Android tablice

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Hmmm po čem sklepaš da je brez V boljši? Brez V je večji, kamera je slabša, baterija manj drži. V čem je 10.1 boljši? Koliko vidim je le tanjši, to pa je tudi vse? Ali me oko je*be?
smile-1.gif
Aja to me še zanima, 10.1 brez V je iz aluminija? Ali je tisto od zadaj srebrna plastika? Namreč 10.1V sem imel v rokah že 2 meseca nazaj na Simobilu in je plastik fantastik... Lp

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Aja zdaj vidim, 10.1 ima TV out, pa nek PLS screen, sicer nevem če je to boljše, pa nekih par zadevih pri WiFi-ju...

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.130
10.992
113
kod Džej-Zija
Teža, debelina, gorilla glass pa pls tft matrika, do 64 gb spomina, BT verzija 3.0, novejši android, tv-out, zaradi novejšega SWja potem novejši quickoffice, ki je tudi editor, novejši flash podpira, pa še baterija ima za dlako večjo kapaciteto.

Sta pa to v osnovi skoraj enaki tablici, razlika je zame v resnici kozmetična.

Accord

Pripravnik
2. sep 2007
960
22
18
Neke vrste plastike. Ampak meni je obcutek tak, kot da je trda guma. Ni hladno, na otip mehko. Jaz sem ga dal v etui.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Katera 10' tablica bi pravzaprav bila zdaj top buy? Načeloma mi je vseeno a piše gor čunga lunga, Samsung ali jabolko, samo da zadeva deluje. Pa 500$ definitivno ne dam zanjo! Srfanje, kak word, kak film, nujno pa možnost vstavitve SD kartice ali priklop usb readerja, da lahko pregledam in uredim (barve, crop) fotografije narejene z digitalcem.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Jaz bom verjetno TAB-a 10.1 vzel čeprav čakam kaj novega, mislim da bo v roku pol leta poplava na tržišču teh tablic, tudi dost boljše zadeve bodo ven prišle...

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.561
464
83
Jaz bom zase kako leto počakal. Verjetno vsaj do izida WIN 8.
Koncept napravic je zelo uporaben. S poplavo modelov bodo šle cene dol zmogljivosti pa bodo rasle.

V hiši je sicer MSI Winpad (ima mama namesto TTX za novice brat in po slabe pol leta ga presenetljivo dosti uporablja), ki pa je za moje pojme precej počasan a zaradi windows osnove kar uporaben. Je bil pa dejansko kupljen mal prehitro. Sicer ga včasih vzamem namesto 15" prenosnika.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.916
659
113
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
Pozna mogoče kdo to zadevo?
http://www.dealextreme.com/p/1...11-800mhz-53498

Resistivni zaslon, pa pakiran v tako škatlo, da izgleda kot fake od ipada, posledično znaš imeti težave na carini.
Polega tega moraš dodati h ceni še 20% ddv in carino.

Mogoče bi bilo boljše če gledaš uk amazon, ker imaš realne reviewe zraven:
http://www.amazon.co.uk/A1CS-X220-TABLET-ANDROID-1080P/dp/B004F33FJ6/ref=zg_bs_429892031_3
http://www.amazon.co.uk/ARCHOS-10-1-GB-Internet-Tablet/dp/B00422W5QO/ref=zg_bs_429892031_26

Nazadnje urejeno:

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.916
659
113
Od archosa je multitouch (drugi link):10.1 inch Connected Android tablet with capacitive multitouch screen

Samo ta ni več tako poceni, ker bi prišel s poštnino cca 230€.

azeed

Pripravnik
15. sep 2011
104
2
18
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
Katera 10' tablica bi pravzaprav bila zdaj top buy? Načeloma mi je vseeno a piše gor čunga lunga, Samsung ali jabolko, samo da zadeva deluje. Pa 500$ definitivno ne dam zanjo! Srfanje, kak word, kak film, nujno pa možnost vstavitve SD kartice ali priklop usb readerja, da lahko pregledam in uredim (barve, crop) fotografije narejene z digitalcem.

