Android tablice

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Mogoče sem se nerodno izrazil, zanimajo me samo 10 inčne zadeve, razni 7, 8 inča ne pride v poštev...

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Transformer Prime mislim, da še nekaj časa ne bo imel konkurence, pride pa v decembru. Hudobija

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
A to misliš Asusa? Onega iz 2h delov? Ja roko na srce, ta Asus (ne poznam modela) ki je prav tako TAB/laptop varianta ima display za kozlat, sem ga malo uporabljal in lahko rečem samo "ne hvala". Zelo mi je pomembna kvaliteta displaya.. kar pri TAB-u za moje pojme JE.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.561
464
83
ali ICS podpira polno večnitenje? sedaj vemo da glasbo predvaja v ozadju drugo ne
kako se bodo obnašale trenutne aplikacije?

gr69

Guru
15. dec 2009
11.639
2.687
113
še v SLO - ampak komaj
fse najboljše (čeprav si ne zaslužiš
tongue-1.gif
)

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.495
7.010
113
Pregledala sem malo naslednje tabe:
- Asus Transformer (brez docka)
- Motorola Xoom
- Acer Iconia
- Hofer Medion Tab

Transformer Prime sem izpustila, ker ga letos k nam najerjetneje še ne bo.
Mali oglasi, če ne izdajo računa, me ne zanimajo.
Cena vseh tam tam nekje (sploh, če se vse razen Hoferjevaga uvozi od drugod), vendar se mi zdi, da Hoferjeva kombinacija cena + specifikacije še vedno vse nese.

Torej zakaj se vam zdi, da je Hoferjev predrag, razen tega da gor piše Medion. Saj če notri pogledaš, imajo pa vsi enake procesorje pa vse.

Drugi faktor precej pomemben pa je naslednje. Kako je s temi tablicami in "neuradnimi" podporami v smislu:
- rootanja
- custom ROMov, sploh ICS, če uradne nadgradnje ne bo
tukaj se mi zdi, da Medion najbolj pogrne, razen, če tudi ostale tablice ne uživajo preveč podpore

Nazadnje urejeno:

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
Torej zakaj se vam zdi, da je Hoferjev predrag, razen tega da gor piše Medion. Saj če notri pogledaš, imajo pa vsi enake procesorje pa vse.

Drugi faktor precej pomemben pa je naslednje. Kako je s temi tablicami in "neuradnimi" podporami v smislu:
- rootanja
- custom ROMov, sploh ICS, če uradne nadgradnje ne bo
tukaj se mi zdi, da Medion najbolj pogrne, razen, če tudi ostale tablice ne uživajo preveč podpore

Najprej vprašaš zakaj se nam zdi predrag, potem si pa v naslednjem stavku sama odgovoriš
aplauz.gif

Pozabi na nadgradnje, če zadeva nima za sabo skupnosti, ki bi za to napravo razvijala. Zaradi tega razloga mediona nima smisla kupovat.

Transformer prime naj bi se pri nas prodajal še ta mesec.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Glede na to, da je Transformer Primer tik pred vrati se mi zdi nesmiselno kupovati bilokatero tablico v rangu 400-500€, saj se bo za enak denar dobilo praktično še enkrat toliko
smile-1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
če je ta hofer zadeva v bistvu neka druga popularna tablica, samo z drugačno značko gor, pol si na konju kar se tiče drugih romov. Če pa ne, pa si v dreku
smile-1.gif

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.495
7.010
113
Hja, to mi je jasno. Ampak nihče nič ne ve. Bo treba kaki teden počakati, da se vidi, a je identična katerikoli drugi oz če je kje kaki interes skupnosti tole spremljati. Hofer nekako dvomim, da bo skrbel za updejte.

Transformer prime me ne interesira, ker ne verjamem, da bo do novega leta že zdaj so pa cene (v prednaročilu sicer) od 599€ gor. Toliko pa ne dam. iPad me ravno tako ne zanima, iOS je še OK sam po sebi, ampak z iTunesi nimam pa nikakršnega potrpljenja.

OK, pa če damo zdaj te 3 na stran. Močno kolebam med transformerjem in xoomom. Cena enaka - tam okoli 370€. Katerega? Xoom mi je bolj všeč, je tudi malo manjši, vendar kako je z ekranom. Je res tako zanič oz. toliko slabši od transformerja? Nekako ne vem, če bi se pri meni to toliko poznalo, ker bi bila tablica veliko za branje - knjig, časopisov, internetne strani ipd. Ne toliko za gledanje filmov (na kakem dopustu mogoče) ali slik. Pa še dvakrat več spomina...

Nazadnje urejeno:

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Samo eno vprašanje... zakaj takšno navdušenje nad Xoom-om? Kaj ima tako posebnega? Namreč koliko sem gledal so kar dragi...? Lp

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.495
7.010
113
Cena je enaka. Zato sprašujem... Bi bilo veliko lažje izbrati, če bi bilo 100€ med njima razlike.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Zakaj potem raje ne kupiš Galaxy Tab-a 10.1 preko kakšne bolhe? Kolega je ravno včeraj kupil novega zapakiranega za 350,00€, vzet iz Mobitela, račun, garancija... Imaš kompleten rom support in vse... Ali sem jaz slučajno kaj zasledil v zadnjem mesecu in je TAB med slabšimi?
smile-1.gif