Sem se cepil, sem na strani cepljenja, ki bi rešilo problem. Nikakor pa nisem na strani neumnih ukrepov in sedaj konstantnega špikanja v imenu neke zaščite, ki deluje slabo. Ne morem podpreti brezglavega siljenja v nekaj, kar v bistvu ne deluje. Poleg tega so neki stranski učinki, ki si jih jaz ne želim, sploh pa ob zelo pogostem špikanju še povečam možnost pridobitve teh učinkov.
Po drugi strani imam pred sabo primere obolelih, ki so šli čez okužbo kot keks in imam primere pred sabo, ko se še vedno pobirajo in še dolgo ne bodo taki kot pred okužbo. Pa to niso 60+ stari ljudje s kup boleznimi, pač pa 30 - 40 let stari športniki brez dneva bolniške v zadnjih x letih. Sedaj pa ne pride po stopnicah v gornje nadstropje.
Ni vse črno belo. Cepiva niso dovolj dobra in dovolj varna, to je dejstvo. Države pa z njim dobesedno posiljujejo brez občutka za človeka in celotno situacijo. Očitno nas bodo prisilili v pogosto cepljenje, drugače živeti ne boš več mogel niti približno tako kot včasih. Kljub cepljenju boš še vedno pod mnogimi ukrepi in omejitvami. In zaradi cepljenja boš mogoče tudi pokasiral kakšen dodaten problem, ki ga drugače ne bi.
Kar je popolnoma kontradiktorno s tem, kar naj bi cepiva prinašala.