tudi v Evropi imamo Apple Store mimogrede.
crazy1.gif

V USA ga ne bi kupil nikoli, ker ni tovarniško odklenjen.