ostane ti še asus transformer 400 eur ali 500 eur z dock tipkovnico...

sicer pa tudi sam nisem pameten kaj je v tem trenutku za kupit...

pri vsakem od 3 me nekaj moti

ipad2:
- zaprtost sistema oz. omejenost na itunes. kolikor vem ne moreš kar priklopit zunanjih spominskih/usb kartic in prenašat datoteke (razni dropboxi itd. zame osebno niso zadosten izgovor)
- razen 3g modela (ki pa je dražji) nima GPS
- razmerje ekrana ni 16:9

galaxy tab 10.1
- nima microsd/usb vhodov (je treba dokupit ustrezen adapter)

asus eee pad transformer
+ verzija z dock tipkovnico pa IMO pridobi na skupni (uporabni) vrednosti: USB vhod, sd card reader, dodatna baterija (za skupaj do 16 ur delovanja)...
vse lepo in prav... pomojem bi komot bil to best buy ampak kljub vsemu ima tudi težave:
- zadnje verzije zaenkrat niso rootable
- dock tipkovnica po defaultu ne podpira šumnikov oz. je treba ročno mappirati tipke (za to pa rabiš root)
- kronične težave (poraba baterije v mirovanju, lag pri tipkanju)

to so samo povzetki tistega, kar sem zasledil po raznih forumih, res pa nisem imel priložnosti imeti teh naprav za več kot par minut po rokah...

delter333

Guru
21. maj 2010
1.929
1.627
113
Notranjska
Citat:
Uporabnik azeed pravi:

ostane ti še asus transformer 400 eur ali 500 eur z dock tipkovnico...

sicer pa tudi sam nisem pameten kaj je v tem trenutku za kupit...

pri vsakem od 3 me nekaj moti

ipad2:
- zaprtost sistema oz. omejenost na itunes. kolikor vem ne moreš kar priklopit zunanjih spominskih/usb kartic in prenašat datoteke (razni dropboxi itd. zame osebno niso zadosten izgovor)
- razen 3g modela (ki pa je dražji) nima GPS
- razmerje ekrana ni 16:9

galaxy tab 10.1
- nima microsd/usb vhodov (je treba dokupit ustrezen adapter)

asus eee pad transformer
+ verzija z dock tipkovnico pa IMO pridobi na skupni (uporabni) vrednosti: USB vhod, sd card reader, dodatna baterija (za skupaj do 16 ur delovanja)...
vse lepo in prav... pomojem bi komot bil to best buy ampak kljub vsemu ima tudi težave:
- zadnje verzije zaenkrat niso rootable
- dock tipkovnica po defaultu ne podpira šumnikov oz. je treba ročno mappirati tipke (za to pa rabiš root)
- kronične težave (poraba baterije v mirovanju, lag pri tipkanju)

to so samo povzetki tistega, kar sem zasledil po raznih forumih, res pa nisem imel priložnosti imeti teh naprav za več kot par minut po rokah...

Sam se nagibam k asusu brez tipkovnice 32g preko luže me pride kakih 330e računam da bi vzel še polnilec in pa

tale dock, pa tuhtam al bi al nebi
confused-1.gif

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.916
659
113
Motorola Xoom 2 in Xoom 2 Media Edition

The Xoom 2 rocks a 1.2GHz dual-core processor, Android 3.2, 1GB of RAM, 16GB of storage, and a 10.1 display. It also offers up front and rear-facing cameras at 1.3MP and 5MP, respectively, plus Motorola's new Splash-guard protection. The Xoom 2 Media Edition, features similar specs, save for its 8.2 display size, which, like the standard Xoom 2, has Gorilla Glass protection. It also promises a 20 percent improvement over the original Xoom in the graphics department, which, along with a 178 degree viewing angle make the tablet optimized for media consumption, as the name implies.

xoom-2-press-front-on-white.jpg

http://www.engadget.com/2011/11/03/motorola-xoom-2-and-xoom-2-media-edition-get-official/