android vs. Win 7.5

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Vzami Omnio. Z androidom na Galaxy Ace boš razočaran, telefonček je namreč kar podhranjen pa tudi med tema dvema telefonoma že na papirju ni primerjave. Wp 7.5 je podobna zadeva kot iOS, zaprt sistem, deluje na podoben način. Delovanje je zelo tekoče brez zatikanja, zna pa mogoče biti problem najti kakšno specifično aplikacijo vendar se tudi na WP veliko dela tako da pomoje ne bi smelo biti straha.

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.285
195
63
Se strinjam, Android in Galaxy Ace sta slaba kombinacija. Imam, nisem navdušen. Konec koncev nisem navdušen niti nad Androidom samim, ki mi vedno bolj deluje kot polizdelek.

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Probaj 4.1.1 na Nexusu, ne boš več enakega mnenja
wink-1.gif
Za avtorja teme pa kot sem rekel, ne kupuj podhranjenih aparatov z Androidom ker boš razočaran. V tem primeru WP 7.5 FTW ali pa kakšen močnejši aparat z Androidom, teh vstopnih modelov pa res ne priporočam.

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik noker pravi:Kako se obnese Win 7.5?
Novi WP8 je za vogalom. Jaz bi malo počakal na nove modele, obstoječi WP7.5 se bodo dali nadgraditi samo na WP7.8.

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Bojo pa cene WP 8 spet visoke in nepremerljive z omenjenima aparatoma, pa če ni zahteven uporabnik mu bo WP 7.5 oz. 7.8 služil čisto OK, saj so že veliko pomankljivosti odpravili.

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Hvala za pomoč !!

Sicer sem se sam močno nagibal k Omnii, ampak ker telefon ni zame, temveč za partnerico, sem rabil še "drugo mnenje".

Zase osebno ne bi vzel nobenega od teh dveh, sta pa oba poceni pri @M in zanjo verjetno dovolj dobra. Pa tudi sedaj ima WIN telefon, samo da še starega (ver.6.5, Omnia pro).

Torej bo očitno "padla" Omnia ...
cheer.gif

Nazadnje urejeno:

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Tudi jaz mislim, da bo prava izbira v tem rangu Omnia. Praktično Androidi v nižjem rangu (ker so strojno podhranjeni) nimajo primerjave z WP7 telefoni. WP7 imajo vsi 800x480 resolucijo in tekoče delovanje brez zmrzovanj.

Keki

Pripravnik
26. okt 2007
869
9
18
Kamnik
Katere Androide (cenovno mislim) bi pa po delovanju že lahko postavili ob bok WP7/ 7.5?

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
vse kar ima isto konfiguracijo kot WP
wink-1.gif
Se pravi od 1GHz in 512MB RAM-a naprej. Je pa spet odvisno od proizvajalca in SW-ja, recimo Nexus S bo delal super, Galaxy S bo pa lagal, pa je skoraj identična konfiguracija.

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
No ni čisto tako. Androidi potrebujejo vsaj 2jedrni procesor in 1gb rama (ok, morda 512 MB bi tudi še šlo). Kar je manj po nekaj tednih/mesecih uporabe sistem "zabaše" in se pozna podhranjenost. Tako da, min nekako galaxy S2 za normalno delo.
Sicer pa za vse, ki se nočejo ukvarjat s telefonom, kaj in kako nastaviti da bo delovalo, ki jim ni pomembno personalizirati vsako malenkost je WP7.5 brez vprašanj prava izbira.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Citat:
Uporabnik Sijan pravi:
No ni čisto tako. Androidi potrebujejo vsaj 2jedrni procesor in 1gb rama (ok, morda 512 MB bi tudi še šlo). Kar je manj po nekaj tednih/mesecih uporabe sistem "zabaše" in se pozna podhranjenost. Tako da, min nekako galaxy S2 za normalno delo.
To ne drži čisto. Verjetno drži za Android, ki ga izdaja Samsung. Ker vso svojo kramo tlači v Androida.

Nexus, ki ga izdaja Google pa to ne drži.

Ista fora je kot Windows in Linux. Za linux rabiš 2x manj specifikacij za enako delovanje.

Ne vem kater Nexus, prvi ali drugi, ki ga je izdal Google je delala verzija 4.0 čisto brez zatikanja.