Android tablice

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Če Google ne vrže ven trgovine knjig, filmov, tv serij, časopisov,..., bomo čez leto dve govorili samo še o Apple vs Amazon. Za drugega ne vidim da je sposoben to izvesti. Mogoče še Microsoft. Amazon se gre očitno dumping na HW, ali pa vsaj prodaja brez profita, ker služi na vsebinah. Razen Appla ne vidim trenutno nobenega, ki bi bil to sposoben narediti. Če nameravaš nabaviti android tablico, pa sploh nimaš kaj razmišljati. Podoben manever je Amazon že izvedel pri e-book readerjih. Kdo zna brez uporabe Googla našteti še vsaj tri konkurenčne e-paper readerje?

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.916
659
113
Izdelava Fire-a naj bi stala cca 150$, tako da je amazon v plusu, še preden kupec začne kupovati vsebine.
Sam bom počakal še tistih par mesecev da amazon naredi 10" tablico za enih 250$
nahrung002.gif
, potem pa samo root in custom rom gor pa je to to za par let...

Konkurenčni ebook readerji: 1.Sony nekaj, 2.ehmmmm
grin1.gif

legionar

Fizikalc
13. sep 2010
2.427
5
38
Izdelava naj bi res stala 150$, transport,stroški,davki, nadomestila ceno dvignejo na cca 170-175usd. Ko se prišteje še stroške marketinga in režije pa smože okoli 180-190usd.
Skratka Fire sam je neproftibilna zadeva. Torej Amazon računa na prodajo preko njih in prodajo vsebine.

KURKOFF

Pripravnik
8. avg 2007
401
0
16
Po meni znanih podatkih boš plačal samo DDV (25,8€) + stroške carinske službe cca. 5€.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Imam. Pe ne bom lepil sem gor. Lepo plačaj ali pa še bolje, včlani se. Za vse je denar, da bi pa človek podprl eno res neodvisno potrošniško organizacijo pa ne, to je pa predrago.
Fuj.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
lol si ti bebo. misliš da bomo eni plačevali naročnino, oni izvajali drage in obsežne teste, da kretenoidi kot ti prišparajo cele 4,5 eur? še na kraj pameti mi ne pade da dam rezultate sem gor, lepo plačaj

legionar

Fizikalc
13. sep 2010
2.427
5
38
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Imam. Pe ne bom lepil sem gor. Lepo plačaj ali pa še bolje, včlani se. Za vse je denar, da bi pa človek podprl eno res neodvisno potrošniško organizacijo pa ne, to je pa predrago.
Fuj.

Sej ne vem ali je šala ali kaj drugega. Ampak neodvisna??
Ne drži niti slučajno, kar se je nadvse lepo pokazalo v "epizodi" z preplačano elektriko.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Seveda je neodvisna. In kaj se je po tvoje pokazalo takrat? Po čem od takrat sodiš, da niso neodvisni? Če samo zato, ker niso bili oni tisti, ki so začeli zbirat podpise za tožbo, naj te potolažim, da tega potrošniške orgsnizaije (z redkimi izjemami) ne počnejo niti drugje ...

legionar

Fizikalc
13. sep 2010
2.427
5
38
ne to ni problem. Metali so polena pod noge, ko se je pa z organiziralo društvo pa niso želeli pomagati. Še dva dva predtem ko so ekektro podjetja popustila ja B. Kuntin postavljala smešne pogoje za sodelovanje Pezdirju in to v Odmevih.
Malo nazaj pa smo imeli t.i. afero melkomati, kjer so ugotovili svašta.
No tu pa je razlaga brez senzacij (članek je danes tudi v tiskani izdaji Dnevnika)
http://www.dnevnik.si/tiskane_izdaje/dnevnik/1042478709

Pa lepo je omenjena tudi afera z siri,
Pa spomnimo se še mnogo let nazaj z smrtno nevarnimi zvočniki, ki so bili dokazno nevarni samo če si se z njim potopil v banjo.

