Antivirus.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Nod je bil pred 5 leti.

Avast, Avg in Avira so ga že zdavnaj prehiteli. Pa še te kraki so vsi zanič zadnje čase za nod-a.

Najboljše je eden od teh treh zgoraj s kakšnim firewallom npr. zonealarm.

In imaš zastonj eno dobro kombinacijo .

Dinotti

Fizikalc
27. sep 2010
1.226
0
36
Ljubljana
Sm probu, in ne dela. Daš pod exclude določen file, direktorij ampak vseeno ko odprem rar z aktivatorjem mi ga zbriše. Probu sm tud z izklopom zaščite in mi ga spet zbriše. Kr neki!

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik Dinotti pravi:
Vem, da so za Nortona govoril, da požre ful rama in upočasni komp. Zdj nevem kaka je situacija. Vedno sm mislu, da je NOD,top a je očitno daleš od tega!

Norton se je ful spremenil z verzijo 2008 ali 2009. So celoten program na novo napisali in je trenutno en 'najlažjih' antivirusov.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
3
38
Zakaj bi bil nod32 daleč od dobrih AV? Sem bil 5 let uporabnik, pa ga lahko samo pohvalim.Ker pa so lani začeli precej nadzorovat licence, pa sem prešaltal na free MSE. Dela vredu!

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
V zadnjih letih je pogrnil pri vseh, ki jih poznam, da so ga imeli nameščenega. Pa sem ga včasih tudi sam imel (legalnega), ampak ga je potem začel srat in nič ni znal preprečit. Potem pa zaženeš kak konkurenčen online scanner in ti najde vse živo
bonk.gif

luknjac

Pripravnik
21. feb 2008
374
13
18
Tem tabelam ni za verjeti. Teste izvajajo kao "analitske" hiše/spletne strani, v resnici pa vsi vemo da je denar sveta vladar. Kdor več maže, boljši je.

Drugače je pa glede antivirusnih programov tako. So neke smernice, vendar ne veljajo zmeraj. Na primer kaspersky je znan kot zelo dober za odstranjevanje že naloženih trojancev,virusov... njegov minus je da požre veliko sistemskih resourjev in niti ne blesti pri preventivi. Nod32 porabi zelo malo procesorske moči, in je tudi dober pri preventivi, ni pa najbolj uspešen pri brisanju že naloženih virusov. Norton je imel kar velike probleme pred parimi leti, in je zaradi tega izgubil na tržnem deležu, vendar se je v zadnjem času popravil in je zelo dobra alternativa. Avast sam po sebi ni slab, ni pa tako dober kot ga spet nekateri opevajo......

Se je pa treba zavedati, da smo v največji meri še zmeraj sami krivi za viruse na naših računalnikih. Z zelo enostavnimi ukrepi se lahko mirno sprehajamo po internetu brez anitvirusnega programa.
Nekaj napotkov:
-ne klikaj na pasice
-ne klikaj na 1000 uporabnik
-ne klikaj zadeli ste 1000000€
-uporabljaj različna gesla za logiranje na različnih straneh
- predno downloadaš torrent poglej komentarje
-ne odpiraj mailov ki imajo že naslov čudn
-uporabljaj razne vtičnike ki blokirajo raznorazne strani
.
.
.
Sam uporabljam windows firewall ter microsoft security essentials pa mi v 4 letih ni uspelo dobiti virusa. Tako da z glavo na internet pa se 90% virusov ogneš brez antivirusnega programa.

Wild

Pripravnik
5. okt 2011
203
0
16
100 % antivirusne zaščite ni, ali
noben antivirusni program ti ne garantira da ne boš dobil virusa.

Glede antivirusov je mnenj toliko kolikor antivirusov obstaja.

Moje mnenje.
Od kar je zunaj MSE ( Microsoft Security Essentials) ga nameščamo na vse računalnike. Ne nameščamo tam kjer stranka izrecno želi kaj drugega.
Izkušnje zaenkrat zelo dobre naprav ostalim brezplačnim in nakaterim plačljivim antivirusnim programom.
Seveda je pogoj da so sama okna na računalniku licenčna.
MSE deluje tudi na strežnikih (preverjeno), in razmišljamo tudi da ga namestimo tam.
Kot sem rekel mnenj je pa veliko
smile-1.gif

Lep pozdrav

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
V zadnjih letih je pogrnil pri vseh, ki jih poznam, da so ga imeli nameščenega. Pa sem ga včasih tudi sam imel (legalnega), ampak ga je potem začel srat in nič ni znal preprečit. Potem pa zaženeš kak konkurenčen online scanner in ti najde vse živo
bonk.gif
To "vse živo" pogosto ni nič resnega. Razni kukiji in podobno, ki ogrožajo toliko, kot voznik na samotni cesti z 5 km/h čez omejitvijo.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Zastonj AV so več kot dovolj za 99% situacij.

Pri krekih ravno v kreku lahko dobiš trojanca. Se ne splača.

Edino kar lahko zamerimo zastonj AV je, da (nekateri, ne vsi) updatajo definicije le enkrat dnevno.

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
Sam uporabljam F-secure ker sem ga zastonj dobil pri svojen ISP-ju. Preveri kakšno zaščito ti nudi tvoj ISP, grem stavit da bo boljša kot kaka zastonjska alternativa.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Tudi dobra ideja.

Lahko kdo poda, kateri ponudnik ponuja kaj?

Za Amis vem, da je pred časom ponujal kot del paketa neki programski paket, ki je temeljil na F-Secure (če se prav spomnim).

NeMeBasat

Pripravnik
28. maj 2008
248
0
16
Toti Maribor
Kolikor vem ima Siol Pando, Telemach Smart Guard, Amis Internet Security , T-2 pa mislim, da nima nič....pri Siolu je mislim, da 1€ na mesec za ostale pa ne vem.....naj me kdo popravi, če informacije niso 100%.... ((:)

LP B.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Alijen pravi:
Amis ima še vedno zastonj f-secure. Ta stvar niti ni tak slaba.
Prej so imeli velik link na prvi strani, zdaj tega ne vidim več, zato sem napisal tako kot sem.
Kje pa je zdaj link? Ali kar direkt of F-Secure vzameš?

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.306
821
113
Citat:
Uporabnik Wild pravi:

Moje mnenje.
Od kar je zunaj MSE ( Microsoft Security Essentials) ga nameščamo na vse računalnike. Ne nameščamo tam kjer stranka izrecno želi kaj drugega.

zmaga.gif

lp