ksz
Moja izkušnja z MacBook Pro. Seveda dolgoletni MS uporabnik od prvega PCja dalje...
Kot celota, torej HW + SW je zadeva skoraj idealna. Odlično elegantno čvrsto ohišje, dober ekran, nenadkriljivi trackpad (predvsem to, da razume več prstov - kot iPhone), dolga avtonomija, osvetljena tipkovnica so plusi, ki spremenijo mašino v dejanski prenosnik, nekaj kar na PCjih in Windowsih praktično ne obstaja. Predvsem zato, ker winsow ne moreš normalno uprabljat z nobenim trackpadom, so premajhni, pa samo en prst razumejo. To je zame največji napredek prehoda na Maca.
Največji HW minus MacBooka? Tipkovnica - pomanjkanje PgUp, PgDn, Home, End, Ins, Del. To je pa res jeba in ena od neumnejših stvari na katerih vztraja Apple.
OS X? Se ga navadiš, niti ne pizdim preveč. Glavna naloga je itak foto editing (Lightroom, PS). Itak imam pa BootCamp in Parallelse, tako da lahko vedno uporabim XPje, če jih rabim. Velikokrat so štartani poleg OS X na drugem namizju, tako da imam na voljo najboljše iz obeh svetov.
Pomanjkljivosti?
Ja dva sistema vzdrževat, malo si razcepljen, ker je Mac tipkovnica malo drugačna od windows (zamenjan Alt recimo), zapomnit si milijon novih shortcutov, ... iTunes, še vedno se mi toži po Winampu...
Definitivno mi ni žal, ni pa še idealno.