A ni zanimivo, da se ZPS pogosto s svojim delovanjem najde na isti strani kot velike firme pri nas namesto na strani potrošnikov. Elektro distributerji in velika predelava mleka so samo največji primeri.
Zanimiva neodvisnost

Sicer pa si novinar pa sam razišči pa boš ugotovil popolnoma enake ugotovitve o "neodvisnosti" , Čeprav močno dvomim da boš.
Smo pa čisto preveč off, tako da moram zaključiti.

legionar

Fizikalc
13. sep 2010
2.427
5
38
Pa pejmo on

A se da dobit kakšno app, ki bi na Androidu 3,1 deloval podobno kot klasičen GPS software. Če je free še toliko bolje.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik legionar pravi:
ne to ni problem. Metali so polena pod noge, ko se je pa z organiziralo društvo pa niso želeli pomagati. Še dva dva predtem ko so ekektro podjetja popustila ja B. Kuntin postavljala smešne pogoje za sodelovanje Pezdirju in to v Odmevih.
Malo nazaj pa smo imeli t.i. afero melkomati, kjer so ugotovili svašta.
No tu pa je razlaga brez senzacij (članek je danes tudi v tiskani izdaji Dnevnika)
http://www.dnevnik.si/tiskane_izdaje/dnevnik/1042478709

Pa lepo je omenjena tudi afera z siri,
Pa spomnimo se še mnogo let nazaj z smrtno nevarnimi zvočniki, ki so bili dokazno nevarni samo če si se z njim potopil v banjo.

A ni zanimivo, da se ZPS pogosto s svojim delovanjem najde na isti strani kot velike firme pri nas namesto na strani potrošnikov. Elektro distributerji in velika predelava mleka so samo največji primeri.
Zanimiva neodvisnost

Sicer pa si novinar pa sam razišči pa boš ugotovil popolnoma enake ugotovitve o "neodvisnosti" , Čeprav močno dvomim da boš.
Smo pa čisto preveč off, tako da moram zaključiti.

Tisto ni članek, tisto je odgovor odvetnika kmetije (torej človeka, ki ga kmetija plača, da jo brani), ki ga je medij dolžan objavit ne glede na točnost navedb v njem in ga v isti izdaji tudi ne sme komentirat. Žalostno je, da niti tega ne uspeš ugotovit - ali pa enostavno lažeš in upaš, da ne bomo ugotovili, za kaj gre.
Pa iz napisanega je jasno, da vzorec, ki ja je vzela veterinarska drugačen od tistega, ki ga je vzela ZPS. Zato v resnici tudi odvetnik niti ne oporeka analizi ZPS. In ker pri ZPS v članku niso napisali, da mleko ne ustreza zakonskim predpisom (temveč le, da je količina določenih bakterij presegla priporočila oz smernice za tovrstno mleko. Napisali so le, da so organizmi bli v analiziranem vzrcu, da jih je bilo več kot v smernicah (ki niso zakonska obveza) in da zato menijo, da mleko ni OK oz je lahko škodljivo. Bolj objektivni so težko.
Pa sem reden kupec mleka na mlekomatih.

Kar se tiče Pezdirja: tudi sam sem poslal papirje, tudi sam sem dobil nekaj nazaj. Ampak on je to pač naredil po kavbojsko, potrošniške organizacije pa imajo neke standarde, kako delajo . drugače ne bi bile nič boljše od tistih, ki počnejo neumnosti.

Si že kdaj preveril, kako se ZPS financira?

PS: sem tule že nevemkolikokrat napisal, da nisem novinar.

Zdaj pa res dosti OFFa ...

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Citat:
Uporabnik legionar pravi:
Pa pejmo on

A se da dobit kakšno app, ki bi na Androidu 3,1 deloval podobno kot klasičen GPS software. Če je free še toliko bolje.
Jaz imam Navigon na Transformerju...

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.130
10.992
113
kod Džej-Zija
Ne vem, kje si ti gledal, ampak po tabeli, ki si jo prilepil, je 10.1 brez V boljši od verzije z V-jem v vsem, razen v kameri. Ampak kdo v resnici uporablja tablico za fotkanje in snemanje filmov?
confused-1.gif